Гримиране - идеи и техники. Тема №84

• 56 600
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Стимулират те да ползваш повече продукт, за да ти свършва по-бързо и да си купуваш по-често. Естествено препоръчват скъпи марки.
Гримът е лек и свеж и можеш да си го изкопираш и без толкова продукт.
Аз днес съм с TF Born This Way светло кафяво (Cocoa) отзад и отпред клепача, по средата един пигмент от Essence (бяло-светло злато) и светло синя очна линия за акцент.
Слагам една точка коректор във вътрешната част на окото, където ми личи измореноста и блендвам там.
Взех си и метална палитра и си слагам капка ФДТ и си справя spot treatment.

# 211
Абсолютно, а и колко страхотни неща има на drugstore цени 😀 Много харесвам L'Oréal Infallible Fresh Wear, а и Catrice досега все хубава работа ми вършат. Сенките на Colourpop за блясък са ми любими.

Наскоро пробвах техниката на Julia Adams MUA за свеж вид - ружът (на Essence, The Blush) се доближава и малко повечко до носа от обикновено, а лятото много сладурско го прави и да си 'мацне' носа леко с него. Много младежки изглежда, стига да е нежно и цветът по скулите да не е съвсем до носа.

# 212
Има много добри дрогериен клас марки, които по качество, пигментация, преливане и трайност не отстъпват въобще на високия клас козметика. За жалост повечето не са налични в България и най-вече не са налични в дрогериите тук. За мен любими бюджетни марки с отлично качество са BH Cosmetics и Colourpop.

# 213
Абсолютно, а и колко страхотни неща има на drugstore цени 😀 Много харесвам L'Oréal Infallible Fresh Wear...
Дори drugstore цените вече не са това, което бяха. Поне при мен разликата с 2005-2010 год е двойна, а за някои продукти и брандове и тройна. L'Oréal Infallible Fresh Wear и аз много обичам, а и неведнъж съм казвала, че аз съвсем искрено мисля, че много  дръгстор продукти, не само ФДТ, са dupes на хай енд такива в условията на козметични гиганти, които покриват всички ценови сегменти.

PS Отварям си онзи ден новините и чета: "Шисейдо реши да се отърве от Laura Mercier, Bare Minerals & Buxom"

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 15:47 от Agent Provocateur

# 214
Като гледах Ретро палитрата на Наташа, се сетих за една друга палитра с подобни цветове, която много исках преди време - Viseart Paris Edit. И реших да се пробвам да й намеря двойници сред наличните ми Colourpop палитри в същите тонове. Мисля, че се получи доста успешно, само че палитрата е от 9, а не от 12 цвята. Вие как смятате? Имам ли нужда от Paris Edit, или добре съм запълнила с наличните ми Colourpop цветове?

# 215
Признавам си, че аз имам известни предразсъдъци към дрогейрини продукти. Не заради трайност, пигментация и т.н., а защото се притеснявам за качеството и влиянието върху кожата ми.
Винаги си представям как ползвам добра бяла козметика и след това убивам всичко като си слагам бюджетен фдт, пудра и сенки, с които съм цял ден... Не ме убивайте, знам как звучи Grinning

Разбира се, че имам такива продукти, но не мога да се пречупя да ги ползвам редовно.

# 216
Писала съм и преди по темата- аз не съм намерила своят дрогериен рай за сенки и спирала например, но за други неща- абсолютно. Което не значи, че не признавам с ръка на сърце, че съм фен на определени марки- да, харесвам OTT кутиите плюс палитри на Пат, меката консистенция на Наташка, цялостния кеф от купуване, ползване и дебнене на определени продукти ме радва. И казвайки всичко това все пак подчертавам, че състава и качеството нямат общо с цена. Не, не харесвам нито Colourpop, нито един куп други харесвани дрогерийни марки, за мен не се намазват на малкия пръст на Пат, но пък и не струват толкова. Но съставът на бялата и декоративна козметика (по-често Бяла) е изключително скапан при доста популярни марки (Диор бяла например не бих пипнала с пръчка). Не ме влече и крем здраве обаче, щото все е крем нали и няма значение, изключително много се интересувам от съставки в последната година и половина и продукти, които работят- само такива. Та не те убивам, Like Smoke, обаче с ръка на сърце- водещи са съставките, не цената. И 99% от дрогерийните пудри са еднакви откъм състав с 99% от хай-клас.

