Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 571
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Заповедта за естествен цикъл покрива пункции 4 на брой 30 прегледа и мисля че замръзването и един трансфер. Аз съм на естествен цикъл и още съм на втората пункция.Относно Амх моето беше 1.15 след три месеца падна на 0.8 което нз дали е възможно но последно време и фоликули не правя мн. Бихте ли ми казали мнение за д-р Станулов

# 556
Аз не мисля, че е редно да даваме насоки за вида процедура - от Станулов знам, че дори при нисък АМХ понякога се преценява за стимулация, понякога се работи на естествен цикъл. Освен това на мен не ми е казвал, че заповедите са различни, аз бих звъннала да питам или в клиниката, или в ЦАР за по-сигурно.
Аз не правя реклама на Станулов. Само ще кажа, че съм негов пациент, работя в сферата на здравеопазването и по-човечен, съвестен, педантичен и уникален човек и лекар не съм срещала. И все пак всичко е до индивидуално усещане, има момичета, които не са го харесали. Но по отношение на Малинов- гледайки успеваемостта, си мисля, че определено има по-добри алтернативи.

Линк какво финансира ЦАР:

https://www.car-bg.org/finance.htm

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 07:04 от Celeste_10

# 557
Заповедите за стимулиране и за естествен цикъл СА различни. Едната включва 4 пункции, прегледи и тн и 1 трансфер. Другата включва стимулация, пункция и трансфер. Освен това, за да кандидатстваш на спонтанен цикъл имаше специфично изискване за АМХ да не е повече от ..(не си спомням стойността) и по - малко от... Но по преценка на лекаря може да бъде проведена лека стимулация и пак да се ползва заповедта. Може да се смени и клиниката при издадена вече заповед.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 07:29 от Silvenceto1

# 558
И аз потвърждавам, че са различни заповедите. В моите документи от Надежда бяха написали нещо като заключение, че при мен е подходящо да се провежда инвитро на естествен цикъл. Тоест още при подаване на документите се отбелязва каква да е заповедта.
Но може да звъннете да питате дали има начин да се смени заповедта преди да се използва.

# 559
Момичета, ценна информация, благодаря. А не е ли по-добре дамата да се консултира с лекаря преди да сменя заповедта в този случай? Има лекари (моят например), които предпочитат mild стимулация, ако е възможно. И едва, ако не се получи да се кандидатства за нова на ЕЦ? Или няма такъв вариант..

# 560
Здравейте, благодаря много за цялата информация и искрицата надежда, която давате. Ще се обадя в ЦАР, за да проверя за тези промени. Ако в понеделник Малинов ме насочат към ДЯ директно, смятам да опитам в Афродита, преди окончателно да се предам.

# 561
Различни са да и аз съм била и с двете заповеди а може ли да смениш клиника при вече започната процедура ?

# 562
Различни са да и аз съм била и с двете заповеди а може ли да смениш клиника при вече започната процедура ?
Здравей Ели, моята не е стартирана. Лекарят реши да рискува със стимулацията и ако не стане, да си я платя аз. Ако искаш обаче, мога да попитам, като се свържа с ЦАР.
ПС Допълвам след разговор с фонда, в случай че това е полезно за други пациентки. Стартирана заповед не може да бъде трансферирана в друга клиника. Заповед за стимулиран цикъл се променя на такава на ЕЦ чрез заявление подадено от клиниката. Периодът на валидност остава същия като на първоначалната заповед. Говорих с Афродита, тъй като си записах час при Станулов. Всички възможни промени по документи се поемат от тях. Разбрах също че АМХ изследване е валидно 6 мес. за пред ЦАР. Дано не съм се объркала. Ако имате въпроси за подобни ситуации, насреща съм. Дано мога да помогна.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 15:30 от MadeleineM

# 563
Да,АМХ винаги си е важало шест месеца.
Успех!

# 564
С АМХ 0,3 и 3 антракни фоликула успях в Турция със силна стимулация. Там като цяло рядко прилагат ваденето ма естествен цикъл. Това ми беше предложено в БГ след 2тп неуспешно инвитро. Аз лично нямах нерви за това проточване във времето, а и не виждам като цяло смисъла му. Просто съвет да помислите и за вариант Турция Wink

# 565
На колко години сте, при мен от стимулация при ИЯР блокирах яйчниците.

# 566
Здравейте, благодаря много за цялата информация и искрицата надежда, която давате. Ще се обадя в ЦАР, за да проверя за тези промени. Ако в понеделник Малинов ме насочат към ДЯ директно, смятам да опитам в Афродита, преди окончателно да се предам.
Именно това щях да питам, Малинов ли ви наговори всичко това!
И как ще се предавате, докато имате яйцеклетки можете да опитвате с ваши.
Без думи съм просто от отношението на някои репродуктивни в България, и един от тях е Малинов!
Местете се и изобщо не го мислете.

# 567
Именно това щях да питам, Малинов ли ви наговори всичко това!
И как ще се предавате, докато имате яйцеклетки можете да опитвате с ваши.
Без думи съм просто от отношението на някои репродуктивни в България, и един от тях е Малинов!
Местете се и изобщо не го мислете.
Не конкретно той, а лекарка в клиниката. Аз съм много объркана. Вече не знам, какво имам и какво не. На предишните прегледи заключението беше - имате добри шансове за възрастта (тогава 38), 3 месеца по-късно ‘вие сте с редовен цикъл, но всъщност все едно сте в менопауза’..вдигам ръце и вече седмица се чудя, на кой свят съм. Благодаря за куража!

# 568
Ако имаш антрални ...няма как да си в менопауза....и цикъл в менопауза няма! Що за лекари... говорят глупости. Не се връзвай...търси добър лекар....пак да кажа за Вакрилов. Работеше в МД. Премести се в Доверие. Там има клиника за инвитро. Не е казано че трябва инвитро да пробваш при него. Аз до ден днешен ходя не прегледи само...а родих преди 7 месеца. Запиши си час ще видиш колко очарована ще остянеш от вниманието му. Не се бутай в клиники, където са затрупани от работа....

# 569
Здравейте момичета, малко да раздвижа темата. За съжаление моя първи опит завърши неуспешно. От три яйцеклетки, които се оплодиха и вървяха добре до 4 ден, на пети ден се оказа че вече не са ок. Та дори не стигнахме до трансфер. И сега не знам кой път да поема, дали да пробваме отново с мои яйцеклетки или направо с изцяло донорски материал. Знам че решението е изцяло мое, но имах нужда да споделя.

Общи условия

Активация на акаунт