Априлски бебчета 2022

• 40 099
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
С първото бях убедена, че е момиче, още при положителния тест. Когато чухме сърчице, АГ написа на снимката, че е "момичето на тати", като шега към ММ, защото се познават, взе, че се оказа права. Сега нямам никаква идея за пола. Ако е момиче, каката ще бъде най-щастлива, пък и ще ни улесни-няма да се налага да се ремонтира много вкъщи, само да се добави легълцето и всичко ще е в тон..  Но...каквото-такова, само да е здраво!
Имаше 1 виц:
 - Съседе, за какво черпиш?
- Имам си бебе!
-А какво е?
- За сега е момче, но като порасне, само ще си каже.

# 406
Аз бях на преглед през тази седмица, чухме пулс - 170 и според доктора всичко се развива норомално 🙂 Каза ми, че мога при него да си направя феталната морфология и на другия ден да отида в болницата, за да ми вземат кръв за биохимичния скрининг. Тогава ще съм в 11-12 седмица.
Понеже ми е първа бременност, може ли по - запознатите да обеснят прегледа с коремен или вагинален ехограф е и има ли нещо специфично което трябва да знам? След биохимичния скрининг получавам резултати в проценти за вероятност на синдром спрямо кръвните изследвания и ехографския преглед? Благодаря ви🙃

# 407
Момичета, разгледах брошурата на Lidl за следващата седмица. Пускат клинове за бременни и сутиени без банели на доста ниски цени. Мисля, че съотношението цена- качество е сравнително добро. Simple Smile

# 408
Клиновете на Лидл са много хубави. Аз имам три техни от предната бременност и смятам и сега да си ги нося.
Чери, бебето е около 5 см тогава и е твърде малко, за да може да се огледа добре с коремен, та отговорът е, че прегледът се извършва с вагинален ехограф. Мерят се носната костица и една вратна гънчица. Оглежда се сърцето и потокът на кръвта в една от артериите. След като се даде кръв, се взима предвид възрастта, хормоните от кръвта и измерените на ехографския преглед показатели, като се изчислява риска на база на тях. Аз не бих пропуснала толкова важен преглед. Знам, че много пъти излизат фалшиво високи рискове и при направата на неинвазивен тест, всичко излиза нормално, но откриват 95 процента от децата с най-честите синдроми.
И на мен, въпреки, че ми е втора бременност, ми трепери под лъжичката. И моите години не са малко. Скоро ще навърша 34! Абе дано всичко е наред с бебенцата ни.

# 409
Аз с първата си бременност бях сигурна че ще е момче и така се оказа тогава се чувствах страшно зле до 4-5 ти месец повръщах денонощно изобщо не ми се ядеше нищо… сегааа за сега поне е съвсем различно не повръщам имам зверски апетит от който се плаша, емиии моля се и силно се надявам да е момиче този път Simple Smile

# 410
Не знам дали е от значение седмицата, но на мен предния път в 13+4 ми правиха скрининг с коремен ехограф.
С всеки изминал ден ми е все по малко лошо от предния ден , но пък съм страшно изтощена. След водене на малкия в парка съм меко казано парцал. Надявам се АГ да няма нищо против болничните и да ми пусне като се запиша на Жк, въпреки че не е много редно. Просто не успявам с всичко, разсеяна съм на работа, а после нито ми се играе, нито ми се готви или каквото и да било

# 411
Не знам дали е от значение седмицата, но на мен предния път в 13+4 ми правиха скрининг с коремен ехограф.
С всеки изминал ден ми е все по малко лошо от предния ден , но пък съм страшно изтощена. След водене на малкия в парка съм меко казано парцал. Надявам се АГ да няма нищо против болничните и да ми пусне като се запиша на Жк, въпреки че не е много редно. Просто не успявам с всичко, разсеяна съм на работа, а после нито ми се играе, нито ми се готви или каквото и да било

Същото и при мен откъм умората даже се чудя колко още ще издържа на работа. Вашето първо детенце на колко е ?

