С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 782
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • при късмета
И аз бих реагирала. Такива комплексари разчитат, че няма да има отпор и затова го правят. Като разберат, че нещата не стоят точно така, стават по-ниски от тревата. Абе как аз веднъж не попаднах на такъв, че да имам повод с кеф да го отупам

# 706
И аз бих реагирала. Такива комплексари разчитат, че няма да има отпор и затова го правят. Като разберат, че нещата не стоят точно така, стават по-ниски от тревата. Абе как аз веднъж не попаднах на такъв, че да имам повод с кеф да го отупам

Нямаш такава среда, аз също нямам и не познавам такива хора. Дори мъжа си съм го избирала да не псува и обижда, защото и баща ми не прави така.

# 707
За съжаление имам огромна част познати, прокрай работата на моя, клиенти от всеки слой. Била съм свидетел и на много грозни сцени, но чак такова обиждане не съм виждала. А за много грозни сцени имах това някой да се напие, но явно има и къде къде по зле. Затова и спрях да ходя по събиранията им
Мюсюлманите са така. Щом са били заедно преди, значи е била наясно. А щом още са заедно и щастливи, значи е било правилното решение за нея.
Не, не са всички мюсюлмани така. Не съм била свидетел на този разговор между тях и след като тя ми го казва така съм убедена, че представа си е нямала какво я чака. Иначе сме присъствали на сватбата на брат и, църковна, той също беше с нас и нищичко на криво не беше казал, на кръщенетата на племенниците и. До преди да забременее сме празнували заедно и Коледа, сега "това не е наш празник, ние не празнуваме". Та за мен също беше шок понеже бяхме изключително близки.
Имам друг близък мюсюлманин, неговата жена и дъщери са християнки, той смята че е редно след като живеят в християнска държава, че така трябва да се отглежда и детето.
Свекър ми също е мюсюлманин, свекърва ми християнка, мм и девера също са християни. Моите деца обаче не са кръстени, защото аз съм атеист

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 13:08 от Kaya

# 708
  • София
Всеки е свободен да открие своята истина и ако на приятелката ислямът е допаднал повече, не е нужно непременно да я подиграват. Ние нали не празнуваме Рамазан и Курбан?
Вярно е за нашите великденско-коледни християни - достатъчно е да видиш как се развяват по къси гащи или провиснали анцуНзи в Рилския манастир.
Разбира се, българите имаме лош опит с исляма, но не е краят на света.
Нали и при нас се пее "....а жената да се бои от мъжа сииии"

# 709
Никой не я подиграва за това, че ѝ е харесал ислямът. Проблемът е, че олигофренът от мъжки пол е поставил като условие смяна на религията, за да признае и да се грижи за детето, в чието правене е участвал.

# 710
  • София
Обаче тук ма ко и нейният лагер не  питат иронично с насочен пръст "Ти откъде знаеш ВСИЧКИТЕ подробности и откъде-накъде развяваш историята на приятелката си?", както по-назад в защита на вдовицата. Лапнахте кукичката веднага. Да не забравяме, че за жената това е голямата любов, за която някои може само да въздишат въпреки еманципацията си.
Скрит текст:
Както се казва и в посланието към коринтяните "Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, – щом любов нямам, нищо не съм."
Анри IV, като се отричал от хугенотството, казал - "Париж заслужава една меса". И му се изплатило, станал е френски крал.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 14:19 от Cuckoo

# 711
  • Бургас
Всеки е свободен да открие своята истина и ако на приятелката ислямът е допаднал повече, не е нужно непременно да я подиграват. Ние нали не празнуваме Рамазан и Курбан?
Вярно е за нашите великденско-коледни християни - достатъчно е да видиш как се развяват по къси гащи или провиснали анцуНзи в Рилския манастир.
Разбира се, българите имаме лош опит с исляма, но не е краят на света.
Нали и при нас се пее "....а жената да се бои от мъжа сииии"

Съгласна съм с поста ти. Обаче, не разбрах каква е връзката с Рилския манастир и късите гащи. Аз не съм вярваща, нито религиозна /да, две различни понятия са според мен/, празнувам Коледа и Великден повече като семейни празници, не като религиозни. И мисля, че голяма част от българите са така. Влизала съм във всякакви храмове, особено харесвам католическите катедрали /православна християнка се водя/, но ги посещавам като турист, наслаждавам се на културната, историческата и архитектурната им стойност. Религиозната им не ме интересува. С какво се предполага да е облечен един турист? Във вечерно облекло ли или като за виенски бал? То хубаво, ама дамското облекло за такива събития е леко неподходящо като за храм. Та, как да сме облечени? Обичайно раздават шалове за покриване на рамене и деколте, та не виждам проблем.

Иначе, религията /която и да е тя/, колкото и да не я понасям по принцип, защото я смятам за инструмент за манипулация/, има своята роля във формирането на обществените ценности. Те затова и са толкова различни в различните религиозни общества. Християнското е може би най-либералното, поне съвременното такова, точно заради цитираните от теб коледновеликденски християни. За мюсюлманския свят важи точно обратното, там тези, които спазват някакви празници по презумпция и традиция, а не по религиозни убеждения са малцинство. Аз с религиозни хора нямам допирни точки. Но и нямам илюзии, че някой уж нефанатичен мюсюлманин, не е откърмен с религията им до степен да не прави разлика между нормално и фанатично.
Честно казано, такива християни, които чудодейно откриват Исляма съвсеееем случайно след връзка/брак с мюсюлманин, са ми леко...хммм съмнителни колко доброволно са го открили. Но пък, може, може...

# 712
  • при късмета
Обаче тук ма ко и нейният лагер не  питат иронично с насочен пръст "Ти откъде знаеш ВСИЧКИТЕ подробности и откъде-накъде развяваш историята на приятелката си?", както по-назад в защита на вдовицата. Лапнахте кукичката веднага.
Не съм задавала такъв въпрос и за вдовицата. Авторката питах, но защото тя задаваше казуса и се предполага, че може да отговори на въпроси. Като задаваш казус не от свое име и не от първо лице, този въпрос е съвсем резонен. Иначе не се сърдиш, когато ти кажат, че искаш да очерниш някого целенасочено. А по казуса на вдовицата, не аз а Вивиан най-често питаше "от къде знаеш?", а тя определено не беше в "моя" лагер. Пак си чела недочела, разбрала недоразбрала.
Вчерашния въпрос към теб, по какъв въпрос точно свекървата и снахата може да влязат в спор, не беше ироничен, ама не отговори. Иначе твоя пръст е насочен към снахата по подразбиране и в нито един спор не си дала основателни аргументи. Точно за теб, честно казано, наистина ми е чудно, защото сама признаваш, че мъжа ти винаги е държал повече на майка си, отколкото на теб, ходи си сам и по други гостите без да те кани, давала си негативни примери с твоята свекърва и изкарвайки снахите виновни по подразбиране, означава, че смяташ, че всичко това ти се случва заради самата теб, заслужаваш го или си "си го изпросила". Обичайно тотално смачкани хора с тази нагласа. Изобщо не знам защо стоиш в това подобие на брак, но ти си знаеш. Но хората си имат аргументи да не стоят, да прекратяват или да не считат участници в такива връзки за манна небесна и имат пълното право да ги разкарат и игнорират, вместо да правят компромиси по кардинални разминавания. Млад човек си или поне много по-млада отколкото мислех отначало и трябва и сама да го знаеш

# 713
Аз не знам всичките им подробности, не живея с тях. Но достатъчно се вижда и навън. Давам пример за хубавите отношения в едно християнско семейство. И не смятам, че е моя работа да правя забележка на нечий мъж, при положение, че жената НЕ вижда проблем в това поведение и даже понякога отвръща с усмивка и се прави, че нищо не е било. Ми щом такъв ред си им харесва ,да си живеят така. Има много жени, които това са виждали цял живот и не го приемат за чак такъв проблем.  Или поне не чак така както аз бих го приела. Имах едно гадже, което беше решило, че си голям мъж, ако мачкаш жена си.. ами не ми беше много дълго гадже. Но ето, че сега си има жена и деца.. явно някоя се е навила на тези отношения.

# 714
  • София
Вчерашния въпрос към теб, по какъв въпрос точно свекървата и снахата може да влязат в спор, не беше ироничен, ама не отговори. Иначе твоя пръст е насочен към снахата по подразбиране и в нито един спор не си дала основателни аргументи. Точно за теб, честно казано, наистина ми е чудно, защото сама признаваш, че мъжа ти винаги е държал повече на майка си, отколкото на теб, ходи си сам и по други гостите без да те кани, давала си негативни примери с твоята свекърва и изкарвайки снахите виновни по подразбиране, означава, че смяташ, че всичко това ти се случва заради самата теб, заслужаваш го или си "си го изпросила".
Скрит текст:
Обичайно тотално смачкани хора с тази нагласа. Изобщо не знам защо стоиш в това подобие на брак, но ти си знаеш. Но хората си имат аргументи да не стоят, да прекратяват или да не считат участници в такива връзки за манна небесна и имат пълното право да ги разкарат и игнорират, вместо да правят компромиси по кардинални разминавания. Млад човек си или поне много по-млада отколкото мислех отначало и трябва и сама да го знаеш
Млада съм, как, в края на месеца навършвам 51, направо съм тийнейджърка.
Ти правиш крайно невярно заключение за 28 години брак, базирано на някой и друг пост, написан по-скоро за чесане на езика. ММ невинаги е бил така, имаше време, в което ни се чуваха, ни се виждаха с техните. Няма как толкова време да сме постоянно влюбени гълъбчета или да водим война.
Не смятам за смисъла на живота си да му стъпя на врата и да се провикна "ММ не слуша майка сииии, завиждайте миии". Като гледам - моята свеки щеше да бъде образцова съфорумка, защото точно това е направила с мъжа и децата си. Гледам техните сценки с ирония и ако звучи като оплакване - значи грешно съм го разказала.
Била съм снаха, сега съм на възраст за свекърва, за разлика от една снаха, и оценявам някои битки като излишни. Както и познавам пола си достатъчно, за да вярвам сляпо на приказките за онеправданите жени/снахи. Да не задълбавам в психология - че всеки млад човек мисли, че светът започва от него и че той е открил топлата вода. Толерирам го, но в разумни граници.
Причина за спор между свекърва и снаха - сетих се. Мъжът/синът има здравословен проблем, според жена му не е нищо сериозно, а майка му го насърчава да ходи по лекари и да промени диетата/режима си. Може и обратния вариант.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 15:05 от Cuckoo

# 715
Обаче тук ма ко и нейният лагер не  питат иронично с насочен пръст "Ти откъде знаеш ВСИЧКИТЕ подробности и откъде-накъде развяваш историята на приятелката си?", както по-назад в защита на вдовицата.
Ако някой олигофрен постави като условие да отглежда детето, което е направил, майката да смени религията си, подробности не са ми нужни. Мерси. И това е достатъчно да НЕ го нарека питекантроп, защото не искам да обидя питекантропите.

# 716
  • София
Ако някой олигофрен постави като условие да отглежда детето, което е направил, майката да смени религията си, подробности не са ми нужни. Мерси. И това е достатъчно да НЕ го нарека питекантроп, защото не искам да обидя питекантропите.
А ти откъде знаеш, че онези хора не са водили предварително такива разговори?
Въобще не е невероятно приятелката да се е оправдала с мъжа за нещо, за което тя е била вече навита.
Явно имането на мъж й е първостепенно, за разлика от религията. Едва ли е размахал ятаган над главата й.

# 717
  • Варна
Е, размахал е. Кожения 😋

# 718
  • София
Е, размахал е. Кожения 😋
Малко ли е? Както казала бабата във вица: "Оня, дето ни сдобряваше, вече умря"
Колежката ми в стаята е мюсюлманка, колкото аз съм християнка, т.е. почти никак.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 15:33 от Cuckoo

# 719
  • Варна
Пък може да не му е кожен. Може да е златен. И за по-малко са се продавали хора. Всеки си има цена, нали знаеш. Просто някои са евтини.

Общи условия

Активация на акаунт