Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 650
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не, разликата е в нивото на АЕ.

# 361
  • София
sanaka- Нивото на английски е различно между двата класа, всичко останало би трябвало да е на едно и също ниво.

редактирам- изобщо не ми излезна коментарът на Гадамер преди да публикувам.

# 362
  • София
Ааа, добре. Разбрах те по друг начин - разлика относно академичните резултати.

# 363
  • София
Ааа, добре. Разбрах те по друг начин - разлика относно академичните резултати.
Много благодаря за въпроса, защото сега като препрочетох коментарът ми, наистина може да бъде разбрано погрешно.

# 364
Здравейте, знаете ли кои училища организират зимни ски лагери?

# 365
  • София
В тази тема се сравняват единствено постижения по МАТ, БЕЛ /и то от НВО предимно/ и АЕ /сертификати за ниво/. Като че ли това е критерият за перфектна подготовка на учениците в основното училище. Никой не отваря дума за общообразователните предмети и в частност тези по природни науки. А седмокласниците на ПЧМГ са единствените представители на частното образование /за сега/, които имат традиционно класирани деца на националните кръгове по математика, химия, физика, биология, астрономия и т.н. Много често тези деца са и първенци от самия нац. кръг. Не знам дали си давате сметка колко труд, усилия и отдаденост стоят зад това да си пръв в страната по съответната дисциплина. Този успех освен на самите деца и техните интереси, се дължи и на вдъхновяващите им учители-професионалисти.

B.L.A.Z.E, ами то в България това са важните неща. От няколко дни е ясно, че профилираната подготовка по Химия и Биология е без значение за МУ-София.

# 366
Някой ми зададе въпрос за C1. Изобщо не държа на буквичката, а на нивото на езика. В контекста на това взетата буквичка съвсем обективно и оценено от възможно най-безпристрастния оценител показва ниво. След това е само въпрос на лични усилия езикът да се доусъвършенства.

Лейка, твоят син съвсем съзнателно го изключих от първия си пост. Единици са децата в СС(които вземат C1), които са имали летящия старт на сина ти в изучаването на езика. ПЧМГ върви с едно ниво назад, за което си има обективнo обяснение. Още в началото казах, че не смятам нито това, нито Бел като слабо ниво/звено на училището. Просто в ПЧМГ математиката е водещия предмет, а в СС бел и английски. Всички деца в СС идват с нулево/минимално ниво по езика. След 3 клас ги разделят на три групи. По правило С(най-малобройната) група се явява на всички изпити с една година изоставане.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 12:38 от Fancy

# 367
  • в страната на чудесата
Аз имам откъслечни наблюдения върху всички. Виждам децата в класа и то горе долу. Но разлика има между класовете значима. В започва от а и б. Лятото ще разбера доколко изравняват.  Благодаря Фенси Simple Smile
Санака, преди хиляда години младежите от езиковите влизаха по-лесно в МУ отколкото нашите три биология и химия профили в НПМГ. Защото изпитите нямат нищо общо с профилираното знание. Даже по едно време не признаваха олимпиадите. Аз бих избрала профил ако ми е приятно да уча химия.
Честно казано ми се струва смислено да има Бел някакво участие, макар че това едва ли ще е ок за моето дете... ама дано не му щукне да се занимава с медицина де.

# 368
  • София
Здравейте, знаете ли кои училища организират зимни ски лагери?
Не знам какво значение има това, но в Иззи има зимен ски лагер.

# 369
Здравейте, ще съм благодарна да се включат родители с мнения за Прогресивно училище. Има ли разлика в обучителния процес в зависимост от това в кой от двата кампуса ще е детето, каква е атмосферата... Ще се радвам да прочета всякакви мнения за училището.

# 370
  • София, България
Имам въпрос за стипендиите на Питагор, не успях да се ориентирам в сайта - пише, че се отпускат стипендии и за ПУК. Има ли някой по-подробна информация, защото всъщност последващата информация е, че стипендиите са за успех, което явно не е вариантът за ПУК.

# 371
  • София
Може би става въпрос за стипендиите, които са на база класирането на "Математически предизвикателства", за успех има от 8 клас.

# 372
Аз до колкото разбрах, извън социалните критерии, са на база представяне на приемния изпит. Поне така ми се стори като "прехвърлих" документите, но може и да греша.

# 373
  • в страната на чудесата
За първи път чувам за стипендии извън тези от предизвикателствата...

# 374
За първи път чувам за стипендии извън тези от предизвикателствата...
Цели 24 броя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт