Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 669
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 255
Не знам къде виждате да Ви споменавам, както и да казвам, че лекарите в Токуда са "факири" ...
Всеки специализира в дадена област, няма как всички да разбират от всичко. Някой са добри в рисковата бременност, някой са добри в оперативната гинекология, други във ФМ. Няма как да поставяме всички АГ под общ знаменател. Намирате специалист в областта, която е вашият проблем и го решавате. Не е нужно да се изказва негативно мнение, защото видиш ли лекар Х не е компетентен по Х проблем.

А това жените с НЕрискова бременност да се следят при "обикновени" АГ е меко казано смешно. Извинявам се, но при мен се откри проблем в 30-та седмица, който "обикновения" АГ не видя, та ако не се следях при "топ лекар" - можеше и да няма бебе.
Затова нека всеки си гледа в собствената паница и да не оплюва и упреква останалите. Нека всеки направи за себе си най-добрия избор и накрая да гушка здраво бебче!
Достатъчно зрели жени сме, за да се създава излишно напрежение в този така деликатен за всички период.
И това за отмянат и часането с часове, защото някоя жена е раждала в този момент да се изказват такива крайни мнения е пълен абсурд. Ако вие раждате в този момент няма ли да искате лекаря, когото сте избрали да е до Вас? Или предпочитате да отиде да преглежда на кабинет, а Вие да се оправяте както можете ...
Не желая да коментирам повече по темата.

# 256
Ние не говорим че жени без проблеми не трябва да се следят при топ лекари но често много жени без проблемна бременност отнемат възможноста на жени с такава да попаднат при тези специалисти ! Както обеснявам аз исках да се следя при Нашар , ясно знаех че имам тромбофилия , знаех и че имам 3 аборта и 1 биохимична бременност , правех инвитро и имах нужда тя да ме следи , но не можах да попадна при нея защото жената спря да записва нови пациенти. Мисълта ми беше друга и никой никого не упреква в избора му на лекар, но  и е странно все пак да не се споделят кусурите на лекари В Х проблем защото все пак тук влизат жени с подобни проблеми , търсят си своя лекар и е хубаво да знаят че даден лекар не би бил подходящ за него защото нее иного адекватен в този тип проблеми. Така че е важно да се споделят някои неща.Защо смятате че тук трябва да се споделят само позитивни мнения за лекарите , а не да се упоменават техните недостатъци също ? Аз лично не бих избрала някои лекари само благодарение на форума , защото чета че не са компетентини в моя проблем но пък са толкова известни специалисти и толкова заети лекари че ако не знаех че не са адекватни с примерната ми тромбофилия, щях да си записвам час и да чакам с месеци за него и да се разочаровам в последствие! Всяко мнение има място тук относно лекар , Това не значи че някой плюе даден лекар!

# 257
Момичета,

Давам час при д-р Атансова на 8 септември в 11:00, че прегледът за фетална ми се измести със седмица напред.

Който се интересува нека ми пише на лично, за да се разберем!

Поздрави

# 258
Bochinka, коментарите ви за пореден път са арогантни и хапливи.. Може би трябва да помислите за начина си на изразяване. В този форум би било хубаво да си помагаме, а не вие да налагате мнение и да се чувствате засегната за щяло и нещяло! Поздрави

# 259
Много е гадно чувството да прочетеш, че заради теб, която нямаш проблеми с бременността в момента, някой който е с проблемна бременност едва ли не не може да бъде проследен от когото трябва. Гадно е, обидно е и не е на място. Щом докторът е преценил да поеме даден пациент, то  другите НЯМАТ ДУМАТА!

# 260
Много е гадно чувството да прочетеш, че заради теб, която нямаш проблеми с бременността в момента, някой който е с проблемна бременност едва ли не не може да бъде проследен от когото трябва. Гадно е, обидно е и не е на място. Щом докторът е преценил да поеме даден пациент, то  другите НЯМАТ ДУМАТА!

И според мен това с избирането на лекар е деликатна тема, просто защото всеки иска най-доброто за себе си, но със сигурност аз която съм с тромбофилия и съм на терапия и имам загуба и биохимична бременност не се чувствам по специална от жена, на която си й върви бременноста по-нормално от моята. Факт е, че специалистите, които разбират от тромбофилии са много малко и жените с това заболяване сме изправени пред доста по-малък избор, отколкото пред един АГ, който следи нормална бременност, но все пак има избор, не е като да сме оставени на произвола на съдбата и аз съм благодарна за този факт.

# 261
Много е гадно чувството да прочетеш, че заради теб, която нямаш проблеми с бременността в момента, някой който е с проблемна бременност едва ли не не може да бъде проследен от когото трябва. Гадно е, обидно е и не е на място. Щом докторът е преценил да поеме даден пациент, то  другите НЯМАТ ДУМАТА!

Още повече, че никой не знае коя е "нормална бременна", коя е с усложнения, или коя е получила усложнения на по-късен етап, че да се правят подобни заключения. Не съм видяла в Токуда транспарант, че Атанасова и Нашар се занимават само със засукани случаи, че да си търся "по-обикновено" АГ. Някои сме имали късмет да ни поеме Атанасова, поела ни е. В крайна сметка и тя е човек и не може да поеме всички. А дали имаме или нямаме рискова бременност, не е обект на дискусия от непознати. Защото както ме е поела в началото "нормална", сега съм "ненормална" бременна по тази логика.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 23:35 от didivid

# 262
Много е гадно чувството да прочетеш, че заради теб, която нямаш проблеми с бременността в момента, някой който е с проблемна бременност едва ли не не може да бъде проследен от когото трябва. Гадно е, обидно е и не е на място. Щом докторът е преценил да поеме даден пациент, то  другите НЯМАТ ДУМАТА!

