С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 775
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Добре де, аз не разбирам - защо трябва да ми пука,  че съседката, стринката , свекървата, лелката в градината или президентът ме пита защо не съм облякла детето си еди-как си? Ако искам и голо ще го оставя да ходи, то си е мое право. Че чак и оплакване ще пускам

# 751
Защото е супер досадно да ти пилят на главата ежедневно. Аз бих се дистанцирала и оставила синът ѝ да комуникира с нея. Категорично.

# 752
  • София
Абсолютно. Въобще няма да ѝ вдигам телефона, директно оставям синът ѝ да се обяснява като ученик.

# 753
Ами как ще се почувствате ако ви купят буйки за прохождане на 3-месечното бебе, което веднъж са видяли да пренасяте от колата до входа по чорапи, и сте обяснили че няма обувки, защото вие сте преценили, че не му трябват обувки, а не защото не сте се сетили да му купите или сте се стиснали, разхождате го в количка в чувалче и тн. И след няколко обяснения ви купят обувки, въпреки това, щото видиш ли като родител явно ви свиди тая покупка...

# 754
  • София
Дори да пили на сина си, това неминуемо щесе отрази на климата в семейството. Често на мъжете им е все тая и ръчкането ги изнервя, независимо от коя страна

# 755
  • София
Ще отделя около две секунди да помисля дали има на кого да ги дам или да ги хвърля и въобще няма да се занимавам повече с тях.

# 756
Ще помисля, че човекът насреща ми е тъпак и ще го пусна от едното ухо през другото. Да знаеш, пускането от едното ухо през другото докато си правиш каквото си искаш, е велико умение.

# 757
sisi11,

Много се връзваш. Ама ще ти мине с времето. Свекърва ми все смята, че децата не се хранят достатъчно или са леко облечени, изпотени и т.н., дреме ми на шапката. Децата са на 14 и 11 г. вече. Като нещо не им харесва, сами си казват още от 2 годишни.
Ако свекърва ми беше купила обувки за прохождане, щях да ги запазя за този момент. Ако се окажат малки тогава, ще ги хвърля или ще ги подаря. Двете ни баби редовно ни подаряваха по-големи дрешки и якета, ами носили са ги децата, когато е могло. Ако не става, не става.

# 758
Дори да пили на сина си, това неминуемо щесе отрази на климата в семейството. Често на мъжете им е все тая и ръчкането ги изнервя, независимо от коя страна
Точно нещо такова е при нас, главно на него се пили, но нали съм с него и повечето неща ги чувам/чета. На него не му дреме общи взето и си го пропуска между ушите, ама аз се нервя много

# 759
Е, какво се нервиш? Пускай я между ушите и ти. Добре е да прецениш какво всъщност искаш - демонстративна победа над свекървата или да си живееш живота приятно. Първото ще ти изхаби много нерви. Второто ще скъса нейните нерви.

# 760
vdgvdg, откъде се знае кога кому какво пращаш? Rolling Eyes
Ами има комуникация между нас. Питала ме е свека "А баща ти сега как вижда детето, чувате ли се?" И аз като нормален човек отговарям, че му пращам снимки. Все пак колкото и да ме дразни си поддържам добрия тон и нормалния смолтолк като се видим. И след това се решава, че трябва и тя да иска снимки, кво като не е в чужбина и вижда детето постоянно 🙂

# 761
  • София
Точно нещо такова е при нас, главно на него се пили, но нали съм с него и повечето неща ги чувам/чета. На него не му дреме общи взето и си го пропуска между ушите, ама аз се нервя много
Там ти е грешката. Ако чувах всичко, което свеки сигурно говори на сина си (като знам как говори за други хора), досега да не си говорим. Като си говорят - отивай в друга стая, щом той не го прехвърля на теб - няма проблем.
Който трупа знание, трупа печал - пише в Еклесиаста
Силно се надявам бъдещият ми зет да не слухти какво казвам на дъщеря си, да си нямаме ядове. За снаха ми е още рано да мисля.

Вчера стоях 15 минути в другата стая, докато ММ се караше по телефона с майка си на вече дъвкани Н пъти теми. Ако не ми беше писнало и влязох при него, сигурно щяха още час да откарат.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 15:09 от Cuckoo

# 762

Кажи, че се шегуваш? На мъжа ти, който е главен получател на критиката по телефона не му пука, сигурно и не го коментира, ама ти се ядосваш. Следващия път излез от стаята като си говорят. Да видиш, колко спокойно ще ти стане.

# 763
  • София
Ами ти си го правиш. Да си говори - какъв ти е проблемът?
Купили са ми буйки - Усмихвам се, казвам "Благодаря, ще ги пробвам като му дойде времето". И готово. А ако почне да се ръси акъл как сега трябва да се сложат ще  включа сарказъм и ще обясня, че буйките са за прохождане, децата прохождат около годинката, а това бебе е на 3 месеца. След това ще кажа, че предполагам могат да смятат задачки за 1ви клас и че 11/12-3=8/9, тоест има още 8/9 месеца докато потрябват. И ще си ги прибера.
А, когато дойде времето ще ги сложа, може да свършат добра работа. Сега, ако не ти харесват можеш да ги подариш на съседчето или на някой сам родител с бебе...

# 764
  • София
Наистина сама си го правиш. На него му пили на главата, ти се тръшкаш. За какво? Той да се оправя, не е малък.

Новата тема – https://www.bg-mamma.com/?topic=1367025

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 21:22 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт