Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 71 222
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Като цяло въобще май в БГ е такова отношението на ин витро специалистите към жени 40+. Ходих на няколко места за консултация, меко казано останах разочарована. За да поддържат реноме и да имат успеваемост, те просто подбират пациентите. В нито една клиника не видях отношение, заинтересованост някаква, насоки, съвети. Почти не поглеждаха изследванията, които съм правила. Отчитам го като абсолютна загуба на време и пари.. Единствено един обикновен АГ, не репро, при който ме заведе позната акушерка, разгледа всичките ми изследвания и ми каза: "Съветвам Ви ако решите да е ин витро да опитате в Турция. Не искам да коментирам работата на колегите си, но..."

# 361
Честно казано към момента единствено д-р Станулов от Афродита не ми е правил негативен коментар за възраста (тогава 39, сега вече 40). Не съм негова пациентка, бях на консултация по документи. Тогава бяхме започнали вече в друга клиника и продължихме там, а не при Станулов. А след втория неуспешен опит съм се насочила към Турция. Ако по някаква причина се наложи да се върнем към вариант БГ, сигурно ще отида при Станулов, защото не мисля, че лекар, който не вярва, че мога да успея на 40 би ми помогнал. И съм съгласна, че си подбират пациентите, за да не им пада успеваемостта заради Фонда.

# 362
Д-р Станулов занемява, като му кажеш, че си 40+, после те осведомява, че шансът ти е 2% успеваемост и не е оптимистично настроен. Но поне назначава допълнителни изследвания и се опитва да открие проблема.

# 363
Д-р Станулов занемява, като му кажеш, че си 40+, после те осведомява, че шансът ти е 2% успеваемост и не е оптимистично настроен. Но поне назначава допълнителни изследвания и се опитва да открие проблема.

Може и да е така, моят опит беше от една консултация. Каза ми, че имам добри шансове и беше конректен какъв би бил неговия подход на база резултатите от изследвания и предишни опити. Да допълня, че имах цяла папка с изследвания на почти всичко, което може да се сетиш.

# 364
Аз в момента съм изклчително доволна от отношението и плана за действие на екипа в МЦ Неовитро. Дано да се получат нещата, но за момента всичко, което се случва там и преди това при Д-р Калчев, просто няма нищо общо с това, което преживях на гореспоменатите места. Имало е моменти, в които просто съм нямала сили дори да се разплача от отчаяние.

# 365
Здравейте мили момичета! Мисля, че приключи и този опит за мен. Вчера 8- ми ден след свеж трансфер и чхг кръгла нула. Датата за кръвен тест ми е 10 и мисля да повторя, но колкото може да се удвои - нула си е нула. Колкото и да ми е мъчно трябва да продължа напред. Чета Ви и вдъхвате малко сили и поне знам, че не съм сама...Все пак имам известен напредък и този път стигнах и до трансфер...макар, че не е имало и имплантация. Успях да замразя и две снежинки. Едната станала балстоцит на 6 ден. Та сега в тях ми е надеждата. От 8 яйцеклетки се оплодиха шест, от които три станаха балостоцити. За разлика от преден опит на друго място, когато извадиха 24 яйцеклетки, от които 13 оплодени и накрая само два ембриона - единия не можа да стигне до балстоцит, а втория достигна, но небалансиран. Обяснението бе некачествени яйцеклетки и фактор възраст...Лекарката ми заяви в очите, че щом по дълъг протокол е имало само една яйцеклетка, която е стигнала до балстоцит не се знаело другия път дали и една ще може да извади качествена. Така, че неглежиране на жени над 40 го има. Естествено смених клиниката и в следващата опровергах теорията й. Вярвам, че рано или късно нещата ще се случат и дано всяка от нас да сбъдне най- голямото си желание.

