Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 43 009
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
За кърменето не е колосален проблем, че бебето ще хапне няколко пъти АМ и няма веднага да го сложите на гърда. Втория път като раждах всички в стаята бяхме секцио (4 жени), дадоха ни бебетата на следващия ден, всички си засукаха и останаха само на кърма. Много дълбоко се съмнявам, че ще позволят да се внесе АМ по избор и ще дават точно него на избрано бебе - имат безброй причини да откажат, от сложната организация до непознаване на ефекта от конкретно мляко. Като цяло препоръчват поне в началото да не се сменя АМ, ако това в болницата се е приемало и понасяло добре от бебето. Всяка смяна е риск и трябва да се наблюдава внимателно.

# 556
И аз се съмнявам, че в някоя от големите болници ще дадат право да внесеш свое АМ. Токуда специално си следват доста стриктно някои собствени правила и грам не позволяват своеволия.
Св. Лазар е по-бутикова, може и там да мине такова изискване. Но най-добре коментар с лекар от съответните болници.

# 557
със сигурност ще го коментирам , причината да искам да внеса свое АМ е защото избирам такова което няма палмова мазнина в него и е по предпазливо за алергия която може евентоално да се предаде на бебето ( говоря за моята лактозна непоносимост) Точно защото знам че е хубаво да пие същото АМ като в Болницата . Можеби ще трябва да им се помоля ( срещу кеш ) или нещо такова .

# 558
със сигурност ще го коментирам , причината да искам да внеса свое АМ е защото избирам такова което няма палмова мазнина в него и е по предпазливо за алергия която може евентоално да се предаде на бебето ( говоря за моята лактозна непоносимост) Точно защото знам че е хубаво да пие същото АМ като в Болницата . Можеби ще трябва да им се помоля ( срещу кеш ) или нещо такова .

Съгласна съм с теб. Аз наскоро гледах АМ по магазините,то почти във всяко има палма,което никак не ми хареса. Ако дадът да внесем АМ ще е най-добре,срещу кеш бочинка може и да стане ...

# 559
Брат ми още с първото им дете изпрати запитване към някоя от големите марки АМ защо са с палмова мазинина. Отговорът е, че както маслиновата, слънчогледовата и други мазнини и палмовата има вреден и полезен вариант, в зависимост от обработката и качеството на продукта. Така, че добрата марка ще заложи на качествена суровина със сигурност.

# 560
абе не ми допада това с палмовата Simple Smile каквот ще да говорят , всички консултанти по кърмене препоръчват ако се налага АМ да се избягва Simple Smile аз лично си избрах Нан мляко Simple Smile Но не това е основния фактор нали за това да искам мое си мляко Simple Smile

# 561
Привет! Надниквам от декемврийската тема да попитам вас като по-напреднали, ако може. 😊 Тъкмо въпросът ми е за Токуда и Шейново и гледам това коментирате.

Бочинка, и моят изражда в Шейново доколкото знам, но съм лежала в новото АГ отделение на Токуда и съм очарована. Все за там си мисля за раждане, но не се следя при тях. Ти имаш ли набелязани лекари от Токуда? Предишният ми АГ като небременна беше оттам и много я харесвах.

# 562
значи аз бях в 7 ма седмица при Колева но не се разбрпхме на 100% с нея, сега чаках цял месец за час при Атанасова че тя беше отпуска .чакането ми се оказа напразно защото не преглежда вече бременни в Афродита , В токуда не поема нови пациенти .Аз имам час при нея чак за 4.10 записан преди месец и нещо . но до колкото разбрах ако съм била при колева нямало да ме поеме.Нашар отдавна не приема нови пациенти .Другите не ги знам .Последнаьа ми надежда е Богданова при която имам час на 27.09 за последна фетална и уж на предната ми каза че ще ме доследи след 31 седмица и ще ме оперира ама кой знае какви са нещата сега.Вероятно все пак ще диря Колева ако след 27 нещата се объркат с Богданова или на 4.10 ще се моля на Атанасова и ако нищо от това не стане ще си раждам в Шейново при Вецев въпреки че изобщо не съм ок с болницата .Защото имам  доста придружаващи неща , с гърба с алергии итн . А там са малко отгоре отгоре на нещата . И като цяло съм лежала там и отношението им не ме кефи .На последно място можеби Надежда евентоално като мега краен вариант въпреки че там уж няма избор на екип.
Или Св Лазар.