Още повече, че никой не знае коя е "нормална бременна", коя е с усложнения, или коя е получила усложнения на по-късен етап, че да се правят подобни заключения. Не съм видяла в Токуда транспарант, че Атанасова и Нашар се занимават само със засукани случаи, че да си търся "по-обикновено" АГ. Някои сме имали късмет да ни поеме Атанасова, поела ни е. В крайна сметка и тя е човек и не може да поеме всички. А дали имаме или нямаме рискова бременност, не е обект на дискусия от непознати. Защото както ме е поела в началото "нормална", сега съм "ненормална" бременна по тази логика.

Абсолютно съм съгласна! 🙂🙂

# 263
Аз не съм видяла коментар или прочела, както ти си го написала, че като плащаш много пари за раждане в Токуда трябва да можеш да си букваш стая. Вече малко или много си налагаш мнението и интерпретацията на коментираните теми. И аз мисля, че трябва да помислиш за начина си на изразяване тук.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 08:37 от Петя Танева 604618

# 264
1) аз арогантност не съм видяла в коментарите си, видях само че на някой не му се нрави че не може да си букне стая , и не му харесва ако случайно изразих лошо мнение за даден лекар !Което е супер странно защото форума по принцип е за споделяне на всякакви мнения и така трябва да е!
2) Примера го приведох лично с мен но по никакъв начин не съм кзала на никой че е по малко важен от мен, и че трябва да ми освободи място при докторката ! Така че много се извинявам като четете нещо понякога не вдалбавайте прекалено буквално!Всяка бременна е важна , и изобщо нямах предвид това! Тука е малко като със стаите «Аз си плащам защо да не мога да си резервирам» Но пък като лекаря вече не поема нови хора «Кой превари той завари».
3) Глупаво е да се заяждаме когато хората искат да споделят че не са останали доволни в дадено Х нещо от даден Х лекар! И не виждам нищо арогантно в това!

Мога само да кажа че не винаги е нужно да си навръзвате някои неща по ваща си фантазия! Да се обиждате за нещо което сами вие смятате че ви е обидило! С кое ви обидих ? С това че казах че много хора забравят че има и други доктори ? Не съм искала това да омаловажи вашата бременност. Никакво ама никакво мнение аз не съм наложила , водя разговор какъв то водите и всички вие тук! Какво мнение налагам и на кой ?

Петя! Не си видяла как дамите не са доволни че не могат да си платят и резервират стая? ми върни назад и виж преди да ми казваш че налагам мнение , и си прочети собственния коментар по въпроса със стаите! Има огромна разлика в изказване на мнение и налагане на такова! И като цяло разговора се заведе за това как не било редно да говорим лоши неща за лекарите и аз само исках да обесня че когато не си доволен имаш правото да споделиш това в форум който за това е направен по принцип ! Темата е приключила , няма смисл да споря , просто е безсмилено. Филма малко почна да става извън пътя. Успешна бременност на всички и леко раждане🌸

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 00:25 от Анонимен

# 265
Наистина сте арогантна.
Може и от хормоните да е, но пак не е оправдание.
Отделно, доста трудно се четат коментарите Ви. Скарана сте с правопис, пунктуация и граматика.
Прави впечатление, че имате доста високо самочувствие, но без покритие.
Няма нужда да повтаряте едно и също нещо на всеки коментар и да слагате постоянно "!".
Разбрахме Ви много добре.
Вие ходите при 828281 АГ-та, с тромбофилия сте, аборти и т.н. Не сте единствената с проблеми. Гледайте да не останете без доктор накрая. То Вецев, то Колева, другите няма да ги коментирам, но на всеки един намерихте недостатък. Щом сте толкова компетентна, раждайте сама.
С това постоянно мрънкане във форума не правите добро впечатление.
Напълно заслужена ще е титлата "Мис каприз".
Дано се успокоите и намерите Вашия лекар.
Лека бременност и пухкав финал!

# 266
Момичета, сменям темата леко с бърз въпрос. Видях списъка с необходими неща за раждане, който е качен, от 2019 година е. Моля някой, наскоро раждал, да сподели има ли някакви промени/актуализации по него. Моите спомени от преди 7 години до голяма степен съвпадат със списъка (явно нещата са си същите като цяло), но все пак ще се радвам на актуализиран списък, ако някой разполага с такъв. Благодаря!

# 267
Bochinka, не знам къде ти изчезна последното мнение, че ходиш само при Вецев, но тогава не разбирам категоричността, с която коментираш специалистите от Токуда, при положение, че не си била при тях..

# 268
Мои неща бяха - помпа, стерилизатор, тоалетни пренадлежности, хавлии и чехли. Всичко друго ми дадоха от болницата.

# 269
  • София
Аз не знам защо носите подобни неща след като болницата предоставя. В отделението има помпа на Медела ако не се лъжа и си стерилизират бибероните и шишетата на дечицата. Още повече, че ако ще кърмите и няма да позволявате добавка(ако имате кърма де) тези неща няма да ви трябват. Според мен си е излишен багаж, но ако ще се чувствата по-сигурни ги вземете.

Общи условия

Активация на акаунт