Седмокласници 2020/2021 - Ваканция

• 40 474
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз така - почивам пет дни в годината и вярвам, че никой не е умрял от пет дни на салата, таратор и филийки... Миналата година (на къмпинг за шест дни) кумата се оля - то бяха палачинки, мекици, макарони ... Аз от срам пържих филии...😭😂😭😂😭

# 136
  • София
Следя много стриктно новините за евентуално ново ДО и за момента са, че училищата ще останат отворени, независимо от това в коя зона ще попаднем. Единственото ако сме в тъмно червената тогава ще има редуване както и при предишното ДО. Много, ама много се надявам наистина това да се случи, защото негативите от това ДО са повече от плачевни.

# 137
  • София
Колко хубаво си хортувате Simple Smile
Младежът е в Гърция с леля си, която е наела една къща до средата на септември. Планувахме и ние да си отпуснем една седмица там, ама нещо като гледам как се развиват нещата, може и да пропуснем. Отделно, подобно изживяване не ми влиза точно в графата "почивка".
Харесвам екскурзиите с приятели, но ние си имаме такива, с които в 99% от времето сме на едно и също мнение какво ни се прави и на къде да поемем. Абе, щом за 15 човека организирах 15 дена в Бали, без никой да измрънка, значи си пасваме Simple Smile Вече ми липсва това обикаляне, честно казано...
За момента, това което чувам за ДО е: започват поне една седмица присъствено, после - според ситуацията, но определено не звучаха оптимистично споделящите ми го

# 138
  • София
Втора година ходим общо с едно семейство на ол инклузив в Турция, моналата се присъедини още едно приятелско семейство с нас. Няма такъв кеф, децата си намериха още няколко деца компания, излизаха в 8.30, по някое време по обяд идваха за да обядваме и до 23 не можем да ги преберем. Семействата се разбираме, ако някой иска да ходи някъде никой не се сърди, че той не иска това сега. Супер си изкарахме. Като сме отишли заедно не значи 26 часа да сме заедно и никой не се муси.

# 139
  • София
velina_v, дано ситуацията е благоприятна и манипулацията мине успешно, стискам палци Kissing Heart
За почивката - в Ставрос сме, някъде по ръкавите, но не съм наясно. Досега децата винаги си намираха компания, но тази година не търсеха такава - оказа се, че самите те си се забавляват идеално. Може би защото в София всеки си гони собствения график и не прекарват толкова време заедно, колкото им се иска. Най-приятното за нас е, че им харесва да са с мама и тате - голямата изненада дойде от набора, каза, че едноседмична почивка с нас му е супер Joy То такова катерене върху баща си и скачане правят, че направо ми е смешно - 1.80 м мъж крепи на раменете си 173 сантиметрова върлина Joy А какви подводници си правят - малкият е като перка на акула най-отгоре Joy

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 23:02 от beb4o_fb

# 140
  • София
Следя много стриктно новините за евентуално ново ДО и за момента са, че училищата ще останат отворени, независимо от това в коя зона ще попаднем. Единственото ако сме в тъмно червената тогава ще има редуване както и при предишното ДО. Много, ама много се надявам наистина това да се случи, защото негативите от това ДО са повече от плачевни.
Редуване ще има в червената зона - Ниво 3. В тъмно-червената /Ниво 4 - заболеваемост над 500 на 100 000/ затварят училищата. Поне така е според Националния план.

# 141
Ние пробвахме на 4-о. Само на едно място, тъй като не искаха оригинал. Днес изпезе резултатът - за една бройка буквално не влиза. Нищо де, той и с настоящата паралелка е много доволен, просто супер много искаше да учи немски и заради това пробвахме. Наесен ще го запиша в Гьоте. Иначе в 4-5 от паралелките, които беше писал напред, щеше да влезе, тъй като балът на приетите е с 20 т под неговия. Но пък вече не ги иска.
На нас ни казаха за четвърто,че ако си изтеглим документите,мястото се губи,а за новото ако не го приемат,остава без нищо.Въпреки ,че ставаше дума за едно и също училище (138-мо)и за преместване между паралелките,пак ни отказаха.В 18-то пък като се обадих да питам за подаване на документи,ми обясниха,че места нямало,гледала съм друго класиране:))).Та си остава финално математика в  138-мо-дано това е неговото място:)))

# 142
  • София
Здравейте, какво представлява  служебната бележка за помощите. На нас ни дадоха една при записването, че сме записано, но пише, че важи пред старото ни училище. Дали ще мина с нея или трябва да ходя за нова?