# 366
Здравейте мили момичета! Мисля, че приключи и този опит за мен. Вчера 8- ми ден след свеж трансфер и чхг кръгла нула. Датата за кръвен тест ми е 10 и мисля да повторя, но колкото може да се удвои - нула си е нула. Колкото и да ми е мъчно трябва да продължа напред. Чета Ви и вдъхвате малко сили и поне знам, че не съм сама...Все пак имам известен напредък и този път стигнах и до трансфер...макар, че не е имало и имплантация. Успях да замразя и две снежинки. Едната станала балстоцит на 6 ден. Та сега в тях ми е надеждата. От 8 яйцеклетки се оплодиха шест, от които три станаха балостоцити. За разлика от преден опит на друго място, когато извадиха 24 яйцеклетки, от които 13 оплодени и накрая само два ембриона - единия не можа да стигне до балстоцит, а втория достигна, но небалансиран. Обяснението бе некачествени яйцеклетки и фактор възраст...Лекарката ми заяви в очите, че щом по дълъг протокол е имало само една яйцеклетка, която е стигнала до балстоцит не се знаело другия път дали и една ще може да извади качествена. Така, че неглежиране на жени над 40 го има. Естествено смених клиниката и в следващата опровергах теорията й. Вярвам, че рано или късно нещата ще се случат и дано всяка от нас да сбъдне най- голямото си желание.
Би ли казала къде са опитите? Дълъг протокол при 40+ , намален резерв или слаб отговор не се препоръчва !!! Рядко дава добър резултат , както и високите дози на стимулация. Яйцеклетките са с много ниско качество . Има други протоколи и методи и не разбирам тези наши лекари защо не прилагат това което трябва. Станах половин репродуктивен специалист за да знам какво да искам.

# 367
Първите опити са в Надежда. В момента съм в Афродита. Странно, че през всички дни след трансфера и до момента поддържам температура 37.2 - 37.3. Според лекаря е нормално, защото бременните имат повишена температура. При ЧХГ нула на 8 ден, сигурно е от утрогестана?

# 368
  • Варна
Hrisi-An, съжалявам за неуспеха Sad

Аз съм в Надежда при д-р Цветков от 2019 г, на 38 г. навършени. Само на първия разговор ме попита защо не сме дошли по-рано, но след това не е споменавал нищо повече по повода и смея да заявя, че прави всичко възможно и предлага различни подходи.
В момента съм на 41. Имам една стимулация по дълъг протокол, когато бях на 39.5 г. Аз съм с ендометриозна киста, и до колкото знам при такива случаи се препоръчва точно дълъг протокол.
А какви са другите протоколи и методи за 40+?

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 14:43 от kеit

# 369
Благодаря Кейт! Минах един дълъг протокол, един на спонтанен цикъл само с кломифен цитрат - резултатът беше повече от плачевен. Тогава три фоликули - извадени две яйцеклетки, едната некачествена, другата се оплоди, но не се активира. По телефонна ембриологът на Надежда ми каза  че яйцеклетките ми са некачествени. Последният път вече в Афродита бях по къс протокол с много лека стимулация - мериофет 300 и цитротайт, включен от 6 ден от стимулацията. При мен освен възрастта и от тук качество на яйцеклетките, една непропускаща тръба и тетразооспермия 9 % морфология при ММ друго не е установено.

# 370
Hrisi-An, да не си била при Персенска? Много ми звучи като нейните изказвания.

# 371
Позна от първия път ....

# 372
Някой има ли мнение за д-р Петракиева? Насочат ме към нея за хистероскопия, а в нета не откривам отзиви. След като на 8 ден чхг беше 0, за моя изненада на ден 10 показа 50,21, а на ден 12 ЧХГ - 46.27. Ясно отписвам опита за втори път.... Мисля да направя хистероскопия, за да проверя дали няма сраствания, че преди време имах такъв проблем. Само се чудя къде да я направя? Ако някой има опит моля за мнение, може и на лични.

# 373
  • Варна
И аз с кръгла нула след третия трансфер...
Хистероскопия правих в Надежда при Цветков преди този опит. При мен имаше едно малко миомно възелче, всичко останало - наред.
Честно казано се изморих и не знам накъде да поемам оттук. Този път ЗЕТа беше по някакъв супер дълъг протокол с противозачатъчни и блокираща инжекция Резелиго, слагахме и лепило, и вливка с Киовиг правих (заради леко завишени НКТ клетки), и конски дози с Прогестан Декс всеки ден.
Преди това сме правили имунологична биопсия и имунологични изследвания за съвместимост.
Единственото, което не сме проверявали е качеството на ембрионите, но не знам дали си струва...

# 374
Кейт, няма да се отказваш, ще си имаш бебе. Ако си по Фонда, пускай нова заповед. Ако не си - събирай сили за нова битка. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт