Модни консултации (Август, 2021) - 58

• 48 253
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
& other stories е бранд на НМ. Размерите като техните.

# 451
  • Виена
Изчетох постовете за връщането на подаръци и замяната им с по-предпочитана вещ. Освен ако изричното желание на подаряващият не е вещта да бъде заменена ако не е подходяща, не смятам за учтиво да се замени. Както посочиха вече, хората са по-важни от вещите, вложените време и средства за избор на подарък заслужават уважение и зачитане. Изкушаващо и да върнете подарък, който не можете да си позволите, за да купите нещо друго, също иначе над възможностите. А бихте ли го върнали ако имахте възможност да купите спортния комплект? Недостига на нещо материално не обуславя ли и други, вече нематериални дефицити?

# 452
Аз затова не обичам вече да подарявам каквото и да е. Едно време наистина много усърдие и старание влагах в избора си, за да зарадвам човека. После обаче се нароиха много с претенции за пликчета и съм им теглила една. Нито съм банкомат, нито съм благотворително дружество и не желая подаръците ми да са под формата на запълване на зейнали дупки в нечий бюджет. Все пак уважението трябва да е двупосочно.
От друга страна винаги когато съм купувала нещо за подарък съм уговоряла предварително опцията да се върне или да се замени. Това го приемам.

Впрочем на сватби подарявам пари в плик, ама това е друго. Там рискът накрая младоженците да се окажат с 10 сокоизтисквачки и 5 кафемашини не е за подценяване.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 13:16 от Анонимен

# 453
  • в Кошера
Житейският ми опит ме е научил да подарявам подаръци само на близки хора, които познавам достатъчно добре, за да зарадвам с нещо харесвано, искано, лепващо им по вкус и мярка.
На най-близките си обичам да подарявам преживявания, емоции и спомени. Материализиращи се в пътувания, посещения на любими места и пр.
На останалите - гифт карти, ваучери, пари. С най-добри пожелания да си подарят това, което преценят. Peace

Искрица, съдейки по снимките, които си споделяла - XS.
Моделът е достатъчно свободен откъм кройка, а ако те притеснява дължината... имай предвид ок. 180-те см на моделката. Peace

# 454
За мен лично е неуважение да настоявам някой, получил подарък от мен да си го носи на всяка цена. Аз искам да дам положителна емоция свързана с моя подарък и ако това за получателя означава да си го смени с друг аз благославям и замяната и съвременните системи, които позволяват това да стане бързо и без нерви.

# 455
  • Down south
@ Искрица
Рокличката е много приятна, и аз съм на мнение, че ако не си сигурна в мярката, поръчваш и двете. Спокойно се разглеждаш пред огледалото и решаваш, коя да задържиш.

Цитат
Освен ако изричното желание на подаряващият не е вещта да бъде заменена ако не е подходяща, не смятам за учтиво да се замени. Както посочиха вече, хората са по-важни от вещите, вложените време и средства за избор на подарък заслужават уважение и зачитане.
А, ако подаряващият има различен вкус, какво правим, зариваме се с излишни неща, които после тайно носим в Армията на спасението, за да направим място за още ненужни неща. Не, благодаря.
Връщам и заменям, всичко, което не ми харесва, независмо кой ми го е подарил. Връщала съм неща, дори и без подаръчна бележка, само етикет, от магазина, от който са закупени.
Предполагам, начин на мислене, особено в съвременния свят.

ПП Присъединявам се и към казаното от Agent Provocateur

# 456
  • София
Различна култура. В БГ много се следи за това, от друга страна и ваучерите са недолюбвани.
За мен е нормално да се замени, ако има възможност.

# 457

Агент, много хубава дрешка - стои ти Гранде. Какво е - риза, рокля?

Една от 6-тте рокли, които забърсах в Италия това лято. Мерси, Ondine.

# 458
  • София
На теб още не мога да ти простя, че ошари Европата Sad

# 459
Изчели постовете, ама друг път, обясних много ясно каква е ситуацията. И да, мога да си позволя спортния комплект, просто е нещо, което по принцип не бих си купила, защото си е глезотийка за мен при наличието на по- евтини варианти, което го прави идеално за подарък.
Връзка с вещи нямам аз, връзките са с хората. Който иска да държи един куп неща, които не харесва по шкафовете и да ги вади когато подаряващия идва на гости си е негова работа.

# 460
За мен пък е липса на уважение, когато подарявам нещо и не съм уцелила вкус и предпочитания, да се сърда после, че е било заменено. Не е редно да се бутат непотребни вещи в дома, заради нечие его.

# 461
На теб още не мога да ти простя, че ошари Европата Sad

Аз съм си скитница по душа Wink И няма да се учудя и циганска кръв да имам - като стил в момента съм си истинска циганка Simple Smile)))
Поздрави от Азорите, технически Португалия, пак Европа.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 17:17 от Agent Provocateur

# 462
Измести се фокусът на дискусията, съвсем ненужно. Става дума все пак за семпли обувки, не за наследствен годежен пръстен от бабата графиня.
Кой пък ще носи чепици, които му убиват от едното уважение към подарилия ги, например? Аз не.

Това че някой има колебания и вече не харесва достатъчно нещо, на което си е спрял поглед и желание преди - не е драма.
По-добре и за него, и за подарилия е да има краен резултат, близък до радостта.
Може да се върнат въпросните обувки и да се спомене деликатно, че са се оказали неудобни. И е избрана друга опция…
Glossy cherry, покажи какво друго си избра преди да съм написала каква проява на неуважение ще е, ако следващият подарък, който получиш не е на Chanel!

# 463
  • Mediterraneo
Изчетох постовете за връщането на подаръци и замяната им с по-предпочитана вещ. Освен ако изричното желание на подаряващият не е вещта да бъде заменена ако не е подходяща, не смятам за учтиво да се замени. Както посочиха вече, хората са по-важни от вещите, вложените време и средства за избор на подарък заслужават уважение и зачитане. Изкушаващо и да върнете подарък, който не можете да си позволите, за да купите нещо друго, също иначе над възможностите. А бихте ли го върнали ако имахте възможност да купите спортния комплект? Недостига на нещо материално не обуславя ли и други, вече нематериални дефицити?

Безкрайно тесногръдо, безкрайно!

# 464
  • Street of Dreams
Ама покажи цялата рокля де, Агент! Simple Smile

Никога не бих се разсърдила някого, ако върне мой подарък (мен и без това не ме бива много) - казах че АЗ не бих върнала и че нося, защото ми напомня на подаряващия и чувствам обичта му. Абсолютно никога не съм запомнила какво съм си купила с парите, които са ми били подарени - а вие? Просто се сливат с моя бюджет и след време дори и нещо да си купя, въобще не мисля кое от кого ми е.

Общи условия

Активация на акаунт