Професионални серии за коса- тема 149

• 59 512
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,  момичета! Отдавна не съм писала, но ви чета. След месец по моретата, косата ми е в ужасно състояние- много се изсветли и краищата са като метла. Подстригвах 2 пъти, правих маслени маски, но няма оправия.
Чудя се да купя балсам на Керастас (1литър), но се двоумя между двата бели- Магистрал или олио релакс. И дали балсамите са по-добри от маските? Все още имам Kerastase за боядисана, blond absolu, densifique+architect, но имам нужда от екстремна хидратация. Дайте идеи! Или да купя сините на Джойко,  дали ще свършат по-добра работа?

Здравей,  

За теб и за всички с изсветлени коси които се оплитат, разтягат или са като метли:

След литри шампоани, маски и балсами протокола продукти който помага наистина видимо с ЛЕЧЕБНИ резултати и от коса която се разтяга на дъвка ми помага да постигна коса от която ластика се хлъзга е:

Хидратация:

Шампоан Joico moisture surge, не hydrasplash а MOISTURE SURGE (балсамът от серията moisture surge е приятен, но ми идва много лек, маската не съм пробвала но знам че е МНОООГО напояваща и подходяща за по-скоро плътни коси) + маска с кафявата капачка на марокан (в никакъв случай не балсам или шампоан от серията марокан че са с ефект на веро на мн изтощена коса )
И балсам за екстремна хидратация лилавият на philip kingsley (за запечатване)

Тази комбинация moisture surge шампоан и маска с кафявата капачка е с гарантиран ефект, при мн сухи коси запечатвайте с балсама на кингсли
За финиш kerastase nectar thermique и капките oway  nutring drops смесени.

Топ комбинация за която благодаря на prinzesata че капките сами ми дойдоха неприятно лепкави и с гадна миризма.

За протеин неведнъж препоръчвам шампоан и маска therapiste kerastase

Също така много харесвам шампоана на oway rebuild (благодаря на macadamia за препоръката) но маската от серията ми идва слаба и никаква затова вместо нея  слагам или маска macadamia deep repair или ползвам балсам sebastian penetraitt.

Преуоши с еластисайзър класически не екстрйм.

И терапии вс месец с олаплекс.
Това помага при мен
Melisande,  поръчах шампоана и балсама на joico moisture recovery от един английски сайт. Сега се моля да ми подействат добре и да не ми натресат мито.
Сега съм увита в маслена маска. Надявам се скоро косата ми да се възстанови от морето. Забърках и Вълшебството- ефектът отново е мръсна, мазна коса. Може би ще увелича количеството на флоралните води.
В чуденка съм- преди продуктите на Керастаз правеха косата ми точно като от рекламите. Сега ми действат като дрогерийни от 2 лв.

# 166
Рибите ми пратиха мостра крема розовия на Ми аманте, нещо не ми хареса на мен
От тях имах на маската мостра която също е в розово пакетче да не е и твоето маска. Защо не ти хареса?

# 167
Рибите ми пратиха мостра крема розовия на Ми аманте, нещо не ми хареса на мен
От тях имах на маската мостра която също е в розово пакетче да не е и твоето маска. Защо не ти хареса?
Не беше маската, а крем без отмиване някакъв.
Косата ми стана тежка, матирана, лепнеща, много неприятна.

# 168
ДХЗ на мокра коса ли го сложи

# 169
  • Пловдив
Взех си Biosilk шампоан и маска , на първо измиване беше добре, сред това не виждам кой знае какъв ефект.
 Мисля днес да си направя двуфазната стъпка на Афроджи но не знам как ще стоя с нея?

# 170
ДХЗ на мокра коса ли го сложи
Да май.

# 171
Ами аз в началото си правех експерименти и на суха слагах и косата ставаше точно както я описа тежка, матирана, лепнеща ... та само на мокра трябва.

# 172
Много благодаря за изчерпателния отговор на Мélisande! Точно от такива насоки имах нужда. Косата ми не е изгоряла, по мнението на фризьори, но просто съм в шок- от гъста жива кестенява коса на вълни станах с руса буйна сърфистка грива, доста по-къдрава и бухнала. Никога не съм полагала кой знае какви грижи за нея и винаги съм се чудила на приятелките ми, на които им трябват по 3-4 часа като решат да си мият косите (то маски, после сушене, заглаждане, терапии и кой знае какво още).Напоръчала съм и даже вече ползвам някои неща, мисля има ефект. Не робувам на дължина, ще я скъся също. Благодаря ви за насоките.

# 173
  • София
Супер, радвам се да помогна.
Аз самата бях в ситуация където не знаех какво да ползвам и се нахвърлях на всичко където пише “repair” (oбикнивено протеинови серии) и косата ми ставаше все по-зле а аз се чудех защо.

Благодарение на този форум разбрах що е то протеин и хидратация, да пазя баланс между тях и тн.
Също от тук разбрах за преуоши и как да ги ползвам.

При мен също имаше метаморфоза в косата - от гладка, жива и супер подредена коса, на която единственият проблем беше прекомерното омазняване в корена и това че няма никакъв обем и стои залепена за главата и не държи прически се сдобих със суха, бухнала слама.

Въпреки че аз харесвам този ефект понеже сега имам форма и ми държи на къдрене

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 16:43 от Мélisande

# 174
Момичета, колко често използвате ДПШ? Измивате веднъж с него и след това с друг Ш, така ли и с ако е така, с какъв Ш е подходящо да бъде второто измиване и как е последващата грижа?

# 175
Момичета, колко често използвате ДПШ? Измивате веднъж с него и след това с друг Ш, така ли и с ако е така, с какъв Ш е подходящо да бъде второто измиване и как е последващата грижа?
Аз мия само с ДПШ 1-2 пъти месечно

# 176
С ДПШ мия на 15 дни или след морска почивка, много лак, преди боя.

Аз бях на косъм да са си купя похвалените Ш и М на Миаманте, за да получа крема, но се спрях само заради ужасния им аромат. Имах мостра на крема и едвам го изтърпявах ...

# 177
Вие направо ме хвърляте в размисли за "гадния" аромат на Ми аманте, аз явно съм с доста развинтено обоняние щом за мен миришат вълшебно 😆 🌿🌸🌿

# 178
Хаха - и аз съм в клуба на тези с "развинтеното" обоняние - харесвам "гадния" аромат на Ми Аманте и още повече действието му върху сухата ми и руса къдрава коса .......

# 179
Аа, то на мен нещо ми става. Преди направо ми ставаше лошо от аромата на термокрема на Олиосета, пък сега си го душкам с кеф, таа ... 🤣🤣🤣

И не, не съм бременна. 😃😃

Общи условия

Активация на акаунт