Априлски бебчета 2022

• 40 062
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета Hug Записвам се с голямо вълнение в 7+4 г.с предполагаем термин 29.04.2022, първа бременност много чакана след второ инвитро. Днес бях на преглед, чухме сърчице, всичко е наред и дай Боже и занапред да е все така. Flowers Four Leaf Clover Пожелавам си всички да родим здрави бебоци през април 2022, а до тогава да се подкрепяме тук в темичката Heart Eyes Виждам, че пишете за БХС, аз още се колебая къде да го правяз вие къде се следите? Иначе и мен още ме гледат с вагинален, казват че е рано за коремен. В началото имах повече оплаквания и симптоми, сега изчезнаха и малко се бях притеснила, но днес сутринта бях със зверско гадене, което ме успокои Joy

# 421
  • Sofia
Виждам, че пишете за БХС, аз още се колебая къде да го правяз вие къде се следите?
И аз съм с термин 29.04 🙂.
Аз съм си записала час за ранната фетална морфология при Марковс. Не знам дали ще поискам и БХС заедно с нея. Не се следя при тях.
Следя се във Вита 2 засега. Най-вероятно там ще пусна БХС при следящата ме АГ.

# 422
Аз ще отида на скрининг в клиника Оскар. Часът ми е за 6.10 когато ще съм мисля в 13г.с. живот и здраве

# 423
  • София
Здравейте момичета , видях че има въпроси как преминава БХС , другият понеделник съм и ако искате след това мога да изпиша един подробен пост кое как къде е минало. Само предварително тази събота трябва да си пусна един куп кръвни изследвания преди прегледа.

Аз имам много голям проблем със заспиването и … газовете последната седмица. Въртя се по 2 часа поне преди да си намеря удобна поза. Кръста започна да ме боли много когато с ММ тръгнем на разходка , този уикенд ми се наложи дори да седна и да си почина за половин час … което до сега не се е случвало. Както и вечерно време има нещо като гадене, но не знам дали не е от постоянното размятане от ляво на дясно.

Относно ехографите , в 10+4 отидох при моята АГ и тя започна прегледа с вагинален и каза “ уау много голямо бебе ! Вече си за коремен “ и ме премести на леглото за коремен. Четох някъде че на БХС гледали и с двата , защото с вагиналния се виждало нещо по-добре.

Видях че сте писали и за болнични , аз се консултирах с АГ и след БХС ( 12+5 ) излизам болничен. Само амбулаторна карта ми поиска, но не говорихме за какъв период е първият болничен. Дали за 2 седмици или направо за 1 месец.

В коя седмица си сега?

Гери в 11+2 съм в момента , до онзи ден ядях банани .. днес ново 20 , тръгнах да си хапвам у на половината .. бляк

# 424
Здравейте, прекрасни! Първо много се радвам за вас и ви пожелавам лека и безпроблемна бременност! И второ - извинявам се, че от “термин май” идвам тук, но минавам само да ви попитам нещо..
В началото на 6 г.с. съм, в петък имам час за първи преглед. Притеснения изпитвам относно това, че до онзи ден виждах ареолите на гърдите ми тъмни и доста подути, но не изпитвах голямо напрежение в гърдите като цяло, от вчера върнаха предишния си цвят, но пък напрежението в целите гърди се увеличи, даже вече бих го ориличила на болка при допир. Много се притесних, че вече не са тъмни…. Повод за притеснение ли е?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 07:41 от Cookie__1

# 425
Здравейте, мамита! Скоро не бях писала(но следя всеки Ваш пост 🤗), чаках днешната дата, за преглед отново! Скъсах нервичките на мъжлето, но уви, дали от хормони, дали от притеснения за прегледа ми днес-не се знае!😆😆😆Таа преди месец бях на преглед последно, днес вече съм в 10г.с.+3 съм, сутринта бях на преглед иии докато не чух отново сърчицето имах чувството ,че ще припадна(все пак си е цял месец в неведение, а и както ми е 1ва бременност, все тревоги за нещо, дали е ок или не).❤ Вече сме 3,45см. Гадене имах 1 или 2 пъти и то от вода(понеже ви споделих,че това ми е враг номер 1,заедно с плодовете). Гърдите ме болят все още, но някак си вече свикнах и май не им обръщам толкова внимание! Умората и спането са си същите и преди да забременея и сега, все се чудя как да дремна, но и все пак работя все още и съм близо по 8 часа в движение и на крак. Качила съм кило и малко(52) и все още нямам коремче, но всичко с времето си! Иии ще чакам 28.09 за следващ преглед +бхс, доколкото го разбрах, че аз като влезна в кабинета от страх имам чувството, че акъла ми се изпарява! 🙃🙃🙃 Извинявам се за дългия пост! Лек и успешен ден, сладурки! 😘

