Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 612
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Не искам да звуча като адвокат  на Станулов, защото не съм, а съм просто пациент, но той е толкова фин и тактичен човек, че това, което чета като коментари за жени 40+ ми звучи напълно нереално. Той е изключително подкрепящ и окуражаващ, рядко човечен лекар и познавам няколко от пациентките му на 43 и 44 и знам какво е отношението му към тях, едната за щастие постигна бременност и дай боже скоро и бебе.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 10:52 от Celeste_10

# 481
Bobby, а мислиш ли за замразеното ембрионче, което те чака в предната клиника, сега си подготовена за трансфер, правиш хубава лигавица, дали не е време за него?

# 482
Да, мисля. Blush То вече е в Надежда. Прехвърлих го там и освен него замразих още 1 предния цикъл. Но в момента провеждам едно лечение за аденомиоза и вероятно след него ще е трансфера. Пък и да се върне доктора от отпуска.
Иначе д-р Чапанова възкликна:“Ех, че хубава лигавица". Blush Аз знам, че не ми е там проблемът. Проблемът ми е да намерим здраво ембрионче, но това явно е трудната част на тези години, и с този резерв.

# 483
То може да ти е отговора и на този въпрос, късметчето. Искрено се надявам да е така и после напред по спиралата от прегледи до раждане на силно и здраво бебче!

# 484
Колко излиза при Станулов 1 процедура на спонтанен цикъл ако се вади по 1 яйцеклетка? При мен с хапчета не се получава добър резултат и затова съм на 100% ЕЦ.

Не знам какво е това мое чудо. Този месец на 7ми ден имах 3 фоликула по 6 мм. На 12 ти ден бяха 12, 13 и и 14 мм. Лигавица 10.5, Естрадиол 480 и ЛХ 42. Отказах пункция макар да бяха готови да ми вземат парите. Не знам дали постъпих правилно... Хормоните ми скачат на още малки фоликули. При такова ЛХ д-р Стаменов ме е канселирал, а Тихомирова ми направи веднъж пункция при ЛХ 47 и нямаше яйцеклетка /тогава имах 2 ф. и Е2 ми беше 288/. Правя каквото правя до края на годината и се отказвам. Вече не издържам нито физически, нито психически, нито финансово. Confused
Цените са на сайта и може да си сметнете. Аз стимулирам.

# 485
Здравейте, момичета, от няколко дни ми се е загнездил един въпрос и не мога да намеря научна информация по него...за това реших да се допитам до опита. Има ли сред вас дами успели с инвитро въпреки ИЯР, които след раждането да наблюдават подобрение? В смисъл на по-добри хормони, повече антрални и т.н. Дойде ми гениалната мисъл, че след тези Н на брой месеци почивка на организма може пък да има някаква позитивна промяна Simple Smile

# 486
  • София
моя лекар ми каза че всяка бременност подобрява положението.
лигавицата била по-рецептивна или нещо такова.
аз пък забелязах че вадим по-повече и по-лесно я.
родих на 40, на шестия месец след раждането започнахме опитите.
не постигнахме успех, но доста по-добре изглеждаха нещата.

# 487
Здравейте!
За жалост съм изчела доста информация по темата инвитро,както и имам опит-повечето ме знаят от темите.
Днес водих пореден разговор с приятелка,която е над 40 и също се бори.
За сега е при Цветков-Надежда,трета неуспешна пункция.
Интересното е, че АМХ е над 4,при лека стимулация се вадят над 20 зрели яйцеклетки,спермограмата е перфектна,но до ден 5 не остават ембриони-спират развитие.
В случая тя е на кръстопът и не знае на къде да поеме- нищо ново не и се предлага, никакво търсене на решение,никакво обяснение на проблема.
Според мен или качеството или фрагментацията и играят лоша шега.ПИД досега не е правен.
Моля за съвети към кого да се насочим-лекар, клиника.Чух добри отзиви за Станулов и жени над 40,но като не съм с този проблем,не смея да препоръчам.
Моля да споделите опит какво да предприеме като изследване,къде да търси проблем и към кого да се насочи,като благодаря сърдечно предварително Green Heart

# 488
За България не мога да насоча. Моят съвет е да отидат поне за консултация в Турция. А относно ПИД, прави се на 5ти ден. Ако не оцеляват до 5ти, няма как да се направи. Това, че вадят над 20 Я, може да е заради СКПЯ и съответно качеството да не е добро. Но това е само предположение, определено трябва друг поглед от друг специалист.

# 489
Как е с тестостерона? Мн висок АМХ за тези години според мен. Аз също мисля че Тр да направи консултация в Турция или в Гърция, за Бг не мога да препоръчам никой, след като е била при Цветков в Надежда.

# 490
  • София
Здравейте!
За жалост съм изчела доста информация по темата инвитро,както и имам опит-повечето ме знаят от темите.
Днес водих пореден разговор с приятелка,която е над 40 и също се бори.
За сега е при Цветков-Надежда,трета неуспешна пункция.
Интересното е, че АМХ е над 4,при лека стимулация се вадят над 20 зрели яйцеклетки,спермограмата е перфектна,но до ден 5 не остават ембриони-спират развитие.
В случая тя е на кръстопът и не знае на къде да поеме- нищо ново не и се предлага, никакво търсене на решение,никакво обяснение на проблема.
Според мен или качеството или фрагментацията и играят лоша шега.ПИД досега не е правен.
Моля за съвети към кого да се насочим-лекар, клиника.Чух добри отзиви за Станулов и жени над 40,но като не съм с този проблем,не смея да препоръчам.
Моля да споделите опит какво да предприеме като изследване,къде да търси проблем и към кого да се насочи,като благодаря сърдечно предварително Green Heart
Не знам какво да кажа. Аз опитах всичко, което се сетих, док ми уйдисваха на идеите. Перфектни ембриони, лигавици, всичко, и... едни огромни нули. Изтрових се с добавките, диетите, изследвания, вливки, какви ли не процедури, изгубих края на парите... За момента си почивам, вече повече от година. Мисля си, че е и късмет. Познати ходиха да се молят, и прочие. При някои помогна. Трябва да вярвате. Аз в момента не вярвам.

# 491
Здравейте,аз съм при д-р Чапанова и не съм доволна. Все още не може да открие проблем , а времето минава.@melinda11 Вие при кой д-р сте?

# 492
  • София
Стаменов и Шефкетова. Проблем може и никой никога да не открие. А има и жени с много проблеми, които си бременеят и раждат...

# 493
И аз съм от “безпроблемните” с вечните нули.

# 494
Вече 2ри цикъл подред отивам на 7ми ден и фоликулите са с размери като за 2ри ден - по 5-6 мм. Предния МЦ отидох отново на 12ти ден, бяха станали 13,14,15 мм. Естрадиол 446, обаче ЛХ 42. Лигавица перфектна и 10.5 мм. Отказах се от пункция заради ЛХ-то.
Този МЦ същото. Днес бях на 7ми ден на преглед и са по 5 мм. Това лебедова песен за яйчника ми ли е?! Има ли някой друг с такава аномалия? Confused

Общи условия

Активация на акаунт