Отговори
# 660
Дяволът е в детайлите - не е само лихвата, а разните му там такси и таксички, които реално вдигат плащанията.

Аз се смятам за поне "средно грамотен човек" (мерси! Laughing), но в друга сфера на грамотност. Финансите не са ми силна област, затова се чувствам некомфортно в нея.

Всеки работи за пари и за премии, банковия служител също.  Това не ги прави непрофесионалисти. Ако сам си движиш финасирането и ти трябват оферти от 5 банки, значи ти трябват и 5 препоръчани банкови служителя. За никой не е тайна, че в Банките има голямо текучество.

Също така работи с проверени банкови служители, а не на случаен принцип, дето после само препращат имейли и дигат рамена..."Банката така не дава...Банката иска и това...

В случая Томева е абсолютно права - за малък потребителски кредит се доверих на препоръка от счетоводството да се обадя на "млада и симпатична" банкова служителка, която наистина беше много проактивна. Но се оказа, че междувременно е напуснала въпросната банка и работи за друга. Което не ми хареса, аз ценя лоялността (заради възрастта ми, вероятно) и ѝ отказах. И отидох в банката сама, но "старото куче", което познавах, я нямаше в момента и ме пратиха пак към млада служителка. Която се моташе като пиле в кълчища. Скъса ми нервите, дори само с обработката на документите - не беше съвсем наясно за всичките. При погасяването вече отидох при "старото куче", оправи всички документи за минимално време, като междувременно движеше и още 2-3 други кредита. Дано да е жива и здрава, и да не се пенсионира скоро, ако пак ми се наложи, да мога пак при нея да отида. Въпреки че масовият кредитополучател, ако ги наредят служителките една до друга, определено няма да избере нея на фейс контрол (лелката не привлича толкова, колкото натоканите млади енергични служители). 

И това за общо взето незначителен кредит за малък срок, при който разликата в условията води до абсолютно незначителни разлики в парично изражение. Ако става дума за ипотечен кредит, ако имам оферти от няколко банки (с или без кредитен консултант), бих се консултирала за сравняване на офертите с професионалист - приятел/познат, който има знания и опит, и на когото имам доверие.

# 661
  • София, Bulgaria
Хаха..Мандаринка, като те прочетох и се замислих...познам 4 кредитни от 3 различни Банки и всички са млади момичета около 30г. И всичките са мацки та дрънка, ако не ги познаваш, ще кажеш...кифли...миглички, силиконче...и т.н. Ама и четирите са огън в работат си. Няма събота, няма неделя...няма свърши ми работното време. С тях що битки сме имали и как се борят със системата, за да договорят параметри и как комбинират, за да станат нещат. Ни бих ги заменила.
Добре е във всяка Банка, да имаш по 2..3..печени кредитни. Ако видиш, че някой почне да неглижира лекинко клиента ти, следващия път при другата...

# 662
Томева, аз нали не съм професионалист, не ми трябват по няколко печени служители в няколко банки.
Но принципът е един и същ- важни са уменията и професионализмът, а не външният вид. Моето "старо куче" биха го сметнали за лелка, която само гледа да добута до пенсия. Ама нА, жената си разбира от работата. Твоите "кифли" вероятно също. В края на крайщата не отиваш в банката на сгледа, съпруга да си търсиш. Laughing

# 663
  • София, Bulgaria
Опитът е безценен, а старите кучета го имат. Само докато кажа: чакай сега да ти разкажа,  каква е "драмата" този път...И още не съм довършила, а тя вече...Така и така ще направим, така и така ще стане... Не мога да я изненадам с "драма", която не е виждала.

# 664
  • SF
Търся си апартамент в Кръстова вада, Витоша и близките околности.  Апартаментът може да е с акт 15, защото мога да изчакам. Ще имам много въпроси към Мандаринка и Томева.

