Отговори
# 555
Стига, де без  претенции да съм експерт по цените, но наистина ли 120 х. лева за едностаен в Младост ви се струва малко?
То не че има кой знае какво предлагане, но според imot.bg
Вид имот: 1-СТАЕН,
Под райони: МЛАДОСТ 1А, МЛАДОСТ 1,
Средна цена на имотите в извадката: 54499 euro
Средна цена на кв.м: 1437 euro.
Това за площ м-у 30-46 м2.

# 556
Ето заповядайте Simple Smile : https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a16267178771829 … k=72ms0b&f1=1

Не казвам, че е нормално! Казвам, че ги има.

Е това е Лозенец! Не би ме учудило.. ама за Младост ставаше въпрос.

# 557
Поправям се, аз под едностаен си представям спалня + кухньохол, което се води вече двустаен. Тези 120 хил. лева вероятно се отнасят за студиа и еднопространствени помещения, и гарсониери. Така повече има логика.

# 558
  • София
М защо да става въпрос само за Младост? Говоря, че цените доста са скочили и отдавна не са в лева, а в евро. Има пълни недоразумения за старите "престижни" квартали.

# 559
Хахах, артистичното ателие в Лозенец, заради първата снимка от двора, помислих, че е сутерен. А то - таван. Много приятно направен. Но защо, защо трябваше да снимат двора, още повече да го слагат за заглавна снимка?!? Цената не я коментирам.

# 560
  • София
Мен точно цената ме учудва нищо, че е в Лозенец все пак е едностаен апартамент.

# 561
М защо да става въпрос само за Младост? Говоря, че цените доста са скочили и отдавна не са в лева, а в евро. Има пълни недоразумения за старите "престижни" квартали.

Защото няколко коментара, от които и моя, касаеха примерната извадка за цените на 1-стаен в Младост, че в момента такъв струва 120 000 лева средно. Защо потребителят ги е писал в лева вече не знам.

# 562
  • София
Понеже съм се заровила в сайта ето и още един: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a16232518419552 … k=72muzj&f1=1

Това е най-високата цена за Младост на 1-стаен апартамент. Най-ниската започва от 40 800 EUR. Вече обаче тухла и панел или ЕПК не съм сравнявала, защото и там варират цените.

# 563
Ами да, ама не - това е боксониера - студио (май) на новоговор. 30-32 квадрата. Едностаен (гарсониера по старому) са 40-45 квадрата. И най-евтината такава гарсониера (преустроена), панел, е 59 К евро. Следващите са 63К и 65К.

И 40 квадрата НС не са равни на 40 квадрата панел/ЕПК, защото СС е ЗП, а НС е с общите части.

# 564
... защото СС е ЗП, а НС е с общите части.
Наистина ли СС по документи е без общи части?
Разбира се отдавна съм забелязал, че при старите жилища квадратите са "по-реални", но все си мислех, че то е само защото хората си ги казват така помежду си, наричайки нещата с истинските им имена. Докато НС е декларирано както го смята инвеститора.
В такъв случай кой е плащал на старото строителство общите части? И, което е по-важно, те не държат ли по нотариален акт идеални части от общите части? Малко странно ми се види... И откъде идва тази промяна в регулацията?
Съжалявам че отклонявам темата, но винаги ми е било странно..

# 565
Ами по-реални са, точно защото не включват общите части Grinning Не само защото така си ги казват. Не, не държат по документи общи части.

При ЕПК и панелки земята е общинска, не съм сигурна как е с тухлените стари сгради.

# 566
Земята добре, ама общите части не са земята. При НС може да не държиш идеална част от парцела и пак имаш общи части, които са във сградата.

# 567
Наистина ли СС по документи е без общи части?
Разбира се отдавна съм забелязал, че при старите жилища квадратите са "по-реални", но все си мислех, че то е само защото хората си ги казват така помежду си, наричайки нещата с истинските им имена. Докато НС е декларирано както го смята инвеститора.
В такъв случай кой е плащал на старото строителство общите части? И, което е по-важно, те не държат ли по нотариален акт идеални части от общите части? Малко странно ми се види... И откъде идва тази промяна в регулацията?
Съжалявам че отклонявам темата, но винаги ми е било странно..

Не са без общи части, купувайки имот с него си вървят и общите части, но са неявни (неупоменати в НА). Иначе си ги има и по тях се разпределят разходите за ремонт и поддръжка.  И не са безплатни, безплатен обяд няма, а цената им е включена в цената. Впрочем така е в много държави, защо у нас са отделно не знам. Промяната е относително скорошна и някога беше дискутирана, но вече не помня закон ли се смени, или строителите го наложиха. На всичко отгоре това не е и съвсем коректно, защото купувайки 100 квадрата апартамент + 15 квадрата общи части, или общо 115 квадрата по НА всъщност тези 15 квадрата не са квадрати, защото освен коридори и фоайета включват и асансьор, абонатна станция, улуци и други. Но някак се е наложило и си живеем така. А как се смятат май е тъмна Индия.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 17:09 от Черна станция

# 568
Да, СС е със ЗП + % общи части по документи. %, а не квадрати.

# 569
  • Sofia
Истината е, че колкото повече са общите части, толкова повече пространство и комфорт има.
Коридорите са по-широки, градината по-голяма и пространствата между блоковете също.
Иначе купиш гордо апартамент с 7-8кв.м общи части и после се чудиш защо терасата ти е на улицата и че не можеш да се разминеш с комшията в коридора или пък отвън няма градинка.

Общи условия

Активация на акаунт