# 217
NiaV, ще ми е полезно да споделиш насоки за бяла козметика, от която си доволна. Може и на лични, защото темата е за друго Simple Smile

# 218
Аз нямам предразсъдъци към дрогерийни продукти, но с изключение на спиралите, всичко друго дрогерийно е пари на вятъра според мен. Ей така изхарчени за нищо. В декоративната козметика получаваш толкова колкото плащаш. Друг е въпросът, че има и да кажем среден клас, като Джефри и Фенти, които по нищо не отстъпват, даже надминават Шанел и Диор. Всъщност аз тях вече не ги поглеждам. Въртя се около НД, Пат, Джефри, Шарлот Т. и Hourglass.

Искам много да похваля базата за сенки P. Louise. Най-сетне и аз да оценя ползата от такъв продукт. Не е силиконова, нещо като Paint Pot, но в течен вариант. Прави много хубава кожата, съхне мигновено, но не изглежда като гипс и много хубаво се нанасят и блендват сенките върху нея. Пробвах я с НТ и Пат. Цената е съвсем прилична, количеството като за години, има и цветове. Аз взех 03.

# 219
Аз съм на същото мнение за повечето дрогерийни продукти. Единствено много харесвам спиралите на Essence, моите мигли изобщо не са дълги, но те ги удължават и извиват много добре.
Искам да похваля базата за сенки на UD, невероятна е. Сенките са по-пигментирани и издържливи.

# 220
  • София
Здравейте,
Някой има ли впечатления от козметиката ма Drunk Elephant.
Моля за отзиви

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 14:09 от MaryLand

# 221
  • Стара Загора
Намират се и добри сенки, ружове и хайлайтъри, но в повечето случаи както каза Есмералда - до нас не стигат.
Откъм червила и спирали, аз лично за себе си съм открила, че дрогерийните марки правят страхотни и не виждам смисъл да давам една торба с пари за продукт, който след 3 месеца е негоден.
И за да не съм голословна, любима палитра сенки ми е Essence Berry on..., която приятелка ми изпрати миналата зима от Германия и това лято с радост установих, че явно има изостанали бройки и виждам колекцията заредена и в нашите Лилита. Та си купих с удоволствие двата хайлайтъра (с нюда съм на снимките по долу) и едното течно матово червило. Много харесвам и една лимитка на Wet n'wild.

Скрит текст:

И за да изпратим последния ден на август.... гримче с Too Faced Life is a festival.

Скрит текст:

# 222
  • някъде под слънцето...
В декоративната козметика получаваш толкова колкото плащаш.

Не съм съгласна.
 Имам  моливи  еднакви като цвят и трайност единият Кико(9 Е), другия Сисли34(Е).
За Сенки, имаше едни на Кико  за мокро и  сухо поставяне 6€  (първите с които се представиха на нашия пазар преди 15+ години  за жалост вече спрени)не отстъпват на Армани Бюти 60€.
Естествено не всичко на Кико е добро,
Ползвам само определвни неща, но ми докривя ,когато затворихa магазините им в два от трите най близки мола.
Моливи на Диор, Шанел , Есте , Мак , Герлен , Ланком не ползвам от години, а техни сенки изобщо.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 19:55 от sl

# 223
На Кико харесвам само скраб кърпичките. Абсолютно нищо друго.

# 224
Ексфолиращите кърпички на Кико (и не само) са измислени от хора, които мразят кожа според мен.
Специално моливите на Кико- устни и очи и за мен са топ (някои линии); глосовете на Пупа са пъти по-добри от един куп по-висок клас (пак ще го отнесе Диор, ама прехласването по Глоу глосчетата така и не разбрах). Дрогерийни и бюджетни сенки за това, което търся винаги са загуба на пари.

Общи условия

Активация на акаунт