# 143
  • София
Здравейте, какво представлява  служебната бележка за помощите. На нас ни дадоха една при записването, че сме записано, но пише, че важи пред старото ни училище. Дали ще мина с нея или трябва да ходя за нова?
Трябва да пише Агенция Социално подпомагане или Социални грижи, така ми казаха когато се обаждах да питам пред кого да послужи.

# 144
  • София
Хоум офис (някой питаше какво е ХО) и ДО при мен не става. Постоянно се меся в уроците на дъщеря ми. Отговарям на въпроси, когато чуя, че учителите почват да се ядосват на мълчанието и веднъж ме чуха всички🙄🙄🙄🙄. Девойката се сърди и ме гони от хола. Но пък колко явно забравени неща научих..... Най-странното е, че като почнаха присъствено Кари си вдигна всички оценки които се нуждаеха от вдигане.

Интернетът ни се бъгна на първата пробна матура по математика и беше голяма драма. Двойка при нов учител, но той се оказа невероятен човек. Успокои детето, не му писа оценката, и преди матурата и вдъхна такъв кураж, че иначе хипер притеснителната девойка отиде спокойна на матурата.

# 145
Лулу, живо и здраво да ти е момчето! Много щастлив са бъде! Hug
Обичам почивката да ми е почивка, а не да готвя и да чистя. Обичаме Гърция и ходим там, но на децата българското море им изглежда по-привлекателно! Още от миналата година съм им обещала бг море с племенника, та след две седмици това ме чака
Лулу, мармотче, е много ме изненадахте! Очаквах, че ще е другата балообразуваща. Иначе от моя знам, че покрай ДО доста е параноясвала, че се преписва, затова и правеше контролните, когато са присъствено  Аз за нея нищо лошо не мога да кажа. В началото на ДО моят решил, че вместо да пише цялото домашно, ще си спестява примерчета. Като го погледнеш, изглежда, че всичко е написано, но като започнеш да проверяваш, се вижда какво е положението. Тя им проверяваше избирателно домашните, но в един момент е стигнала до него и го е хванала. Веднага ми писа. Аз я помолих да ми каже за всички изминали домашни какво е положението и жената се беше върнала на старите домашни и ми изпрати списък на всеки нерешен пример. Тогава това ми се видя много похвално, защото по същото време другата балообразуваща ми късаше нервите с липсата на комуникация
Velina, стискам палци 🍀

# 146
  • В светлината на слънцето
шоколадче, и ние си оставаме в математическата в 138-о. Не сме теглили документи, защото наистина се губи мястото. Просто проверих къде може да опита само със заявление и копие от удостоверението. На повечето места не може, малко са тези, които не държат на оригинал. От “неговите” само на едно място ставаше. Предупредиха, че при евентуален прием трябва вече оригинала.
Той обаче много си хареса тази паралелка и онова, което е заложено да се учи. Дано и на практика е така. Може да се окажат големи късметлии.

# 147
  • София
И аз се разписвам като пробвали на 4-то и успели, но при нас беше критично положението и трябваше да се дореди до друго училище.
Та с огромно облекчение, епопеята официално приключи.

# 148
  • Ланкър, планините Овнерог
Шоколадче, вие в коя паралелка в 138-мо сте? И моята е там и ме блазнеше едното свободно място, обявено е корейската в 18-то, но не съм толкова смела, а и щерката си е доволна от сегашната (туризъм с ае/коре).

# 149
DoGma_PrObe , моля споделете с много подробности как протече борбата в 4-то класиране. Как става подаването на един оргинал от дипломата в повече от едно училище. Може би в първото ви казват веднага, че не става и отивате във второ, в трето и т. н. Или чак събират един ден молби и на другия излиза инфо кой е приет и тоагава отивате в следващото у-ще...?

Общи условия

Активация на акаунт