Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 43 002
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Влизам само да кажа че дивачката се е увила 2 пъти около врата. Разбирасе за да притеснява майкаси повече. Някакви идеи и съвети как да я накарам да се отвие ?

# 586
Няма страшно. Много са така, а и още има къде да се въртят. Мисля, че родих сина ми с двойна пъпна връв и не е имало проблем. Докторът какво ти каза?

# 587
е каза ми че няма страшно имало място и всичко изглеждало наред ама не ми звучи яко. Дано се развие някакси , прегледа ми е след 3 седмици ама може и да отида някъде да видя след седмица и половина дали нещо се е променило че така ще съм на тръни

# 588
Някой поръчал ли е одеалце от емаг. Поръчах го преди седмица- още нищо

# 589
Аз също чакам. В сайта статуса на поръчката е "платена". И до там.

# 590
Аз поръчах и днес дойде с Интерлогистик. От Полша пътуват, затова е около седмица.

Доволна съм от качеството, малко по-бледи са цветовете, но е мекичко, памучно, със силиконова вата може би вътре.

Ето и комплекта за изписване, който избрах:

Само ще добавя бяло боди отдолу и чорапки.

# 591
Здравейте, момичета 🌸
Включвам се с един линк. Мисля, че ще е полезна лекция.

https://m.facebook.com/groups/190126156246336/permalink/307694381156179/

# 592
И моето така - още го няма. Емаг са ОК сайт, та не се притеснявам. Ама можем да проверим колко е срока и да почнем да ръчкаме ако ги няма нещата.
Поръчах от Джордж на едно от намаленията и ми разделиха на две поръчката - едната ми пратка така и не пристигна, след размяна на няколко mail-a ми върнаха парите и ми дадоха код за отстъпка 10% еднократен, но безсрочен Simple Smile

едит: а то Ела е писала

едит2: Pischi не го намери този линк

# 593
По повод комплектчетата за изписване, вчера взех от Вис Виталис едно сетче от 5 части, което беше намалено и го взех само защото общата стойност на всички дрешки беше много по-малка отколкото ако ги купя поотделно.
След като намерих линк от сайта и пратих на майка ми да го види, тя ми се "разсърди", че не съм и оставила поне комплект за изписване да купи тя Grinning  и се оказа, че било комплект за изписване, та сигурно ще го използвам по предназначение, а след това и за ежедневно облекло на малчо Simple Smile

# 594
Гамора и в темата за Надежда съм чела подобни неща и недоумявам как... Вярвам ви, но моите впечатления са толкоз други .. харесвам болницата и също им следя страницата във ФБ, наскоро имаше за две двойки близнаци родени естествено, това не всеки го прави.
Аз там правих инвитрото и до тук не ми се струва, че са ни взели за нещо излишни пари, даже нееднократно някой иска да ни спести нещо. Цената им за раждане не е евтина, ама е това няма после дай още Х пари за ей тия неща дето не влизат и Y пари под масата.
Но май напоследък са доста претоварени, хората и от това се оплакват.
Одри, аз ще раждам в Надежда, а и няколкото ми опита ин витро пак бяха там. Може би бебетата ми ще се присъединят към статистиката на родените естествено близнаци, в което силно се надявам! Доволна съм от болницата, пациент съм отдавна и споделям мнението, че когато е имало възможност да ми спестят някой разход, са го правили. Може и да съм пристрастна, но нищо лошо не мога да кажа нито за екипа, нито за болницата. Даже мисля живот и здраве да запиша малките на педиатър там.

# 595
Bochinka, не се тревожи, често се случва, не е страшно. Моята първата беше така, здраво увита, още от 6ти месец някъде. Толкова много се беше скъсила пъпната връв заради увиването, че нямаше как да се завърти изобщо наникъде и до финала остана седалищно. Друг проблем нямаше и всички казаха, че няма никаква драма, особено когато има достатъчно води. Не го мисли, всичко ще е наред, дори и така да остане.

# 596
Доктора каза че нито е супер дълга тая връв нито водите ча в повече , явно стреса който преживях почти преди 3 седмици се отрази зашото тя тогава много се въртя докато аз ревах половин вечер. Но доктора каза че може и да се отвие , случвало се. Аз разбирасе съм си напрегната какво да правя. И ще се надявам да се развърти че сега има място.

# 597
Може ли да ми помогнете с избора на помпа за кърма. Четох книги, гледам семинари .. навсякъде съветват различни неща и рекламират различни помпи.
Ще взема (ако взимам) Филипс или медела обаче:
- вчера на един семинар казаха че първите няколко дни можело да не трябва. После пък ако детето засулвало добре и сме се напаснали също можело да няма нужда от изцеждане. Тоест кърмата ми да е “точно”. От тези изказвания и други неща които съм чела ми изкачат няколко въпроса;
1. Трябва ли ми помпа за родилното или не? Да изчакам ли с покупката?
2. Каква да взема електрическа или ръчна?
4. Коя марка е по-добра? Вчера рекламираха Филипс обаче във всеки магазин който посетя казват, че медела била топ марката за помпи. Обаче пък вчера казаха, че Филип били професионалните.
Наистина много се обърквам. Имам голямо желание да кърмя и ще направя всичко възможно! Обаче наистина не знам кого да питам. Майка ми и свекърва ми трърдят че няма как кърма да стига на бебето задължително трябвало АМ и какви били тези глупости да се захранва след 6м. Не ми се спори с тях и не мога да получа информация. Приятелките ми също не кърмят да не им се развалят гърдите. Гърдите в момента в който забременееш вече не са същите. Върви им обяснявай и на тях. Също не съм спорила.

# 598
аз лично нямам опит но ще споделя опита на мои приятелки ползвали и филипс и медела. Филипс всички мои познати имали ръчна са ужасени само при споменаването и. Медела е хубава но неоправдано скъпа , добър заместител според много мои приятелки ползвали и двете е Конпол електрическа Simple Smile на половина на цената . Аз даже си я взех за 100 лв от айко на намаленията. Иначе в 160. Отворих я разгледах я изглежда супер .Та Аз без опит но с мнение от майки взех Канпол.Отделно от помпата взех колектор за кърма на лансинох. И не знам дали ще ги нося в родилното предвид че няма къде да се стерелизира цялата тая система.

# 599
Marchelsi, хубаво е да имаш помпа в родилното, за всеки случай. Наистина може да не ти потрябва, но ако бебето не засуче добре, ще се подуеш много и нещата ще станат неприятни. Моят съвет е да вземеш от някой назаем помпа за родилното. После, ако всичко е наред с кърменето, помпа не ти трябва. Ако не е, ще си купиш. Няма никакъв начин отсега да знаеш за жалост. Аз съм фен на Медела, но се съмнявам разликата с другите да е съществена. Както и дали е ръчна или електрическа, и двете ще ти вършат еднаква работа, просто усилията с електрическата са по-малки.
За това, че кърмата не можело да стига, даже не искам да коментирам колко е абсурдно. Игнорирай подобни коментари, нелепи са и абсолютно неверни. И двете ми деца са кърмени и захранени в 7ми месец чак, оцеляха съвсем добре.
ПС: с второто не съм докоснала помпата, нямаше нужда просто; първото не засука добре отначало и първите седмици цедях докато се напаснем и свикнем.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 13:23 от bleizi

Общи условия

Активация на акаунт