# 563
За пелени - взех с първото от Джъмбо, бяха май 4бр за 6лв или нещо такова, плътни са и с много свежи картинки и сега пак са ок за ползване, не са се захабили.

За раждане в Майчин Дом - аз ще раждам там при д-р Сергей Славов, живот и здраве. Не помня дали разказах, но с първото бебе бях тръгнала към Надежда, терминът ми беше на 29.02, казаха ми да отида на 26.02 на доплер и там онази откачалка,която ме прегледа ме прати да предизвикват раждане, защото ми били объркали датата на термина и трябвало да е 26-ти. Викам, ама как така(аз не се следях в Надежда) и викам, то може да пренося,има ли някаква предпоставка за предизвикване? Тя ми вика - "Не, тук така процедираме(ако не се следиш там и от други съм го чувала,ако се следиш,може и да те оставят да преносиш). Вика-"всичко ти е в норма,води, кръвоток, плацентата не е остаряла,я дай да премерим кръвно-аууу, 135 си вдигнала,отивай да те предизвикат". Аз треперех от нерви,викам то горната граница така я вдигам, от простотия. И една приятелка ме прати за консултация само при Славов, първият лекар,към когото наистина просто изпитах доверие,без да го познавам,прегледа ме и каза,че най-често с такова предизвикване без контракции или разкритие се стига до секцио. Каза,че според него ще пренося, защото съм с късна овулация и че негови пациентки ще ми завидят за добрия родилен статус, така че хич не съм за предизвикване. Един ден преди термина му звъннах, дали би ме взел и човекът се съгласи. Та бях се нагласила за негативизъм в МД, ами беше супер- родилните зали са ремонтирани,имат баня, топки,касетофони, хората бяха много мили и се шегуваха. 7 етаж е ремонтиран,аз исках на 12,за да си е бебо с мен постоянно, него сега го ремонтират и стискам палци да отвори до ноември,но и аз като бях очаквах доста зле условия,а банята ми беше пак след ремонт, леглата бяха нови,имаше хладилник и телевизор и всички,освен една сестра бяха суупер мили. За това,че там са сред най-добрите неонатолози и лекари, няма какво да говоря. Та пак ще съм там, дано пак да имам хубави спомени.

За св. Лазар съм чувала грозна история за родилка,която я карали да дохранва, а тя искала да кърми изключително, бяха я заплашвали, че няма да я изпишат и че ще викнат социалните, а бебето беше наддало 1кг,което си е ясно,че не е нужно дохранване. Явно понякога в частните болници,за да се застраховат и изперкват с разни глупости. Токуда засега ми се струва най-ок, но аз понеже си искам лекаря и затова не гледам други места Simple Smile

# 564

Единият го рита, другия хъркаа 😀😀😍😍👶🏻

# 565
и моя ляга така 😂Сладко ама имам чувството че не му пука че някой спи в корема а е важно да се покатери отгоре

# 566
Момичета, кърмата не “тръгва” на нито една родилка, защото в началото е коластра- такова имате всички, просто биологично е невъзможно да нямате Simple Smile тя е капчици (на цвят от воднисто прозрачно до наситено жълто), защото първите дни стомахчето на бебе е колкото черешка и на сукане изпива по 5 мл миличкото Simple Smile тя е ужасно богата на антитела и всякакви благини за бебето и ако можете да се преборите бебето да приема от нея, ще направите голяма добрина за малкия му организъм. После след 3-4 ден идва преходното мляко, тогава гърдите “отичат”- подуват се, стават болезнени и майките мислят, че млякото е дошло. Но както казва Ася Демирева “Млякото не е влак, че да го чакаме да дойде” Simple Smile. Всъщност тогава гърдите се пълнят с кръв и лимфа, отминава за 24-72 ч и при нужда се правят студени компреси. Понеже бебето пие все още малки количества, а майките решават, че щом са подути, има бол кърма, почват са цедят и като не излезе кой знае какво - край, нямат кърма. А просто отокът на гърдите трябва да спадне. Заветната кърма “идва” след 7-10 ден, белезникаво-синкаво-зеленикаво-прозрачна, тук вече и бебето суче повечко и започва едно регулиране и напасване Simple Smile за успешно кърмене слагате бебето от възможно най-рано на гърда често- макс на 2 ч, предлагате и двете гърди на всяко хранене и възприемате в любов модела “скачени съдове” Simple Smile да си цока колкото дълго иска и колкото пъти иска. Следите дали преглъща, внимавате да захапе правилно, че да няма плитко сукане и болки в зърната, гледате напишаните памперси да са колкото трябва за възрастта. Ако имате въпроси, не сте сигурни в нещо, не сте убедени в себе си- обезателно звъните на консултант, а не педиатър, баба, стринка и подобни. Това е, грам философия няма Simple Smile стига да имате желание, няма причини да се тревожите Simple Smile

# 567
аз я гледам Ася редовно и малко по натам ще се консултирам с нея да ми е по прясно инфото като вече знам къде и как ще се ражда. Иначе това с лимфата е ужасно , аз знам че е лимфа от 1 вия аборт в 19 седмица тогава забравиха да ми дадът лекарства и това като се поду ( баш в шейново ме забравиха ) леле не можех ни да вдигна ръка ни да дишам. Беше ужасно. Мина за 4 дена де но сега си взех едни гелови такива специални джаджи за циците на лансинох , и мисля да си нося колектора за кърма ако не е при мен да си наденем колектора поне ако излезе извън пътя положението .Защото боли ужасно наистина

# 568
  • Варна
Не мисля че ще ги пускат милите татковци с тая пандемия 😭Аз се бях спряла на Токуда да раждам нищо че се слудя при лекар израждаш в Шейново. Но тука стана пак някаква каша с тия лекари и отново съм на стадий 0 с избора на болница и предполагам че чак октомври ще разбера какво става.
Притеснява ме че в Шейново бебето го дават на майката чак на следващия ден след секциото.Което реално значи че то ще си яде някакво си там си АМ.
Не че нещо ще му стане от това ам де. Но не знам как ще стане и това кърмене после . Много ми е объркано това с раждането и кърменето и секциото.
Бочинка таткото ще го пускат ли? Не се настройвай така и не мисля, че е нужно да носиш АМ. Реално навсякъде има денонощни аптеки и ако бащата може да ти носи багаж мисля че няма проблем да пробваш с кърменето, а ако не стане тогава “по спешност” да се включи таткото и да донесе желаното и предпочитано от теб.
Аз когато раждах преди 7 г, ни дадоха бебетата на 3ти ден от секциото. Въпреки първоначалните трудности кърмих над 2 г. Ама в болницата си дават тяхното. Ти от къде знаеш какво е и как реши , че не ти харесва. То все едно да си носиш лекарствата под други марки, с претенциите, че Панадол не ти харесва, а искаш Сафаен или друго наименование :/

# 569
аз със сигурност ще си нося лекарства на други марки защото имам алергия и в 90% от лекарстватв има лактоза и не ме устрояват свещите и не знам си кво си дето дават . Ще си нося и ще се консултирам с тях. Знам какво дават защото често се обсъжда какво е млякото в момента Simple Smile Почти винаги е или Хип или Фризолак и много рядко Аптамил Simple Smile
При положение че имам опасения за лактозна нетолерантност и при бебето не дай боже пупупу . Нормално е да искам да дам възможно по пречистено мляко Simple Smile Но и лекарства да са пак ще си нося що да не си нося. Извинявай ама при единия аборт ми дадоха Бизакодил свещ ! Освен че щях да пукна от неистова болка в продължение на 5 часа нищо друго тоя бизакодил не направи. Ще си нося и свещички и хапчета които знам че мога да пия.

Общи условия

Активация на акаунт