Професионални серии за коса- тема 149

• 59 433
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. Ще съм много благодарна, ако накой знаещ ме насочи-ще си правя трайно изправяне и ми казаха, че след него се ползват само безсулфатни шампоани, а маски-каквито искам(имам керастаз-тъмно зелената, червената на тиги, редкен-синята...)Аз съм руса(все изтощена коса), та бихте ли ми препоръчали подходящ безсулфатен шампоан и ..би ли паснал с някоя от тези маски или направо да купувам други?

# 586
  • Sofia
Когато моят скалп се бели, това е първи симптом эа билд ъп от керастаски/други силни шампоани. Тогава эадължително полэвам дпш беэ силикони и най-късно на второто иэмиване ми минава. Эа да не се появява, полэвам дпш/шампоан беэ силикон редовно превантивно.
Ако вашият скалп е по-скоро сух или раэдраэнен, да, беэсулфатен мед. шампоан като фолиген эа постоянно полэване и по-хладка вода при миене, е решение. Също и преуош с някое по-леко масло като шипково или вечерна иглика (богати на витамини и линолеична киселина) успокояват и регенерират скалпа.
Понеже припознавам част от проблемите , изброени в този пост, ще се осмеля да питам най-накрая какво е ДПШ? И може ли да препоръчате шампоан без силикони?
Благодаря!

# 587
Дълбоко почистващ шампоан Grinning

Аэ принципно се справям и с нормален беэсиликонов шампоан с проблемите си (не съм еко-веганка, която бяга от силикони и подобни, но съм установила, че скалпът ми понякога иска почивка от тях). Принципно от години редувам профи шампоани с някой на Балеа/Алверде дори/друг дм-ски беэ силикон или пък понякога и професионален беэ силикон.

Иэвестно време полэвах и Neutrogena aнti residue shampoo, но в Германия с доставката иэлиэа на цената на профи дпш и эатова няма смисъл да го купувам и чакам да дойде от Америка. Иначе е добър.

Точно преди седмица питах тук эа профи дпш и реших да си вэема тоэи  на Schwarzkopf. Доволна съм, добре се справя.

От дм-ските дпш: тоэи на Балеа и Swiss o par са супер.

От дм-ските беэсиликонови, които не са специално дпш, но ако се полэват няколко иэмивания подред според мен вършат добра работа: Балеа сенситив (струва 55 цента, но е супер), Глис кюр эа блясък-един роэов в проэрачна опаковка, самата течност е с роэови блестящи частици в нея, LAVERA эа обем, Алверде сенситив (мирише гадно).

От аптечните беэ силикон харесвам Ревалид. Поне преди беше беэ силикони, сега не энам как му е формулата, а и не съм в България да си го набавям редовно.

Oт професионалните беэ силикон харесвам Керастас против косопад, Керастас еликсир ултим (но той пък има други филм обраэуващи съставки, така че  не е от най-щадящите эа моя скалп, эа дължини и блясък е един път).

Има и беэсулфатни дълбокопочистващи, но тях не ги харесвам.

# 588
  • Sofia
Супер, благодаря за отговора. Аз отдавна имам нещо като пърхот, което май си е точно реакция към шампоаните, но не съм знаела, че имат категории. Пише ли някъде на опаковките, че е ДПШ?
Относно безсулфатните, едно време в Златна рибка ми препоръчаха такъв на Лакме, уж да няма дразнене на скалпа, но стана още по-лошо. Сега и с това, че е боядисана трябва вече да се съобразявам..

# 589
Балеа е немска марка, предполагам и в България внасят с немската оппаковка. Tiefenreinigungsshampoo (дпш), същото пише и на Swiss o par.

На профи дпш шампоаните си пише, че са такива, вижте в нета описанието им.

# 590
  • София
Дами,серията Schwarzkopfhttps://www.google.com/search?q=SCHWARZKOPF+PROFESSIONAL+BC+BONA … =1903&bih=969 се отрази ужасно на блондинската ми коса.Ползвах шампоан и маска от серията.Косата стана суха и заплетена.Спасих я със спрея от серията(него го имам от преди).Предстои ми боядисване.После ме посъветвайте с какво да продължа.Може би хидратация?

# 591
  • София
Здравейте. Ще съм много благодарна, ако накой знаещ ме насочи-ще си правя трайно изправяне и ми казаха, че след него се ползват само безсулфатни шампоани, а маски-каквито искам(имам керастаз-тъмно зелената, червената на тиги, редкен-синята...)Аз съм руса(все изтощена коса), та бихте ли ми препоръчали подходящ безсулфатен шампоан и ..би ли паснал с някоя от тези маски или направо да купувам други?

Доколкото знам, този безсулфатен шампоан може би ще ти свърши добра работа
 защото се води поддържащ шампоан след трайно кератиново изправяне (за което знам, че доста често ползват продукт на alfaparf за такова изправяне в 3 стъпки ) та тозе шампоан  го дават за след това, води се изглаждащ, безсулфатен.

# 592
Къде мога да закупя на бройки ампули Денсифик?

# 593
  • Някъде там
Здравейте,
Искам да си направя обливка с коректор.
Имам син и супер пепелен който е 0.11 на селектив.
Колебая се кой да използвам.
Ще се радвам да припомните как се правиха обливките(количество коректор, и балсам или маска и колко време се стои)

# 594
Къде мога да закупя на бройки ампули Денсифик?

При рибите съм виждала и продават със сигурност.

# 595
Искрица на Селектив съм ползвала 10.11,направи ми русата коса графитена 8ца.Ако слагаш от коректора внимавай с количеството.Ти си на кичури мисля,ако сложиш син коректор може кичурите да синеят или зеленеят.
Пробвай с пепелния коректор,но най-много 2см,според мен

# 596
  • София
Капките Оway са ми на привършване и се оглеждам за друго масло , малко да разнообразя , а и да е някое по-бюджетно за сега. Какво мислите за олиото на Marrakesh , хубаво ли е ,   доволни ?  
Скрит текст:

# 597
  • София
Капките Оway са ми на привършване и се оглеждам за друго масло , малко да разнообразя , а и да е някое по-бюджетно за сега. Какво мислите за олиото на Marrakesh , хубаво ли е ,   доволни ?  
Скрит текст:
На мен нещо ми лепеше,иначе е страхотно като аромат.Едвам изхабих голямата опаковка.На Макадамия харесвам повече,блондинското на Керастаз и Марокайн ойл също.

# 598
LoLo30, много благодаря🤗

# 599
Здравейте. Взех си макадамията шампоан и маска. Не съм доволна особено, косата е пригладена и правя, но нищо повече. Направи ми впечатление, че при измиването с шампоана ми падна много повече коса от обикновено! И се заплиташе, а това никога не ми се е случвало за целия ми живот. Ще им дам още един шанс и ги пускам за размяна. Някой ако ги иска да пише.
Забравих най-важното: косата ми няма никакъв аромат след измиване. С Митик Ойл винаги има

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 03:30 от bethefirst

Общи условия

Активация на акаунт