Гримиране - идеи и техники. Тема №84

• 56 605
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • някъде под слънцето...
На Кико харесвам само скраб кърпичките. Абсолютно нищо друго.
И си пробвала абсолютно всичко друго на марката през последните 15 години?
Въпросните кърпички не съм ги фокусирала, не  използвам почистващи кърпички.За мен замазват и са нехигиенични.
Държа на доброто почистване.
 През годините за себе си съм открила , кои точно неща са  добри за мен и купувам само тях.
За съжаление най добрите им неща са лимитки.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 23:34 от sl

# 226
  • Стара Загора
Пясъчните им лакове, матовите червила и Creamy серията, лимитираните хайлайтъри, ружове и бронзиращи пудри от летните лимитки са ми любими! Така че заключения генерални и всичко под един знаменател, не слагайте.

# 227
  • София
За спирали и червила определено смятам, че и дрогерийните вършат същата работа.

Търся си руж, но няколкото, които купих (севънтийн, макс фактор бейкнатите и кораловия на Лореал) едвам изваждат цвят. Аз нанасям с лека ръка, свикнала съм на пигментирани и трайни ружове, имате ли препоръки?

# 228
  • Стара Загора
Max Factor Creme Puff, L.O.V Blushment Blurring, Milani Baked са ми любими и достатъчно пигментирани за моя вкус.

# 229
Препоръчвам ти ружовете на Тарт, ако не ти е проблем да поръчаш от чужбина, за мен са много добри. Иначе в нашата Сефора има едно травъл трио - Hamptons weekend, контур, руж и хайлайтър - много го харесвам, но е въпрос на вкус дали ще ти хареса ружът. Ружовете на theBalm също са добри.

Аз като голям любител на сенките за очи намирам най-голяма разлика в качеството между висок и дрогериен клас именно при тях. Определено хай енд сенките си личат, затова съм и склонна да платя много повече за палитра отколкото за ФДТ например. Но дори и в това направление някои дрогерийни марки доста задобряха. Ако търсите качество на Наташа или Пат, няма да намерите в дрогерийна палитра, разбира се, но някои палитри на ВН Cosmetics съвсем успешно се конкурират с Urban decay и Too faced например, поне според мен. На Кико преди години съм пробвала страхотни единични сенки, Есенс също имаха много добри металически единички.
Новите петички палитри на Катрис пък са супер за цената си от 8 лв, качеството определено е на ниво.

# 230
  • Стара Загора
Подкрепям!
Единствения продукт, за който съм склонна да платя трицифрена сума и се изплаща, категорично са сенките.
А вече често правят и намаления. Например Nаbla Dreamy беше на топ цена от 35 лв. доста време в pink panda.
Много пъти съм обяснявала, че по-добре 80-100 лв за палитрата с 12 до 14 цвята с добро качество, отколкото такава от 15 лв с 4 свестни и другите с кофти качество. Ако пък купувате единички, средно по 5 лв, сметнете като вземете 10 и половината не стават?

# 231
На Kiko любими са ми конкретно velvet mat червилата. Чак не мога да повярвам толкова евтино червило колко добре ми застава и го усещам супер. Аз ползвам много червени нюанси и сравнявам с такива и на други по-скъпи марки, това бие доста от тях.

# 232
  • София
Благодаря, момичета.
Иве, единият ми е точно creme puff и ми идва лекичък. Ровя по половин час (с различни четки).
Харесах си май хот мама на the balm, в един блог така изглжда загребаното като меките ми пудри с добър пейофф.
А да ви питам, Мери Лу ли е най- блестящият хайлайтър, искам да си имам един, който е много блестящ и фино смлян. Имам един на Катрис и не е лош, но на тяло не си личи много (ключици, деколте, рамена).

# 233
На Кико харесвам само скраб кърпичките. Абсолютно нищо друго.
И си пробвала абсолютно всичко друго на марката през последните 15 години?

Не. Каквото съм пробвала обаче ми стига.

# 234
Момичета, имам възможност да дам малко повече пари за сенки, но пак дрогерийна де. Например точно днес тази Nabla Dreamy беше пак 35 лв в Пинк Панда, но не съм сигурна. Преди време си взех толкова хвалената Catrice pro next gen nudes, клипчета гледах, копирах, колко била чак "gorgeous".
Нито е пигментирана колкото искам, едни прашливи... Ползвам я де, но ми се иска нещо друго.
Мога да си поръчам и от Ebay.co.uk или Амазон, ако има на добри цени и си заслужават.
Ако може да препоръчате някоя, та поне да следя по сайтовете. Flowers Hibiscus

# 235
Вземи Набла, палитрата е страхотна. Пигментирана, лесно се прелива, дълготрайна, интересни цветове. Тя си е и среден/ висок клас палитра. В Ибей и Амазон има много ментета, от там само дрогерийни продукти бих взела.

# 236
Ах, новата Наташа, смесени чувства. На пръв поглед не ми привлече вниманието, на вълна съм сиво/зелено и това е. След като видях суочнати цветовете съм приятно изненадана. Най-силно впечатление обаче ми направиха двете визии, които Наташа качи. Изглеждат като визии, които сякаш не могат да излезнат на пръв поглед от тази палитра. Да видим как ще се включи есента с настроенията. 😂

Често обаче напоследък мислите ми се завъртат около Glam. 🤔

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 22:06 от illlzy

# 237
На Наташа в палитри е й не харесвам това, че винаги има два цвята, които са там като от няма и къде. Сякаш е сложила за запълване каквото падне. Аз мразя разхищенията, а с нейните палитри винаги имам това чувство. При Пат няма такива неща.

# 238
  • В полите на Пирин планина
Вземи Набла, палитрата е страхотна. Пигментирана, лесно се прелива, дълготрайна, интересни цветове. Тя си е и среден/ висок клас палитра. В Ибей и Амазон има много ментета, от там само дрогерийни продукти бих взела.

Подкрепям! Много е хубава. И Cutie Pallete Nude на Nabla е много добра. Страхотни, като консистенция са сенките.

Hot Mamma на the Balm е чудесен руж. Много приятен цвят, нанася се лесно и за мен е доста пигментиран - слагам със съвсем лека ръка.

Мери Лу е много фин и ако се напласти е доста блестящ. Харесвам го.

# 239
Аз колкото повече гледам новата палитра на Наташка, толкова повече... ще я купя. Ще е супер за път. И до ден днешен нямам цвят от нейна палитра, останал неползван.
Baked ружовете на Голдън Роуз са блестящи- определено, но са със сериозна пигментация и се наслагват чудесно с други продукти.
Мис М, какъв бюджет имаш за палитра горе-долу? Колко цвята и в каква тоналност? Има намаления и на доста читави, пигментирани палитри в момента:
https://www.sephora.it/p/amrezy-eyeshadow-pressed-pigment-palett … C7ZUaAlCxEALw_wcB

Общи условия

Активация на акаунт