Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 573
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Отвъд алеята зад шкафа
Цитирам от страницата на Еспа:

Голяма победа за ЕСПА! 🏆🏆🏆Талантливите ни математици донесоха 10 от 10 медала за училището ни от международното състезание “Математика без граници”. Златните ни деца ни зарадваха с 2 златни🥇, 7 сребърни🥈 и 1 бронзов🥉 медал! Този резултат класира децата от чуждоезиково училище ЕСПА пред децата от математическите училища в страната! Благодарим от сърце за този звезден миг на трудолюбивете ни деца, отдадените ни преподаватели и амбициозните ни родители!"

Явно това ще им е силен випуск.

# 121
  • София
Цитирам от страницата на Еспа:

Голяма победа за ЕСПА! 🏆🏆🏆Талантливите ни математици донесоха 10 от 10 медала за училището ни от международното състезание “Математика без граници”. Златните ни деца ни зарадваха с 2 златни🥇, 7 сребърни🥈 и 1 бронзов🥉 медал! Този резултат класира децата от чуждоезиково училище ЕСПА пред децата от математическите училища в страната! Благодарим от сърце за този звезден миг на трудолюбивете ни деца, отдадените ни преподаватели и амбициозните ни родители!"

Явно това ще им е силен випуск.
Ама това не са ли 10 деца от различни възрастови групи?

# 122
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам, има качена снимка, на която ми изглеждат малки децата. Няма ли родител в темата с дете в Еспа да каже?

И една новина:

http://provadiya.com/2021/02/04/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D … 0%B8%D1%81%D1%82/

# 123
  • София
Е то и преди сме имали злати медалисти на по 6 г. в Тайланд от България. Предполагам, че и от други държави всяка година има по някой 6-годишен. И там златните медали се раздават по-лесничко. Нашето училище редовно връща по няколко златни медалиста от Тайланд. Малко пресилено ми е това с детето-чудо (иначе сигурно е много умно момчето, няма спор, ама отразяващите новините прекаляват).

# 124
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нищо де, мен ме радват успехите на български деца, без значение от кое училище са.

# 125
  • София
Мен също ме радват, но не ми харесва начинът, по който се поднасят тези новини.

# 126
  • София
А как да я поднесат? Виж, че стратегията на някои са от типа на амбулантния търговец, който крещи на панаира как неговото лекарство.-чудо лекува всичко.

# 127
  • Отвъд алеята зад шкафа
В случая е просто някаква медия, не мисля, че имат стратегия. Иначе ЧУ много се хвалят с успехите си по страниците си, което е нормално, Станфорд и др. също се хвалят. Май само СУ е над нещата и няма нужда от хвалене Joy

# 128
Било е новина преди повече от две години.

# 129
  • Отвъд алеята зад шкафа
Защо 2 години?

# 130
  • София
Щото Провадия ком са преписали нещо от 2019 г:
https://dariknews.bg/regioni/burgas/zlato-ot-tajland-za-6-godish … ematikata-2158794

# 131
  • Отвъд алеята зад шкафа
Явно и Нова са го направили:

https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/02/11/31 … D0%25B5%25D0%25BE

Имало е и репортаж

# 132
  • София
И аз се зачудих, понеже от около две години международни състезания се провеждат само онлайн. Нямам представа кога ще е възможно да се случват отново присъствено.

# 133
  • София
Кога в СМГ са приели един клас деца без подбор?....
2018 г. - 22 бр., имаше статии във Фрог, бяха искали информация по ЗДОИ... уникални писма.

# 134
  • София
Кога в СМГ са приели един клас деца без подбор?....
2018 г. - 22 бр., имаше статии във Фрог, бяха искали информация по ЗДОИ... уникални писма.
Да, въпросните писма циркулираха тогава из нета и бяха  в стил" Моето дете много, ама много иска да учи в СМГ". Но този "клас", понеже те все пак са били разпределени за баланс  по паралелките, не сваля нивото на випуска  като цяло, ако повечете парашутисти действат като сина на  учителка на моите деца от основното. Беше  въпросното дете поне 300 души под чертата, но се оказа вътре -  не ме интересува толкова как (дали с подобно писмо или другояче), колкото коментарите на майка му на по-късен етап ( в  негов 6 клас), че и СМГ не струвало, щом се налагали уроци по мат. Явно жената не можеше или не искаше  да се  усети, че не космосът е крив, а ракетката й.. Но е факт пък, че след СМГ и уроци  паралелно младежът имаше 100 точки по мат на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт