Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 249
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Ами да го напишат това на сайта, а не да създават впечатление, че са несигурни и се лутат( дори да е така).А и Питагор нали си има директор, който не е Влъчкова.Даже новите собственици да сменят в бъдеще текущия директор, това не обесилва договора, който ще се сключи сега...

# 721
Ами да го напишат това на сайта, а не да създават впечатление, че са несигурни и се лутат( дори да е така).А и Питагор нали си има директор, който не е Влъчкова.Даже новите собственици да сменят в бъдеще текущия директор, това не обесилва договора, който ще се сключи сега...
Е мисля, че повечето хора могат сами да се досетят.
До сега всички договори се подписваха с г-жа Влъчкова. Как са разпределени правата в училище -нямам представа.

# 722
Договор се подписва с представляващия фирмата или упълномощено лице. И в двата случая смъртта на Влъчкова създава проблеми за подписване на договорите.
Аз бих била по-толерантна, предвид обстоятелствата. Ако писмено се потвърди записването не виждам какви притиснения би имало.
Промяната касае вписване в ТР, което отнема време все пак. А и хората вероятно още са в шок.

# 723
  • София
Според мен на този голям прием вече приемат 95% от кандидастващите.
Не е така. Може би приемат половината или една трета от кандидатстващите.

# 724
Здравейте, моята дъщеря е приета ПУК в Питагор и това много ме радва, тъй като го предпочитаме. Предвид вестта за директорката (Светла й памет) имаме особени притеснения. Имате ли информация или бихте ли споделили какво накланя при вас везните?

# 725
  • София
И аз мисля, че хората още са в шок, жената почина съвсем скоро, внезапно. Аз също бих била толерантна в случая.

# 726
Ох. Не ме разбирайте погрешно. Искам Питагор да продължи да  е това,  което беше до момента. Не  ми се иска да вярвам, че нещо толкова успешно и градено с години, може да се срине за няколко дни. Затова секретарките, заместник директорът, учителите и всички да се организират, да се вземат в ръце  и  да не  дават НИКАКВИ индикации за несигурност....

# 727
Ох. Не ме разбирайте погрешно. Искам Питагор да продължи да  е това,  което беше до момента. Не  ми се иска да вярвам, че нещо толкова успешно и градено с години, може да се срине за няколко дни. Затова секретарките, заместник директорът, учителите и всички да се организират, да се вземат в ръце  и  да не  дават НИКАКВИ индикации за несигурност....

Не знам на какъв език да го обясня. В конкретният случай актуализирането на договорите не зависи от секретарки, зам. директор, учители и т.н.
Малко повече човещина в тежък момент е добре да има. И да учим на това и децата си.
Разбирам родителите на приети деца, но въпреки това обстоятелствата са извънредни.
Колкото по-малко натиск за незначителни неща, толкова по-бързо ще се съвземат и влязат в релси.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 01:16 от Fancy

# 728
  • При вещиците

АЕА в Лозен ни е най-удобно като локация, понеже сме си в Лозен, но пък нямам много отзиви, а и таксата е една идея по-висока. Ако имате повече отзиви за това училище, ще следя с интерес.

Ние сме много доволни от АЕА, детето е щастливо, двуезичната програма не тежи и на най-малките, средата е международна (около 40% чужденци), ниско съотношение учители: ученици. Винаги може да посетите училището или да си поговорите с родителите за дс си направите проучване (ако искате пишете на ЛС). И не, АЕА не е религиозно или сектанско училище, както пишат незапознати. Миналата година детето ни беше прието в СС, но след малко размисъл и разговори се отказахме. Питагор изключихме поради други причини.

# 729
Честито на всички приети!

Всъщност съобщението относно договорите и извинение за забавянето е обявено в системата за прием, най-отгоре... за мен лично не е проблем и предполагам колко е трудна създалата се ситуация. Дано скоро ситуацията се разреши!

Първо съобщението гласеше, че има забавяне и се извиняват, а тази сутрин пише -  Уважаеми родители,

От 28 октомври (четвъртък) ще можете да получите договорите за обучение в офиса на ЧОУ "Питагор".

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 07:56 от Chacha86

# 730
  • София, България
Може ли някой от вече приетите да сподели каква е точно сумата за записване/ запазване на мястото в Питагор? Четох, че е една месечна вноска, но не ми е ясно как точно делят - на 9, на 12?

На Питагор основният плюс в момента е огромното училище, което взеха. Да. локацията е ужасна, но с този голям двор и сграда децата ще са на широко и биха могли да имат организирани доста занимания навън, друг е въпросът дали реално ръководството ще съумее да извлече максимума от базата.

От друга страна ако трябва да сравнявам комуникацията с родителите и дори в социалните мрежи, Света София са много по-адекватни. Дразнят ме и тези разбивки в Питагор, които са извън таксата, но всъщност са задължителни  - за храна и униформи.

# 731
Питагор е в най-мръсния квартал на София. Дори и през лятото праховите частици са над нормата, винаги е в червена или лилава зона. Заниманията навън не са най-доброто...

# 732
Честито на всички приети!

Всъщност съобщението относно договорите и извинение за забавянето е обявено в системата за прием, най-отгоре... за мен лично не е проблем и предполагам колко е трудна създалата се ситуация. Дано скоро ситуацията се разреши!

Първо съобщението гласеше, че има забавяне и се извиняват, а тази сутрин пише -  Уважаеми родители,

От 28 октомври (четвъртък) ще можете да получите договорите за обучение в офиса на ЧОУ "Питагор".

Пише го вече Simple Smile

# 733
Десет родители, десет мнения!
Едни искат децата вътре, едни искат децата -навън! Досега тези мнения не влияеха върху действията на ръководството. Дано и сега така продължат.
Преди двора беше малък и нямаше къде да излизат децата. На Руски беше ужасен въздуха от колите, сега от финнипрахови частици.
Преди години една начална учителка сподели, не се притеснявам за децата, каквито и да са ще се справим дружно. Притеснявам се, какви родители ще ми се падната.

Униформите не са в цената защото един родител може да мрази да пере и да купи 10 тениски а друг да кара с 2. Моето никога не е носило дънки от униформата.

При храната има деца с различни алергии. Техните родители пък са против цената да е обща.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 12:06 от Hope for Two

# 734
Десет родители, десет мнения!
Едни искат децата вътре, едни искат децата -навън! Досега тези мнения не влияеха върху действията на ръководството. Дано и сега така продължат.
Преди двора беше малък и нямаше къде да излизат децата. На Руски беше ужасен въздуха от колите, сега от финнипрахови частици.
Преди години една начална учителка сподели, не се притеснявам за децата, каквито и да са ще се справим дружно. Притеснявам се, какви родители ще ми се падната.

Униформите не са в цената защото един родител може да мрази да пере и да купи 10 тениски а друг да кара с 2. Моето никога не е носило дънки от униформата.

При храната има деца с различни алергии. Техните родители пък са против цената да е обща.

Т.е. има деца, които не плащат храната и си я осигуряват сами, така ли? Говорим при наличие на алергии...

Иначе основният източник на замърсяване в този квартал БЯХА т.нар. "Виетнамски общежития", където се горяха боклуци и т.н. Вече ги няма, разрушиха ги. Така че ситуацията с въздуха няма да е розова, както и навсякъде другаде в София, но няма да го има поне този фактор!

Относно вноската при записване - една месечна вноска според сайта е "при заплащане на десет равни месечни вноски: 10 х 550 /петстотин и петдесет/ евро"... Поне така мисля аз.

Може би е добре да се обнови информацията на начална страница, защото ми се струва, че таксите за предстоящата учебна година са увеличени с около 200 евро
Годишната такса обучение е на стойност:

при заплащане на една вноска: 5200 /пет хиляди и двеста/ евро;

при заплащане на две вноски: 2 х 2700 /две хиляди и седемстотин/ евро;

при заплащане на десет равни месечни вноски: 10 х 550 /петстотин и петдесет/ евро.

*Отстъпка 5% от таксата за обучение за второ дете от семейството.
**Отстъпка 10% от таксата за обучение за трето дете от семейството.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 11:56 от Chacha86

Общи условия

Активация на акаунт