Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 696
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 435
Туко що отмених час при Атанасова за 4.10 ако някой иска  и му трябва да пробва да го вземе

# 436
Здравейте, момичета. Някоя от вас била ли е в ситуацията да потвърди бременността си при един гинеколог в Токуда и преди втория преглед, който се пада в 7 г.с. да отиде при друг (отново в Токуда). Знам, че имат някакво неписано правило да не си "вземат" пациентите и се чудя как да подходя.
Аз не се следя в Токуда. Но да, по принцип и аз забелязах подобно "правило" и в моята клиника.
Имах час за установяване на бременност при моята гинеколожка. Но за нея се чака доста за час. В същото време исках да се успокоя, че бременността е вътрематочна. Отидох на първия възможен час в деня, който ме интересуваше при случаен гинеколог от същата клиника. По време на прегледа му обясних ситуацията - че ще се следя при друг, а сега идвам просто за установяване на бременност за мое успокоение, защото прегледът ми е след доста време. Прие го като нормален човек.
Но му го казах веднага, защото имах лош опит именно с посещение при един АГ, докато се следя при друга.

Можеш да кажеш, че идваш просто за установяване на бременност, но още не си избрала кой да те следи.

Аз вече бях за потвърждаване и записах втори час за 7 г.с.
По принцип все още не съм избрала кой да ме следи. Доколкото знам това се случва около 12 г.с., всичко ми е супер ново и непознато, защото е първа бременност.
Тъй като доста се притеснявам, защото в семейството ми има хора с проблеми с вените, на моя глава реших да си пусна изследвания за тромбофилии и се оказа, че имам. Знам, че не е добре да си назначаваш сам изследвания, но и също така в повечето случаи гинеколозите не пускат такова изследване, ако няма предишни аборти или проблеми с бременността.
Цялата ситуация с двамата гинеколози се получи, защото супер много се притесних от резултата и не ми се чакаше за часа, който имам в понеделник.
Сега може би е най-добре да обясня всичко в понеделник като отида и да покажа какви допълнителни изследвания трябва да пусна и какви лекарства са изписани, за да не се окажа в още по-неудобна ситуация.

# 437
  • Sofia
Отиваш си спокойно на прегледа с всичките изследвания и не криеш, че си имала друг преглед. При положение, че още не си се ориентирала кой ще ти следи бременността, не мисля, че ще е проблем. Задължително сподели дали приемаш някакви медикаменти, предписани от другото АГ.

Аз започвам да си следя бременността още от 5гс. И до 12 гс вече съм имала поне 3 прегледа.
Иначе женската консултация по здравна каса е от 12гс (ама това за мен не е следене на бременност) и не всяко АГ от Токуда я води.

# 438
Здравейте, имат ли в момента пакети за проследяване на бременността в Токуда, защото на сайта им не открих такава информация? И колко време предварително трябва да се запише час за женска консултация?

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 18:20 от dream_555

# 439
дрийм, би трябвало да имат. Последно имаха проспекти в чакалнята. Времето за записване зависи от натовареността на лекаря - само няколко приемат по каса. Най-добре е обаждане директно до Гинекология следобед, те ще дадат актуална информация.

Момичета, ако мога отново да попитам за педиатрията в Токуда (за малки бебета). Още не ми е съвсем ясно.

1. Задължително ли е записването на новородено при личен лекар по каса или може само при частен, който да бие ваксините, например?

2. Възможно и достатъчно ли е вместо личен лекар да се купи пакета на Токуда за деца до 1г, където влизат изследвания и ваксини?

3. Записала съм си имена на педиатри от Токуда, споделяни тук. Приемат ли от време на време въпроси във вайбър?

Проблемът ни е, че трудно се намират педиатри в момента, а не желая особено личен лекар, който преглежда всякакви пациенти. Бебето ще е в периода на най-големите грипове и чакането сред болни хора в поликлиниката не ми допада.

Следя се в Токуда и искам само там да го водя без да се занимавам с ЛЛ поне за известно време. Имаме и фонд, който да покрива такси в Токуда и за мен е най-добрият вариант.

# 440
  • София
Значи не е задължително изобщо да има педиатър по каса просто ще са ви безплатни прегледи и бележки. За пакетите не знам как стой въпроса, но мога да споделя за Д-р Денева отзиви. Тя не само иска обратна връзка и си дава телефона, но и го вдига по всяко време като си имат Вайбър на тях.
Само да допълня, че ни се наложи да опрем до нея иии се оказа, че помни дъщеря ми, а тя е вече на 3г. Simple Smile Това прави добро впечатление.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 18:45 от I.R.

# 441
Страшно ти благодаря, I.R., кратко и ясно! 😊

Звучи супер удобно за нас в първите месеци.

# 442
Понеже и аз съм на темата в момента Simple Smile още един въпрос - трябва ли да ѝ се обадим предварително или направо през регистратура купуваме пакета и резервираме час?
Като процедура не ми е много ясно.

# 443
Здравейте,

Не мога никъде онлайн да намеря информация за пакетите на Неонатологията за проследяване на деца от 0 до 12 месеца...

Има ли ги все още? Някоя мама използвала ли ги е?

# 444
Здравейте,

Не мога никъде онлайн да намеря информация за пакетите на Неонатологията за проследяване на деца от 0 до 12 месеца...

Има ли ги все още? Някоя мама използвала ли ги е?

Ех, имах отворен стар таб с пдф на пакета, но са променили сайта наскоро и линкът не работи. Ще едитна поста, ако успея да го намеря.

# 445
Здравейте, имат ли в момента пакети за проследяване на бременността в Токуда, защото на сайта им не открих такава информация? И колко време предварително трябва да се запише час за женска консултация?
[/quote]

Имат три пакета - основен, разширен и оптимален. Могат да се купят от 11 г.с. или от 20 г.с.
Аз си купих оптимален от 20 г.с. преди няколко седмици. Преди имаше информация на сайта, но сега и аз не намирам. На петия етаж имат брошури.

Понеже и аз съм на темата в момента Simple Smile още един въпрос - трябва ли да ѝ се обадим предварително или направо през регистратура купуваме пакета и резервираме час?
Като процедура не ми е много ясно.

Аз бях казала на регистратурата, че искам да си купя пакет от 20 г.с., записах си час на място и след последващия преглед направо платих пакета.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 08:58 от yoanamch

# 446
Благодаря, аз питах за педиатричните пакети и изборът на лекар Simple Smile

# 447
Мен ме интересува снга тази патронажна грижа за новородени дето я направиха , как се случва за родилите в частна клиника

# 448
За педиатричните пакети - никъде вече няма информация в новия сайт. Пакетът до 1г се казваше "Грижа за най-малките". Тук виждам в Документи брошура, която може и да включва повече инфо, но не се отваря - https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … eonatologiya#nav4

Надявам се по телефона да дадат достатъчно детайли.

# 449
Здравейте,
Дали имате спомен за колко време излиза в Токуда кръвния тест за бременност?

Общи условия

Активация на акаунт