Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 638
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 270
И друг път съм писала, болницата НЕ предоставя помпи и стерилизатори.
Раждах там август 2019 и юли 2021.

# 271
Изтрих си мнението защото е очевидно че  никоя от вас не разбра че съм била при почти всички АГ специалисти в Токуда  защото бях в инвитро процедура и така се случи че за 2 седмици трябваше да имам прегледи всеки ден и това нямаше как да стане при един лекар! За това имам мнение за някои доктори там и не виждам защо то дразни душите на някои хора, в край сметка си е мое мнение. В момента се следя само и единственно при Вецев като който е по отдавна тук , доста добре знае защо не мога да раждам при Вецев и защо си търся друг специалист в Токуда. И много моля когато някой коментира че посещавам 395 лекари да не си го пожелава на себе си ! Защото никога не съм искала това да налага живота ми, здравето ,итн.
Приключвам да коментирам за да не дразня никой повече, пожелавам на никой да не му се налага да влиза в такива ситуации в които съм била и аз , но нека все пак всеки да има правото да каже каквото мисли за лекарите , независимо + е това или -.
Лека бременност на всички, и пухкави бебета.

# 272
  • София
Ама за какво да ви предоставят стерилизатори??? Те си ги имат просто помолете да ги стерилизират и да ви ги върнат.

# 273
Ама за какво да ви предоставят стерилизатори??? Те си ги имат просто помолете да ги стерилизират и да ви ги върнат.
Отказаха ми и двата пъти.

# 274
  • София
Еми добре аз раждах 2018 и не са ми отказвали... И все пак за мен са излишни багажи ама щом искате вземете не е излишно щом примерно смятате, че ще ви потрябват.
Мисля, че втори път с толкова багаж няма да влезна понеже си осигуряваха всичко. Може и заради Короната вече да не дават нали е оправдание за всичко Simple Smile

# 275
И двата пъти ми трябваше помпата. Първото, защото не засука, а второто, защото се роди преждевременно.
Ситуации всякакви. Една помпа никога не е излишна, но стерилизатор може и по-късно да се донесе.
С второто влязох без багаж дори и документи, мъжът ми ми го донесе после.
Права сте, че ако всичко е по мед и масло, помпа не е нужна, но при доста от жените това не е така.
Сега наистина се оправдават с Ковид, ама през 2019 нямаха това оправдание. 🙂
Спестяват си работа според мен.

# 276
  • София
При мен май моята лекарка ги скастри нещо, защото и Профенид ми дадоха и тя си идваше отделно да ми даде съвет за кърменето. Каза ми да си взема едни силиконови накрайници за зърната, за да засуквашо детето по-добре. Та имам някакво успешно кърмене там заради тях. Но пак си индивидуално много.

# 277
Наистина сте арогантна.
Може и от хормоните да е, но пак не е оправдание.
Отделно, доста трудно се четат коментарите Ви. Скарана сте с правопис, пунктуация и граматика.
Прави впечатление, че имате доста високо самочувствие, но без покритие.
Няма нужда да повтаряте едно и също нещо на всеки коментар и да слагате постоянно "!".
Разбрахме Ви много добре.
Вие ходите при 828281 АГ-та, с тромбофилия сте, аборти и т.н. Не сте единствената с проблеми. Гледайте да не останете без доктор накрая. То Вецев, то Колева, другите няма да ги коментирам, но на всеки един намерихте недостатък. Щом сте толкова компетентна, раждайте сама.
С това постоянно мрънкане във форума не правите добро впечатление.
Напълно заслужена ще е титлата "Мис каприз".
Дано се успокоите и намерите Вашия лекар.
Лека бременност и пухкав финал!

Айде стига с тази bochinka!😁
Не мога да разбера защо се чувствате длъжни да коментирате коментарите и. То не е тона и, то не е правописа и… стига спам. Направете си тема Какво мисля за Бочинка и я коментирайте там наволя. Това е тема за болница Ачибадем Сити клиник.
Разбирам, че всички ни тресат хормони, ама стига с тая Bochika, две страници само за нея и коментарите и.🙄 Нека по същество пишем в групата.
В тази връзка имам въпрос, като се роди бебето, трябва ли да се запише при личен лекар и дали в Токуда има тази възможност, някоя майка с опит по темета може ли да изкаже мнение. Благодаря предварително.

# 278
Момичета, сменям темата леко с бърз въпрос. Видях списъка с необходими неща за раждане, който е качен, от 2019 година е. Моля някой, наскоро раждал, да сподели има ли някакви промени/актуализации по него. Моите спомени от преди 7 години до голяма степен съвпадат със списъка (явно нещата са си същите като цяло), но все пак ще се радвам на актуализиран списък, ако някой разполага с такъв. Благодаря!
Bleizi, къде е този списък? Аз не го намирам. На мен ми дадоха само списък с необходими документи. Може ли линк или да ми го пратиш на лични ако не те затруднявам.

# 279
Наистина сте арогантна.
Може и от хормоните да е, но пак не е оправдание.
Отделно, доста трудно се четат коментарите Ви. Скарана сте с правопис, пунктуация и граматика.
Прави впечатление, че имате доста високо самочувствие, но без покритие.
Няма нужда да повтаряте едно и също нещо на всеки коментар и да слагате постоянно "!".
Разбрахме Ви много добре.
Вие ходите при 828281 АГ-та, с тромбофилия сте, аборти и т.н. Не сте единствената с проблеми. Гледайте да не останете без доктор накрая. То Вецев, то Колева, другите няма да ги коментирам, но на всеки един намерихте недостатък. Щом сте толкова компетентна, раждайте сама.
С това постоянно мрънкане във форума не правите добро впечатление.
Напълно заслужена ще е титлата "Мис каприз".
Дано се успокоите и намерите Вашия лекар.
Лека бременност и пухкав финал!

Айде стига с тази bochinka!😁
Не мога да разбера защо се чувствате длъжни да коментирате коментарите и. То не е тона и, то не е правописа и… стига спам. Направете си тема Какво мисля за Бочинка и я коментирайте там наволя. Това е тема за болница Ачибадем Сити клиник.
Разбирам, че всички ни тресат хормони, ама стига с тая Bochika, две страници само за нея и коментарите и.🙄 Нека по същество пишем в групата.
В тази връзка имам въпрос, като се роди бебето, трябва ли да се запише при личен лекар и дали в Токуда има тази възможност, някоя майка с опит по темета може ли да изкаже мнение. Благодаря предварително.

Абсолютно съм съгласна!!! И на мен ми писна да й чета арогантните и заядливи коментари и се чудя как се репортва на Мод..
коментирахме раждането в Токуда и “компетентно” налагане на мнения са излишни!

# 280

Момичета имам този списък, актуален е, мисля че е предоставен от д-р Атанасова. Като разбира се това за Атниката е нейно допълнение.

За помпите искат задължително лична, заради Ковид. Няма да Ви я стерилизират, имайте предвид. На една от лекциите също казаха, че дрехите за изписването могат да се донесат в последствие. А за нощниците специално д-р Нашар каза : "Едва ли някоя от Вас желае да си носи кървавите нощници вкъщи, затова даваме наши, които са стерилни и са подходящи за еаждането и кърмене"

# 281
Потвърждавам, че списъкът е актуален. Атанасова ми даде същия и дописа същите неща.

# 282
  • София
Родих сега, през август. Влязох с огромен куфар и много вода. Върнах почти всичко. Всичко се дава от болницата - нощница, която ми беше широка и по-удобна от моята, еднокр.гащи, подложки, превръзки, по 2 бутилки вода на ден по 500 мл., лекарства. Аз носих и 1 ролка домак.хартия, но и в банята
и в стаята има хартия за ръце. Имате нужда от тоалетни принадлежности, чехли за банята и за стаята, хавлия за душ, малко вода, може би 5-6 малки бутилки, винаги могат да ви донесат пред отделението. Бях в единична стая и в гардеробчето имаше малък хладилник, тип мини-бар. Носих си малко плодове - праскови и ка йсии, бисквитки, шоколад. Аз имах нужда от помпа за кърма, бързо ми слезе кърмата, не ми е първо раждане,  гърдите ми бяха на буци, а бебето сучеше много малко, защото е много мъничко. Имах и гел-пачове, които слагах в хладника за гърдите за облекчаване. Зарядно за телефон, телевизия има, но на мен не ми оставаше време. Бебетата бяха с нас непрекъснато  ако искате да се наспите може да ги оставите в бокса за през нощта. Много полезно беше това, защото свикнах с бебето още в бницата и у дома ми беше по-леко. Всеки ден ни викаха и показваха как да къпем бебетата, правехме пробни кърмения, съветваха ни. Аз съм много доволна от родилно отделение.

# 283
Прекрасен разказ bamboo Grinning Да ти е живо и здраво бебчето, може ли да споделиш при кой лекар се следи и ражда?

# 284
  • София
Благодаря!
ЖК - в Надежда. В 8 месец се преместих при д-р Нашар, разочарована от Надежда и д-р Ташков. Но точно раждането не мина по моите уговорки с нея и очакванията ми. Точно както се коментира причината е натовареността на болницата и лекарите.
Бях първо планово секцио, но чаках на оп.маса няколко нормални раждания, тръгнали естествено, трепереща и с високо кръвно. Анестезиологът е един за всички случаи, и него чакахме доста, д-р Нашар така и не видях кога е дошла. Всичко беше едно бързане, никой не ми обръщаше внимание, с докторите нито дума, дори се чудя Нашар ли ми прави секциото. Извадиха бебето, не ми дадоха да го видя дори  аз питах в паника наред ли е всичко, само анестезиогът ми отговори  да, да, спокойно.
Приятелка ми разказва  че преди години , не толкова натоварени са и пуснали happy birthday когато са извадили бебето 🤗 имало е отношение към пациента, в този толкова личен,  вълнуващ, запомнящ се за цял живот момент.
После Нашар не дойде и в реанимация да ни види и да каже как са минали операциите,  а е редно, още повече че при мен имаше проблем за оглеждане в матката и исках да знам какво е видяла. Добре  че следобед ни докараха бебчетата и плакахме от щастие 😀. Тежка ми беше вече нощта в реанимация, изключиха ни мониторите и ни сложиха инжекция с коктейл  за да спим по-добре и да ни успокои болката,  за която съм им благодарна, иначе е побъркващо да лежиш без да мръднеш 24 часа. В началото в реанимация има треперене от упойката, но минава за няколко часа. Спинална беше упойката, не болеше поставянето. После като започнете пак да си усещате тялото грабвате телефона и емоцията ви завладява 😀 добре, че бяхме 4 момичета и си бъбрихме. Малко разпокъсано разказвам, извинявайте. Сутринта дойде закуската - каша слънчо 😃. След това дойде жена и ни вдигна да станем. Беше учудващо лесно  в сравнение с първото ми секцио в Майчин дом. Тогава ставахме още вечерта, в деня на секциото и много болеше.  Сега като цяло 2 пъти слагах свещичка и болеше много по-малко. И в Надежда, оказа се и в Токуда напливът е огромен, лекарите са претоварени под огромно напрежение  и всичко това неминуемо се отразява и на тях и на пациентите за съжаление.
Ако нещо пропускам питайте.

Общи условия

Активация на акаунт