Професионални серии за коса- тема 149

• 57 962
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета. Писах в друга тема, но не насочиха към вас. Моля да ми препоръчате шампоан за суха изрусена коса. Може маска и балсам. Скалпът ми се омазнява, но косата по дължините е като слама. Някакъв ужас е. Не използвам преса. Косата ме е чуплива, но не се оформят къдрици, а стои като вълна, пърполясала. Не знам как по- точно да го обясня.
И откъде да ги купя? Само онлайн ли може или има и физически магазини в София.
И аз съм така, уж балеаж, но доста руса стана, вече обмислям подстригване, но ще ми замине русото, а се кефя на цвета. Косата ми също е чуплива и много гъста, стои точно като твоята. Вече изобщо не я реша, че ставам като лъвче. Мажа какво ли не, направо се видях в чудо. Разредих и миенето, и ресането, сега съм все едно тъкмо слизам от сърфа, алоха!
Joy Да разбирам ли, че няма спасение за нашите коси освен подстригване. Явно е много трагично положението, щом никой нищо не препоръчва. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 106
Jozepha Дай да видим снимки на косата.Тя може да е такава по много причини.
Не знам защо,си решила че ти трябва шампоан,като корените ти се омазняват,а дължините ти са сухи...Наблегни на маските и ползвай по-леки шампоани за скалпа.Шампоаните на Керастаз ги забрави или в най-добрия случай ползвай нещо от серията Специфик.
Много ме съмнява, че до сега си се мила с дрогерийни шампоани като Глис кур да речем.Ако е така,нищо чудно че косата ти изглежда по този начин.

orez ако мислиш че като разредиш миенето и ресането ще оправиш нещата, няма да стане,точно обратното.
Не разбирам тая мания по рядкото миене.Как да поддържаш изрусена коса, като я миеш 6-7 пъти в месеца?!
Изрусената коса иска хидратация и влага.Ако се мие веднъж седмично от къде ще дойде тази хидратация?

# 107
Момичета, много моля за съвет докато трае безплатната доставка в Нотино. Искам да си взема ДПШ и боя за коса. От Нотино боя за коса не съм си поръчвала до сега. Иска ми се студен нюанс на ниво 7. Ще приложа снимка. Много моля опитните да ми дадат съвет за марка и цвят🙏🏻 В крайна сметка, дори да не е от Нотино, ще се радвам на препоръки. Имам доста бели косъмчета.

Колкото до ДПШ, хвърлила съм око на Wella, но приемам всякакви предложения ( до сега не съм ползвала ДПШ).

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 13:45 от OliaMirchovska

# 108
  • Варна
https://www.notino.bg/labelm/cleanse-pochistvassh-shampoan-za-ch … -kozha-na-skalpa/ ето ти един от любимите ДПШ в темата. Не съм чула да има недоволни от него. Лично аз предпочитам тоя на Шу и тоя на Медисютикълс,но и посоченият е повече от добър.

За боя......от Нотино точно не съм купувала.

# 109
https://www.notino.bg/labelm/cleanse-pochistvassh-shampoan-za-ch … -kozha-na-skalpa/ ето ти един от любимите ДПШ в темата. Не съм чула да има недоволни от него. Лично аз предпочитам тоя на Шу и тоя на Медисютикълс,но и посоченият е повече от добър.

За боя......от Нотино точно не съм купувала.

Много ти благодаря, Принцеса! А като цяло каква боя би препоръчала? Гледах в Арлен Oway 7.1 и 7.01. Предлагат и Плекс към поръчката. Някой има ли впечатления? Има ли смисъл от плекса?

# 110
  • Варна
Oway е хубава боя,но за конкретния цвят нищо не мога да кажа. От две години се боядисвам само с нея,но с 9-ки,10-ки и 90-ки/силно изсветляващи/, а плекс никога не е излишен.

# 111
OliaMirchovska, точно тази боя ползвах преди 2 седмици но по-тъмно 5.11, сега ще поръчам 6.11. Хареса ми боята,добре покри бели корени, и дава супер много блясък! Точно като на обложката стана цвета. Дано ми хване по-светлия цвят. Вътре има шампоан в лилав цвят еднократна доза, аз балсама (пак лилав)не го ползвах защото няма как да си го сложа в корена.

# 112
Prinzesata, може ли насоки това чудо след стъпка 1 на терапията Lanza Emergency в клипа (не ми се смейте, но нямам идея какво е) в домашни условия с какво се заменя?

https://youtu.be/GcCCAJjUETA 

Става ли да нагрея шапката за баня със сешоар? Тъй като нямам UV преса...

# 113
  • Варна
Точно със сешоар загрявам ама имам и един китайски скафандър дето се слага на сешоара Bowtie. И да не загряваш в тия жеги пак ще е ОК де.

# 114
Точно със сешоар загрявам ама имам и един китайски скафандър дето се слага на сешоара Bowtie. И да не загряваш в тия жеги пак ще е ОК де.
Принцес какъв ти е скафандъра? Харесала съм този - https://4sales.bg/shapka-s-trba-za-goressho-vzdukh-za-izsushavan … cheska-tv589-6488 Ако не друго поне ще стана за резил пред домашните Joy

# 115
момичета, l'oreal inforcer какво е - хидратация, протеин или балансирана серия и предлага ли се все още?
ползвам ш-н и маска, но не съм на обичайното място, не познавам водата тук и не мога да преценя какво да очаквам, ако взема серията за у дома
в момента съм възхитена, държи се разкошно като мека хидратираща серия, а ароматът много ми допада
но на опаковката пише "б6 и  биотин", което май е протеин
в момента любимата ми синя хидратираща серия на джойко ми идва малко силна и я редувам с разни дрогерийни продукти, които са по-скоро балансирани

# 116

Принцесо, така ли протича терапията и имам две неща неясни момента, ако може съвет:

1.мия с ДПШ
2. Кичур по кичур слагам стъпка 1 на влажна коса (въпрос: г/д какво количество от стъпка 1 е нормално да се сложи)
3.Колко време стоя със стъпка 1 под шапка?
4. Изплаквам и слагам стъпка 2 (въпрос: какво кол-во от стъпка 2 е нормално да се използва наведнъж)
5. Директно суша без изплакване на стъпка 2.

П. П. ако пропускам нещо ще съм признателна да кажете сега

# 117
  • Варна
Да това е протокола с тая разлика,че мия не с ДПШ,а с Ланза кератин шампоана. Пробвала съм и с ДПШ - пак става,но след първа стъпка косата ми става на топка тел,с Ланза кератин пак става твърда,но не чак толкова. Втората стъпка я минавам с терапевтичната преса,а ако нямаш е хубаво пак да позагрееш под шапка и да постоиш поне половин час. След това финиши и оформяш стандартно.
 Не съм я правила от 100 години. Откакто имам кератиновото протезиране предпочитам него. То поне е в една стъпка и не смърди Grinning. Иначе си е хубава терапия. Много си харесвам косата след нея.

# 118
Не съм я правила от 100 години. Откакто имам кератиновото протезиране предпочитам него. То поне е в една стъпка и не смърди Grinning. Иначе си е хубава терапия. Много си харесвам косата след нея.
Би ли дала линк към това чудо?
Аз вчера правих двустъпковия на Аподжи. Пак ми се разтяга косата, сложих 15 помпи от и си легнах, че ми се спеше. Днес нафъшках с и сплетох на плитка, да я укротя, че съм като кошер в главата.

# 119
Момичета, поръчах от Арлен боя Oway 7.01 и 7.1, като взех и доза Powerplex. Много ви моля за насоки как да използвам плекса, дали на измита коса се боядисвате с Oway (защото така пише в описанието в Арлен), какъв протокол ползвате преди и след боята🙏🏻 Благодаря ви много за уроците и се извинявам за елементарните въпроси, но вече съвсем се обърках от цялата информация 🤪

Общи условия

Активация на акаунт