# 426
Втора бременност ми е това. В 9гс съм и нямам нито промяна в цвета на зърната, нито чувствителност или напрежение. С предната бременност бях по същия начин и се притеснявах, но всичко беше наред.
Здравейте, прекрасни! Първо много се радвам за вас и ви пожелавам лека и безпроблемна бременност! И второ - извинявам се, че от “термин май” идвам тук, но минавам само да ви попитам нещо..
В началото на 6 г.с. съм, в петък имам час за първи преглед. Притеснения изпитвам относно това, че до онзи ден виждах ареолите на гърдите ми тъмни и доста подути, но не изпитвах голямо напрежение в гърдите като цяло, от вчера върнаха предишния си цвят, но пък напрежението в целите гърди се увеличи, даже вече бих го ориличила на болка при допир. Много се притесних, че вече не са тъмни…. Повод за притеснение ли е?

# 427
  • София

Мисля че в 6 г.с е рано за потъмняване на зърната. За повечето хора това е седмицата в която разбират, че са бременни.  При мен потъмняване се появи около 10г.с а напрежението намаля тъй като тотално смених сутиените с банели със спортни и когато имам възможност стоя без сутиен.

# 428
  • Sofia
Мисля че в 6 г.с е рано за потъмняване на зърната. За повечето хора това е седмицата в която разбират, че са бременни.
Демек 5гс.
А болката и потъмняването са си строго индивидуални. С първата бременност болките в гърдите започнаха седмица преди положителен тест и си мислех, че е ПМС. След положителен тест с всеки ден ставаха толкова силни, че едва си намирах поза, в която да спя. Че и от четвърти месец протече коластра та си изкарах акъла.
С втората бременност нито едно от тези неща не се появиха.
Сега имам леки болки в гърдите, но не са постоянни. Същото е и с цвета.

# 429
Според мен не се вглеждай много в симптомите, не сравнявай с тези на други бъдещи майки защото всичко е строго индивидуално. При мен например беше много бедно - докато всички имаха умора, постоянно гадене и повръщане, усещаха миризми и рязко им се повдигаше от любима до преди това напитка, при мен нямаше нищо фрапиращо... Единствен сигурен симптом бяха леки болки в гърдите всеки ден. Когато и те спрях се изплаших много.. В крайна сметка с напредването на г. с. някой симптоми станаха по-изразени.. Например бързата умора и задъхване, гади ми се само като огладнея и минава с две хапки храна. Това е, вече съм по-енергична, а зърната ми един ден са за червени и щръкнали, друг ден изглеждат нормални, нямам никакви тъмни ореоли около тях. За сравнение съм в 9+2г.с.

# 430
Освен всички неразположения имате ли някаква промяна във външния вид ?
На мен ми се появиха ужасни пъпки по лицето, никога не съм имала толковааа много и ужасно грозни косми по целия корем. По принцип ги махам с лентички много рядко 2-3 в годинатa, но сега са много и навсякъде. Дали е от хормоните Rolling Eyes

# 431
При мен кожата на ръцете и корема, както и устните станаха много сухи. Друго не забелязвам.
Момичета, по-назад коментирахте за някакъв пренатален неинвазивен евтин тест, може ли да ме светнете как се казваше? Иска ми се да го проуча.

# 432
# 433
  • Sofia
Момичета, по-назад коментирахте за някакъв пренатален неинвазивен евтин тест, може ли да ме светнете как се казваше? Иска ми се да го проуча.
Те са много. Можеш или в гугъл да пишеш "пренатални неинвазивни тестове" или да се обърнеш към гинеколога ти да ти препоръча някои.
Най-старият и най-известният е Пренатест, но май и най-скъпия.
Миналия път Пренатестът ми се стори скъп и направих друг, един от тези, които ми препоръча АГ. Но май вече не се предлага.
Хубаво е да разучиш повече марки и да сравниш какви аномалии включва всеки един от тях и на каква цена.

# 434
И на мен кожата ми стана зверски суха, но това дойде от промяната в храненето…

потъмняване на косми по корема имах при предишната бременност, но това е от хормоните…

Моя док ме прати на Vision test не съм търсила друг.
Да ви кажа колкото повече идва датата на бхс и вижън теста, толкова повече се притеснявам 😬

Общи условия

Активация на акаунт