Професионални серии за коса- тема 149

• 59 384
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте прекрасни, Kissing HeartKissing HeartKissing Heart
Не съм писала от миналата тема, а вие цяла нова сте изписали.
По въпроса за запис. От намаления винаги зареждам Напура, защото ми е незаменима. Иначе нищо конкретно не чакам. Ако продукта си заслужава и има добро намаление го грабвам Joy То и затова преливат шкафовете от продукти Joy

LoLo30  изсветлената коса изисква много грижи за да е на ниво. При теб от дълга и хубава коса рязко се е получило леко изсушаване и ти възприемаш това (сравнявайки с преди) като много увредена коса. Не е така. Но и не очаквай да измиеш с някакви продукти и да стане добре. Ще ти е нужно поне няколко месеца китосване за да има добър в твоите очи вид. Което означава не просто шампоан и маска, а терапии. На Ланза е чудесна, на Олаплекс задължителна, на ОУей също е страхотна, Двустъпковия протеин на Афоджи е добра бюджетна възможност. Има и други терапии, подходящи за домашна употреба - аз обожавам концентрат Фузио Доз Керастаз Вита Цимент с бустер Вита Цимент. Най хубава ми ставаше косата когато имах подобен на твоя проблем като измивах с шампоан Архитект, после тази комбинация на Фузио Доз. С Фузио Доз стоях 30-50 минути, преди да измия слагах отгоре и малко от маската Архитект, стоях 10 Мин и изплаквах. Страхотна ми ставаше косата.
Просто бъди търпелива. Няма от раз да видиш косата си като преди. Постепенно ще стане.

Докато ви четях исках 100 неща да напиша, вече не помня всичко, но две-три неща останаха в главицата ми 😂😂😂

———————————-
1. Какви са сериите за увредена коса - протеин или хидратация:
Както и други момичета са писали отдавна не разчитам на описанията на търговците или производителите за това какъв тип е една серия. Чета състави. Една увредена коса може да има нужда както от харт протеин, така и от силна хидратация. Нерядко силните серии за увредени коси не са твърд протеин, а балансирани или хидратиращи по действие. Хидратиращи по действие (адвокат съм, затуй съм толкова описателна Grinning) означава, че като краен ефект при употребата им се усещат с хидратиращо действие БЕЗ да съдържат предимно хидратиращи съставки. Тоест съдържат протеин, но той действа хидратиращо/овлажняващо на косата. Такива са копринените протеини, оризовия протеин, еластина и др. Затова Терапист на Керастаз макар тежка артилерия (за по-увредени коси) дава балансирано към хидратиращо усещане. Противно на част от твърденията това е много добра ТРИСТЪПКОВА терапия, идеално помислена. Защо го казвам. Шампоана и маската се усещат по-хидратиращи, а преуоша е по-протеинов. Защо е така. Ами реално това е идеалния протокол за увредени коси. Протеин и след него хидратация. Преуоша подготвя косата, доставяйки й по-активни протеинови съставки или по-просто казано по-харт протеин. След това шампоан и маската са балансирани към хидратиращо усещане (пак казвам, че в зависимост от нуждите на косата серията може да се усети по-овлажняваща или по-втвърдяваш). Сухата или жадна коса има нужда от влага, тя е екстремно порьозна, изсъхва лесно след измиване, но в огромна част от случаите тя има нужда и от протеин. Затова такива комбинации като Терапист са добри. Друга силна серия за увредени коси, която като действие и усещане е силна, силна хидратация е Ултимейт на Шу Уемура. Косата от нея е водопад лъскав, косата е гладка и копринена. И това при балансирана коса, при суха ще просто някакъв благодат. При нужда от протеин също. Единствения случай, в който не я усетих добре беше когато косата беше прекомерно хидратирана (миналата година лятото прекалих с хидратацията и косата излезе от балансираната зона и стана при хидратирана и съответно хвърчеше и изпръхваше при измиване с хидратиращи продукти). Та, за да не се разхвърлям прекалено и макар да е смешно, но НЕ ЧЕТИ ОПИСАНИЕТО САМО, ЧЕТИ СЪСТАВА! Hug
Да допълня, че серията Архитект има стар и нов вариант. Стария вариант беше разкошен разкош Heart Eyes и възстанови изгорялата ми от обезцветяване за червени връхчета коса. Новия е различен от стария и също е добър, просто е различен. По-протеинов е от Тераписта.

2.За Къдравите коси
Понеже и аз винаги съм била къдрокоска, макар когато през 2013 започнах да се полудявам по профи продуктите, а 2-3 години преди това ползвах само Алтерна Тен вече косата ми се беше поизправила и сега от къдрава е просто чуплива. Но за сметка на това имам едно къдрушанче за дъщеря и виждам какво работи и какво не. Ако косата е по-твърда и гъста, с по-дебел косъм може и по-силиконови продукти да ползва, но при по-тънък, към нормален косъм избора на продукти без силикони (няма нищо лошо във водно разтворимите силикони, просто говоря за къдръвите коси тук), поликвати и подобни , а приближаване към максимално изчистени от тях продукти гарантират добра форма на къдриците, лесно оформяне и поддръжка и напълно запазване на добрата хидратация в къдравия косъм, защото баланса за къдравата коса е особено важен иначе добре дефинирани къдрици са мираж. Върху госпожицата съм пробвала няколко маски, които са от профи сериите, извън изчистените продукти като Oway, JMO, O’right и подобни. Всеки  път къдриците са провиснали, лесно се разпиляват, изглеждат матови. Когато използвам по-чисти от този състав продукти къдриците са пружинки, дефинирани, меки, копринени и лесни за разресване. Оформят се лесно само като й навлажня и среша косата и косата е като току-що измита. И така около 5 дни до следващото измиване.
Исках да ви покажа тук на снимките, но те се компресират ужасно и не се вижда добре.

Тук косата е леко влажна с морска вода, но има сложена маска Oway, която от предното измиване съм оставила неизмита за да я пази от солта, че по цял ден беше във водата.

Тук е рошава от вятъра Stuck Out Tongue Winking Eye

За нея ползвам капките на Oway при всяко измиване. Също така Детанглъра с нероли или тоди с розмарин на JMO в шишенце с пулверизатор слагам малко около (30-50 мл.) пречистена вода и 1 супена лъжица от Детанглъра. Разбивам добре и ползвам в рамките на 3-5 дни. Пръскам й косата на плажа преди да мокри косата в морето, след като излезе пак. Като й я разресвам, вместо с вода понякога пръскам с него и оформям. Много е практичен.

3. Една нова марка очаквам за да пробвам
Казва се Medavita, италиански бранд много висок клас. Има разнообразни продукти. Препоръчаха ми го много добър за блондинки, не че аз съм 😂Stuck Out Tongue Winking Eye но поръчах шампоан и маска от серията им Prodige, както и лосион против косопад. Нямам косопад точно, но идва есента GrinningGrinningGrinning и може да превентирам. Когато дойде ще пробвам серията и ще споделя мнение. Това са продуктите.

4. Ми Аманте Не е точно моята марка. Малко ми е прекалено агресивна рекламата. Но това са си маркетингови стратегии и си е тяхна работа. Пробвала съм крема. Не съм впечатлена, но честно казано не е и лош. Добре би било да има добра професионална българска марка. Но тя да включва по-голям обем продукти. Напура например (повечето знаят колко съм им фен) са доста нова компания - от 2001 година са и то неголяма. Но това което правят е повече от уникално.
Ето това им е официалния сайт и имат и други продукти, освен предлаганите у нас. Хвърлила съм око на аргановата им серия.
https://procosmet.com/products/balsamo-districante-con-olio-di-a … large-size-napura

5. Състояние на косата след 2 месеца море
Чудесна вече Grinning след като се боядисах, защото 2 месеца не бях се боядисвала, от слънцето и маслата бях станала рижава лисица с огромен корен и рунтави вежди (последните пуснах на воля за да ги оформя както искам, че бях ги оскубали прекалено от едната страна).
Поражение върху косата никакво. Последно постригвах косата на 26 март, почти 6 месеца не съм я постригвала и няма нужда. Връхчетата са без цъфтежи (с изключение на едно малко кичур че отпред, което винаги има по няколко цъфтежа и сега виждам тук-там по някой и мисля да си ги самоподстрижа. Ползвах обичайните неща, като различното тази година беше, че правих през 2 седмици терапията ОУей Ребилдинг. Някъде 4 терапии направих за този период. И често ходех на плажа омазана с някоя от хидратиращите маски на ОУей. Ползвах Еластисайзъра, разбира се, масла, но не повече от 1-2 пъти седмично и то само докато съм на плаж, няколко пъти преуош терапията на Алтерна.
И капките на ОУей. Разкошни са - мисля няма две мнения по въпроса в групата. Мисля, че този продукт май е един от малкото, които масово от всички пробвали се харесва.

Ето една лисичка да видите

Тук съм боядисана вече и цвета си харесах много - топъл, златен карамел. В действителност е една идея по-пастелен, не толкова златист, но ми харесва, защото е топъл и ми отива.

6. Нови неща Wink за мен Подготвям, като се прибера в София да направя група на всички HairHolic момичета, където също можем да пишем всичко което и когато искаме. Вече няколко човека ме питат, защо не правя видеа, в които да описвам и да давам съвети, защото съм писала много дълго и обстойно (което си е така Joy) и хората ги мързи да ме четат. Затова и това мисля да направя, ако и ако и ако Grinning ми остане време JoyStuck Out Tongue Winking EyeJoy но мисля да е някакъв ютюб или инста профил, но не съм решила.
А ревюто на ОУей Ребилдинг, от която страшно много съм впечатлена е почти готово и чака да ме намеря време да го пусна.

Благодаря на всички, които ме изчетохте и бъдете здрави Wink

# 661
Магнолия Heart прекрасни сте с малката бонбонка! Чакаме статии, видеа, нови профили, пишеш толкова прекрасно описателно, че чак аз се почувствах отново на морето грижейки се за косата преди плаж!

# 662
  • Варна
Магнолия Heart нямаш си друга работа значи сега с тоя сайт на напура Grinning. Сега искам литров Анаген и още 100 неща Grinning. Отиде пак една минимална заплата. За групата съм първа пушка разбира се Grinning

# 663
Магнолия, винаги се радвам, когато видя пост от теб 🤗
С удоволствие ще се включа в групата и канала ти ❤️

# 664
  • София
Ех, момичета 😘 Усмихнахте ме 🤗🤗🤗
Сега искам литров Анаген и още 100 неща Grinning. Отиде пак една минимална заплата.
О, и аз така Wink искам да пробвам аргановата серия и да си взема литров Стамиген 😂😂😂 
Вече се замислям да им пиша, че съм най-големия им фен и ги рекламирам навред - нещо отстъпка, това-онова 😂😂😂

# 665
Към какво е най - удачно да се насоча от продуктите на Напура с цел сгъстяване на косата - Stamingen или Anagen? Мога ли да комбинирам двете серии, като например сложа ампула Стаминген и после шампоан Анаген? Flowers Tulip

# 666
  • София
Към какво е най - удачно да се насоча от продуктите на Напура с цел сгъстяване на косата - Stamingen или Anagen? Мога ли да комбинирам двете серии, като например сложа ампула Стаминген и после шампоан Анаген? Flowers Tulip

Анаген е за удължаване на фазата на разтеж на косата, тоест да расте косъма повече време преди да падне и оттам косата да може да порасне по-дълга. Стамиген е за събуждане на спящи фоликули,  от които никога до сега не е растяло косъм и по този начин косата да се сгъсти.
Стамиген серията имат и шампоан и ампули, както и Анаген серията.
 Могат да се комбинират, като най-удачния вариант да мен е ампула Стамиген, измиване с шампоан Анаген или Стамиген и след измиване на влажна коса ампула Атаген. Двете ампули свободно могат са се ползват на едно миене, защото Стамиген с е поставя преди измиване, а Анаген след. С ампулата Стамиген може са се стои и по-дълго от указаното време, аз спя понякога с нея, но всеки трябва постепенно са пробва поносимостта на ампулата върха скалпа си. След като се направи един курс от около 2 месеца два пъти в седмицата такова миене, може да се разреди ползването на ампулите и да се мие косата само с шампоан Анаген или Стамиген, които също могат да се ползват като терапия - слага се на скалпа на суха коса, масажира се с пръсти и се остава 10 минути. После се мие косата и сред това може да се избере да се продължи още веднъж със същия шампоан или да се ползва друг.

# 667
Ще взема да пробвам ампули Стамиген,имам Анаген шампоана нищо не забелязвам от него та да видим ампулите как ще се представят. Само ще чакам %. Мерси Магнолия, че винаги си толкова полезна.

# 668
Благодаря, че споделихте мнение за продукта на Ланза, момичета!Следващата ми покупка ще е стъпка 2 🕵️‍♀️
Magnollia, отново прекрасен пост! Макар и да  не пиша, чета съветите ти не само в тази тема.
От теб се научих да пия протеин на прах и виждам резултатите, които не закъсняха!

# 669
  • Някъде там
Пробвах оцветяващата маска за която попитах няколко странички по назад в темата.

Взех цвят графит за премахване на  анти-оранжеви ефекти върху тъмно руси основи и за студени тонове.
Споделям резултата с вас.
постигнат за 15 минути. Представям си ако бях стояла 30 минути или бях взела цвят 5.1 Grinning.
Миризмата е химична, като на боя за коса.
При отмиване на маската косата е мека и подхранена.
След изсушаване обаче има нужда от допълнително олио по връхчетата на косата.
Белите коси оцвети в светло кафяв цвят и ги матира.

# 670
Искрица,добре се е получило,но доста е тъмно за 6ца. Колко измивания го дават преди да падне?

# 671
Showbeauty и Magnollia какъв ефект има пиенето на протеин на прах?
Magnollia, имаш много красива коса.

# 672
  • София
Това нещо стъпка 1 ли е?А стъпка 2 е хидратиращ балсам от тази серия ли се има в предвид?

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 14:10 от Магика

# 673
  • Somewhere far away
СТъпка 2 е реконструктора.

# 674
  • София
Стъпка две си е точно балсамът. Аз ползвам стъпка едно с хидр.баслам на Philip Kingsley 🙃.

Общи условия

Активация на акаунт