# 412
На 3г. е. Не е бебе, но пък и не е голям. Пак вдига ръцете понякога да го вдигна, иска си игрите и вниманието дори и в парка. Иска да играем на криеница, да се люляме, дълги разходки и всичко, което може да му побере детското мозъчен. Не ми се иска да го ощетявам, но пък просто не смогвам с всичко. Вечеряме каквото има, на няколко дни събирам сили да сготвя нещо хубаво. Днес вечеряхме сандвичи със салата ако искате ми се смейте, просто нямах сили 🤣
В интерес на истината предната бременност бях много по-смазана, всъщност не знам дали е било така или сега просто детето ме държи да не полягвам при всяко ох 🤣
А има още къде къде по- тежки месеци, та ще трябва да си търпим 🤗

# 413
И на мен тази бременност ми е в пъти по-лека от другата. С първата бях на легло до 4-тия месец от гадене и умора, бях много зле. Сега може би съм се мобилизирала заради малкия, но издържам доста повече, а и не ми се гади почти. Апетит си имам, а с първата нямах никакъв. Лошото е, че в повечето случаи не знам какво ми се яде. Например месо никак не ми се яде 😃 Яде ми се сладко, но не знам дори какво точно... а то не може и само сладко да нагъвам... и въпреки това съм -1кг засега. Корем вече си имам, в 12 г.с., и то доста, с първата бременност до 6-тия месец почти не ми личеше, даже в края на 6-тия някакви съседи ме бяха питали дали не съм бременна, а с тях се засичахме редовно преди това 😃 сега вече изглеждам бременна, просто не мога да го скрия вече, не са ми удобни панталоните и май ще почвам да нося тези за бременни...

# 414
  • София
Здравейте момичета , видях че има въпроси как преминава БХС , другият понеделник съм и ако искате след това мога да изпиша един подробен пост кое как къде е минало. Само предварително тази събота трябва да си пусна един куп кръвни изследвания преди прегледа.

Аз имам много голям проблем със заспиването и … газовете последната седмица. Въртя се по 2 часа поне преди да си намеря удобна поза. Кръста започна да ме боли много когато с ММ тръгнем на разходка , този уикенд ми се наложи дори да седна и да си почина за половин час … което до сега не се е случвало. Както и вечерно време има нещо като гадене, но не знам дали не е от постоянното размятане от ляво на дясно.

Относно ехографите , в 10+4 отидох при моята АГ и тя започна прегледа с вагинален и каза “ уау много голямо бебе ! Вече си за коремен “ и ме премести на леглото за коремен. Четох някъде че на БХС гледали и с двата , защото с вагиналния се виждало нещо по-добре.

Видях че сте писали и за болнични , аз се консултирах с АГ и след БХС ( 12+5 ) излизам болничен. Само амбулаторна карта ми поиска, но не говорихме за какъв период е първият болничен. Дали за 2 седмици или направо за 1 месец.

# 415
При мен на първия преглед ме гледа с вагинален, на втория сега в 8+4 ме гледа с коремен ехограф(каза че иска с него ,  да не би да се раздразни шийката и ако има някакво кървене да се притесня.)
Днес ще отида да се запиша и по здравна каса за Женска консултация.

# 416
Здравейте момичета , видях че има въпроси как преминава БХС , другият понеделник съм и ако искате след това мога да изпиша един подробен пост кое как къде е минало. Само предварително тази събота трябва да си пусна един куп кръвни изследвания преди прегледа.

Аз имам много голям проблем със заспиването и … газовете последната седмица. Въртя се по 2 часа поне преди да си намеря удобна поза. Кръста започна да ме боли много когато с ММ тръгнем на разходка , този уикенд ми се наложи дори да седна и да си почина за половин час … което до сега не се е случвало. Както и вечерно време има нещо като гадене, но не знам дали не е от постоянното размятане от ляво на дясно.

Относно ехографите , в 10+4 отидох при моята АГ и тя започна прегледа с вагинален и каза “ уау много голямо бебе ! Вече си за коремен “ и ме премести на леглото за коремен. Четох някъде че на БХС гледали и с двата , защото с вагиналния се виждало нещо по-добре.

Видях че сте писали и за болнични , аз се консултирах с АГ и след БХС ( 12+5 ) излизам болничен. Само амбулаторна карта ми поиска, но не говорихме за какъв период е първият болничен. Дали за 2 седмици или направо за 1 месец.

В коя седмица си сега?

# 417
Здравейте, знаете ли в коя седмица започва да се усеща бебето?

# 418
  • Sofia
Индивидуално е.
Но след 16гс.

# 419

Това с газовете…и въртенето, въобще целия абзац все едно мен описваш Joy а явно си по-напред със седмицата аз съм 8+3 горе долу

Общи условия

Активация на акаунт