Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 42 888
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Аз със задух и сърцебиене, днес пулса ми беше 105.. много ми е зле даже като ям се изморявам, четох че е нормално дано мине по бързо не мога да спя, да ям пък за разходка даже не мога да помисля Cry

# 661
И на не са ми скучни лекциите. И книгите са ми много подробни.
С първата бременност съм била на една лекция за раждането, а сега съм гледала тези на първа страница пак за раждането.
За кърменето се ровех в интернет, когато срещах трудност и получих кратки и прости обяснения от отчетната група от майките с повече опит. Звъняла съм и 3 пъти на консултанти по кърмене.

# 662
Здравейте! В 28г.с. съм, от няколко дни в лежащо положение поради контракции и скъсена шийка.. има ли други мамита в такова положение и как се справяте психически,.

# 663
Задъхвам се и още как, 10 стълби не мога да изкача, това не е само от притискането от бебето, а и промяната в обема на кръвта и кръвообращението, а при мен- и от ниския хемоглобин. Чувствам се ужасно тромава, вече паднах два пъти вкъщи. Такова нещо съм нямала предните бремености, дали е свързано и с жегите- не знам.
mariya. , колко милиметра ти е шийката? Аз също основно лежа, нямам скъсяване, но имам контракции. С предната бременност лежах близо 3 мес, не е драма ако се следи. Една приятелка беше с критично скъсена шийка под 25 ММ още от 6 месец, а избута и роди на термин. Ако си при правилния лекар и с правилните медикаменти, сигурна съм, че всичко ще е ок

# 664
Здравейте.
Искам да ви попитам количка и столче за коса перете ли? Чудя се дали сега да ги тазглобявам и да пера частите, защото така или иначе е топло. Чисто нови са ми нещата.

# 665
Аз изпрах свалящите се части, а не свалящите минах с парочистачка за дезинфекция (моята е втора ръка, но и нова да беше пак така щях да постъпя)

# 666
  • Варна
Момичета, много ми е тежкоо буквално😀 не ми е огромен корема,но е доста високо разположен и наистина се задъхвам дори като седя.. и бебето ме рита под гърдите постоянно и ми спира дъха.. Вие имате ли подобен проблем с дишането 😀 аз буквално на моменти не мога да дишам.. и АГ от може би месец ми говореше как се е вдигнал много корема още от сега😕
И на мен ми е много тежко, но на мен като цяло ми е много надолу корема още откакто имам корем. Усетих наскоро хълцане за първи път, явно дооооста надолу е главичката.

# 667
Моята е втора ръка, изключително запазена, но задължително ще изпера свалящите части.

# 668
Моят корем също е долу и тепърва почва да наедрява над пъпа. Вечер ми е много трудно , като легна да спя, особено завъртяна на ляво. Все имам чувството , че не ми достига въздухът. Снощи си смених възглавницата с една идея по-висока и така е малко по-добре.
Аз днес  бях на поредната лекция за бременни, втора за тази седмица . На мен не ми пречат рекламните презентации и от тях има какво да се научи, а и си дават хората различни подаръци и тестери. Същинската част беше за неразположенията при новородените и беше водена от много симпатична млада лекарка - педиатър и детски ендокринолог. Синтезирана информация, добре поднесена.

# 669
Относно столчето ние го взехме още Юни от олх и още тогава го изпрах и пакетирах но си купих и протектор за стола защото се сваля и пере по лесно.
За задъхването аз живея на 5 ти етаж без асансьор с 3 метрови тавани та си е направо 6 ти етаж и е потрес. Задъхвам се и получавам сърцетуп само дакато отида да пикам 😂
За спането нямам какво да кажа , вчера буквало не съм мигнала , на климатик сме но такива горещи вълни ме обливат хора че направо имам чувството че съм в африка , а нямам температура , първия път се филмирах та си я мерих .Изтръва ми левия крак от лежане на ляво , на дясно ме боли крака заради нерва , по гръб вече не ми е удобно , лягам на полу гръб с подпъхната възгравница отдясно колкото да се отпусне изтръпналия ляв крак, Нощем почна да ми се пие адски много вода та пикая по 100 пъти , ама си чаках филтрите за овлажнителя и днеска вечеиго пускам с надеждата да не пресъхвам вече така нощем

# 670
Аз спя с една възглавничка над моята да ми е високо, не мога на ниско направо полудявам. Вашите пъпове как са моя е много излязъл навън

# 671
Моят пъп си е по принцип вдлъбнат и не мисля , че ще изкочи. Продължавам да си нося обецата, само я смених с такава за бременни, т.е. мека.

# 672
Моят пъп си е по принцип вдлъбнат и не мисля , че ще изкочи. Продължавам да си нося обецата, само я смених с такава за бременни, т.е. мека.

... а аз моите 2 ги свалих още на Нова година... нещо като "ритуал" за забременяване Simple Smile

# 673
моята обица я няма от 5 години от как забременях 1 вия път и най яд мее че точно си купих златна . Толкова я търсех и накрая я загубих

# 674
Моят пъп е вдлъбнат, но накрая като стане девети месец, се изравнява с останалата повърхност Simple Smile имам само белег от обеца на пъпа и там ми е единствената миниатюрна стрия от предните бременности, защото кожата до белега е супер нееластична

Общи условия

Активация на акаунт