Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 578
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! От коментарите разбирам, че доста от вас са раждали чрез секцио. Интересувам се, дали това се е наложило по медицински причини или е било личен избор?
Доколкото знам по някое време на бременността се прави лекарско заключение по какъв начин да се случи раждането. Също така знам, че ако родилката настоява за секцио, то раждането ще се осъществи според желанието й. Аз все още не знам по какъв начин ще мога да раждам, но не бих искала сама да избирам в кой ден да се роди детето.
Има ли сред вас някой, който по собствено желание е избрал секцио? Ако да - какви са били съображенията за това?
За секциото съм чела, че при него има по-малък риск от акушерска парализа. Това състояние ме ужасява. Има ли някой по-запознат по темата?

# 301
  • София
Не си вкарвайте такива филми в главата. Аз съм секцио по спешност, но живот и здраве пак ще избера секцио.

# 302
А от коя седмица се повдига въпроса за раждането? Simple Smile Предполагам, че си е индивидуално, но все пак.

# 303
  • София
В началото на 9-тия беше при мен.

# 304
Аз съм със секцио  по собствено желание.
Мисля,че това е най- оптималния за мен вариант , за да се чувствам спокойна от гледна точка на това ,че знам какво ще се случи и не съм в неведение кога и колко часа ще продължи  раждането(не че бебето,не може да тръгне във всеки един момент ). Не съм избирала сама датата на секциото , помолих АГ-то да я избере.
Ние се разбрахме в края на осмия месец за начин на раждане.
На мен ми беше предложен и вариант в 37 седмица, да видим как седят нещата и тогава да решим окончателно,можеше и  да изберем дата за предизвикване на раждане.

# 305
Моето секцио също се случи по спешност. Раждането започна естествено, но не получих разкритие над 20 часа и не беше ок да стоя без води. Аз и преносвах вече 8 дни, така че изборът за дата на раждане не беше мой Simple Smile

# 306
Здравейте. Има ли някоя раждала вече майка да сподели какво са дражетата от списъка за приемане на Др Атанасова? От реда дето е Арника 30ch, + дражета. Simple Smile

# 307
Здравейте. Има ли някоя раждала вече майка да сподели какво са дражетата от списъка за приемане на Др Атанасова? От реда дето е Арника 30ch, + дражета. Simple Smile
Май е уточнение ,да се вземат дражета арника 30ch, защото има и на капки,таблетки .

# 308
Здравейте!
Вие как избрахте лекарите, при които се следите? Много ли чакате за прегледи? При тях ли ще раждате?

# 309
Въпрос към момичетата, раждали секцио - даваха ли ви непромокаеми лепенки за разреза, за да може да се изкъпете или трябва да си носим? Мерси Flowers Hibiscus

# 310
  • София
Те ви слагат и ги подменят.

# 311
Благодаря за отговора I.R! Ако и останалите дами имат впечатления от д-р Апостолова - за проследяване, нормално раждане и секцио, ще се радвам да споделят. Случайно попаднах на нея, т.к. искам да се следя в Токуда и всякаква информация би била изключително полезна!
И още един въпрос - виждате ли смисъл от проследяване по здравна каса, ако се следиш и платено или е излишно?
Предварително благодаря на всички за обратната връзка Simple Smile
Скрит текст:
Здравейте, аз имам питане за д-р Апостолова - винаги ли е толкова припряна и неглижираща или вчера имах особен късмет да е така? Знам, че всички пациентки на д-р Атанасова бяхме прехвърлени при нея по време на отпуската й и на Апостолова й е било претоварено, но не мисля, че това е някакво оправдание - досега при д-р Атанасова каквото и забавяне да е имало с часовете, не ми се е случвало да ме претупа така.
Може ли аз да имам записани 2 часа - един за тонове и втори за ехограф и тя да се изумява, че си държа и на ехографския преглед, особено след като съм била преглеждана толкова скоро - 2 август (преди три седмици)?
В средата на осмия месец съм (33г.с.+4 д). След "находки" в микробиологията ми предния път и 10 дена пиене на антибиотик дори не погледна изследването, а само каза "щом сте пила антибиотик значи е минало". Няма контролна микробиология, няма нищо.
Освен това от седмица съм със сравнително високо кръвно (130-140 на 90-95) и пия допегит. Пуснах си доста изследвания, за да се провери каква може да е причината. Казах й го и нищо - не пожела дори изследванията да погледне. Накрая на прегледа каза, че бебето изглежда добре. Пак я питах за това кръвно и то ли е добре. Чак тогава каза, че ако не го свалям под 130/80 да удвоя дозата допегит (от 3*1 на 3*2).
Мерките на бебето от ехографа - каза, че отговаря на 33 седици, но после като гледах снимките с измерванията, на едната пише 34 седмици, а на другите две - 37. На едната снимка даже ясно се вижда как бедрената кост не е измерена до края. Сега аз трябва ли да се притеснявам, че бебето вероятно върви няколко седмици напред, при положение, че до последния преглед беше напред само с 3-4 дни? Или и на тази част от прегледа не може да се има вяра?
Не ми измери шийката. Не знам дали се прави всеки път по принцип, но досега д-р Атанасова ми я е мерила при всяко посещение.
Вчера ми започна 45 дневният болничен и трябваше да ми го издаде, но неее, другия път ще ми го издадат със задна дата, щото сега няма време видиш ли. Тя Атанасова след отпуската ще има бол време сигурно и що да не се заминава и с издаване на болнични със задна дата.
За цялата тая хубост си платих и тоновете, и ехографския преглед. Но това е пренебрежимо. По-притеснителното за мен е, че в средата на осмия месец, след антибиотици и със сравнително високо кръвно прегледът ми беше така неглижиран.
Чувала съм доста похвали за д-р Апостолова и бях изключително изненадана от това отношение и от това как ми протече прегледът. Затова ми стана интересно дали по принцип е така и въпреки това е хвалена, заради занижени изисквания на пациентите й или е бил единичен случай, заради натовареността й, което пак казвам, не е никакво оправдание - просто би било някакво, макар и неприемлово, обяснение.

Извинявайте за дългия пост, но още съм разстроена от това преживяване, пък и не е като да нямаше какво да напиша, уви.
Да винаги е толкова лъчезарна, мила и отзивчива Simple Smile

I. R. предполагам, че се шегуваш:astonished:
Ако не се лъжа си раждала при нея или греша? Може ли малко инфо за прегледите след 7ми месец и раждането?
Цитат
Аз не прочетох всичко, но не се шегувам Simple Smile От 5-ти месец се следя при нея сшед като влезнах за задържане. Правила ми е винаги обстоини прегледи и никога не ме е претупвала. Като тръгвах да раждам и звъннах по нощите и тя ми отговори. Седя с мен почти всичките 18часа в предродилна, но за съжаление раждането завърши със спешно секцио.

Секциото при д-р Апостолова ли беше? Доволна ли сте от операцията и бързо ли се възстановихте?
Цитат
Да при нея беше. Аз лично се възстанових бързо и имах 2 прегледа след това при нея. Идваше да ме вижда и ми пишеше и по Вайбър. На скоро бях при една гинеколожка и не спря да коментира колко перфектен ми бил белега... каквото и да значи това 😁

# 312
  • София
Ами зависи как ти протича бременността. Аз примерно пак бих минала и през двата варианта.

# 313
Аз съм в 36 г.с и се следя от около месец при Апостолова. На два прегледа бях, като цяло съм доволна, първия път ме разпита много подробно и си записа всичко. Самите прегледи ми се струват кратички, но предполагам ако има проблем ще го види и ще каже. Базата ми за сравнение е МЦ Фемина и д-р Славкова, при която се следях от началото до 3тата ФМ. Там прегледите ми бяха всеки месец и всеки преглед си беше като ФМ, съответно го плащах като за такъв, винаги имам хубави снимки, гледа подробно всички органи и тн.
За Апостолова мога да кажа, че веднага отговаря на вайбър, назначи ми изследвания, след това по тях ми изписа добавки и тн. Освен това не се чака с часове за преглед, което мисля, че е плюс.
Живот и здраве след месец ще споделя и как е минало раждането, естествено такова, надявам се.

# 314
Аз съм изключително доволна от Апостолова, но не съм родила още. Още в началото ми препоръча да ходя само на едно място за да не се обърквам и ми даде телефон за да не се притеснявам, че е на кабинет след 5 дни примерно. Изобщо не съжалявам, че я послушах и ѝ вярвам много.
За сравнение имам приятелка, която ходи при трима и накрая тя сама си решава какво да прави за терапии и т.н. Ако видя проблем ще отида на второ мнение, разбира се, но до сега винаги е била много адекватна и мила.

Общи условия

Активация на акаунт