# 665
  • София
Всяка банка публикува условията по кредитите в сайта си. Избираш си според прочетеното няколко банки и ги посещаваш. Вземаш оферта и сравняваш. Действително средно интелигентен човек ще се справи и сам, без консултант, чиято независимост би могла да бъде поставена под съмнение. Аз нямах претенции дали банковият служител е старо куче или не, нямам против младите служители, всеки е тръгнал от някъде. Младите пък са амбицирани да се докажат и наложат, така че си зависи от конкретния човек.

# 666
  • София
Търся си апартамент в Кръстова вада, Витоша и близките околности.  Апартаментът може да е с акт 15, защото мога да изчакам. Ще имам много въпроси към Мандаринка и Томева.

Във Витоша в момента се строи много. Като цяло обаче квартала е презастроен и всички сгради са доста наблъскани.

# 667
  • SF
Нищо.
В Люлин не са ми по-разредени.

# 668
  • София
Зависи за кой Люлин говорим, но както и да е. Споделям, защото преди месец ходихме на огледи там.

# 669
  • SF
Благодаря за споделеното, но то не променя нещата. Без значение за кой Люлин говорим, Люлин няма да е, а търся жилище в районите на кв. Витоша, Кръстова вада, около Парадайз, Зоопарк... тези райони и нямам колебание.

# 670
Есме, силно се изненадах, че разчиташ на моето мнение (предвид това, че естетическите ни вкусове и начинът на живот са различни), но съм на линия, каквото мога да помогна.
Изброените от теб райони не ги познавам (доста други съфорумци са много по-наясно с тях и ще коментират, сигурна съм). Ако става дума за скица на жилище, там вече ми е по-комфортно да коментирам - мисля, че мога да дам плюсове и минуси сравнително обективно, пък след това всеки си преценява.

# 671
Търся си апартамент в Кръстова вада, Витоша и близките околности.  Апартаментът може да е с акт 15, защото мога да изчакам. Ще имам много въпроси към Мандаринка и Томева.

Във Витоша (близо до кръстовището с Г.М. Димитров) Мират Груп са заградили. Говорим за много преди акт 15, но ги знам като читави строители

# 672
  • Sofia
Благодаря за споделеното, но то не променя нещата. Без значение за кой Люлин говорим, Люлин няма да е, а търся жилище в районите на кв. Витоша, Кръстова вада, около Парадайз, Зоопарк... тези райони и нямам колебание.

Колко голямо жилище търсите?

# 673
Здравейте, питах и в темата за обяви, ама може би е трябвало тук.

Какво е мнението ви за строителство от 90те? Срещала съм лоши мнения за него, ама много харесахме един апартамент в Бъкстон строен през средата на 90те и обмисляме дали да предприемем крачката към закупуване. Само тези негативни мнения дето съм срещала ме притесняват. Имате ли съвет какво да гледам, че да разбера дали е добре построена сградата?

Гледах и НС, ама всичко е газифицирано, а нещо не ми харесва това.

# 674
  • Варна
Ох... Това са дивите мутренски времена, в които много строители "фалираха", много имоти са се продали на няколко купувача едновременно с фалшиви пълномощни и много изоставени строежи седят от тогава. Моят апартамент е в точно такъв блок, който като по чудо е завършен, но с доста проблеми и с хиляди връзки получихме акт 16 едва преди 6 - 7 години. Един прав ръб няма в целия блок. Като сменяхме дограмата, сумати чували от цимент и вестници изкарахме от стените около прозорците. Иначе като цяло е топло, няма проблеми по здравината на конструкцията или нещо такова. Повечето проблеми се решиха с взимането на акт 16, всичко останало е поправимо при наличие на средства и желание. То си зависи и от конкретния блок най-вече.

Сама едва ли ще разбереш нещо от едно гледане, според мен си плати на техническо лице да даде професионална оценка.
Да речем, че видиш някъде мухъл, това може да е от лоша дограма, което няма общо с доколко добре е построена сградата.

Също разпитай съседи - безценно.

Общи условия

Активация на акаунт