Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 66 726
  • 788
  •   2
Отговори
# 105
  • DE
Здравейте,
решихме малко от отпуската (6 нощувки) да прекараме в Аламовци в Родопско кътче.
Бих се радвала много да получа отзиви за хотела, околностите и за маршута от София до Аламовци.

Предварително много ви благодаря.

# 106
Благодаря. Значи, ще запазим предварително.

В момента сме в Рока Ризорт. Потвърждавам прекрасните впечатления от стаи и обслужване. Препоръчвам с две ръце.

Колкото до това, което може да се види - много неща има за разглеждане. Пещерата Утробата, въженият мост при с. Лисиците, крепостта Моняк, Чит Кая, Каменните гъби, Каменната сватба, резервата за лешояди в Маджарово, Кромлихите, Мезек, вила Армира. Последните са на около час и половина от Кърджали с кола. Весело изкарване!

Относно температурата - през деня е адска жега, но сутрин и вечер температурите са между 15-18 градуса.

Можете ли да споделети как са цените и обслужването в ресторанта ако сте го посетила ? Simple Smile

# 107
Ние миналия месец спряхме на Чилингира само за гледка и снимки. След това обядвахме в малкото заведение в Михалково. Цени народни. Аз си поръчах омлет със сирене - много вкусен, приятелката яде шкембе чорба. Малко неща се предлагат, но за мене така е по-добре, вместо някой да претопля дни наред ядене или да дъвче замразени полуфабрикати. За пожара - той е близо до пътя Пампорово - Асеновград. И Въча, и Доспат са много далеко.
По повод на гледката на яз. Въча - изобщо не ме впечатли. За мене има много по-красиви язовири у нас.
Ако решите да минете през Велинград, има много заведения в Клептуза. По пътя Батак - Доспат поне преди години нямаше нито едно заведение. Не знам как е сега.
И аз не харесвам Чилингира. Недоволна, моля те обясни къде е това заведение в Михалково. Четох твоят пост преди време за него. Вчера като се прибрахме бях с надеждата, че ще хапнем в Михалково. Но... не успях да се ориентирам. Имаше само едно на пътя, но беше затворено. Ще ми е от полза да знам за следващия път. Благодаря ти предварително. И продължавай да пишеш. Обичам да чета за твоите посещения по тези места.
Заведението е точно на пътя, на един завой. Явно то е било затворено. За писането - налегнал ме е мързел в жегата.

# 108
Да, заведението в Михалков е на главния път, на завой.
Когато минахме имаше само кюфте, кебапче, пържени картофи.
Явно менюто не се поддържа винаги налично и изпълнимо,  въпрос на улучване, беше сама жена на обяд и не смогваше. Пържените картофи бяха домашно производство, но минати през фритюрник подскачаха от твърдост.
Жената я чух, че отговаряше на питане на местен къде е била предния следобяд, че било затворено, ходила до Кричим да зарежда продукти.

# 109
.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 21:39 от rummi_pl

# 110
Къде е тази Ла Виста в Кърджали?

# 111
Не познавам града. Пишеше пицария ресторант. Наблизо минахме покрай училище, мисля математическа гимназия.
Иначе ни го препоръча местен познат.

# 112
Влизам да се оплача. Отново бяхме в тъпите Родопи и някакъв таралеж ни ровеше в нещата.
По добре таралеж в Родопите,вместо наркоман града....🙂😏

# 113
  • Пловдив
Влизам да се оплача. Отново бяхме в тъпите Родопи и някакъв таралеж ни ровеше в нещата.
Естествено. Беше шега.

# 114
Добре де, да попитам jul, какво прави в "тъпите" Родопи, като не ги харесва? И къде са били нещата им, че да рови таралеж в тях? Със сигурност не в стая в хотел или къща за гости. Единствената възможност за мене е спане на палатка и оставен багаж извън нея. Много нощи съм изкарала на палатка, как нито веднъж не ни навести таралеж? Толкова са симпатични и полезни. Ако ни беше дошъл на гости, щеше да бъде добре нахранен. Може на някои да им се струва налучничаво, но преди много години в бунгало на Шкорпиловци хранихме няколко дни дива лисичка с негодните за барбекюто свински неща.
За съжаление не успяхме да я опитомим Ill

# 115
  • Пловдив
Разбира се, че на палатка, както ходим често. Таеалежа го нахранихме с ябълка и краставица. На другата вечер дойде пак да хапне.
Недоволна, явно и чувство за хумор нямаш 😏

# 116
Може ли да помоля съфорумката, която е била в гръцката част на Родопите да разкаже нещо. Предпокагам на всички ще е интересно.
Аз съм ходила само до Термес да видим една плоча с изображението на бог Митра, но беше за кратко и дори до селището не стигнахме, мъжът ми беше нещо ядосан и не искаше пи-дълга разходка😀

# 117
Разбира се, че на палатка, както ходим често. Таеалежа го нахранихме с ябълка и краставица. На другата вечер дойде пак да хапне.
Недоволна, явно и чувство за хумор нямаш 😏
Извинявай, имам чувство за хумор, но реших, че ти си тази /този, който се оплаква, че в Родопите било гадно и храната не ставала за ядене. Пиша в момента от телефона  и е много тягаво да видя предишни постове на някой.
Поздравете от мене бодливото другарче, няма как да го почерпя. Но прибирайте всичко за ядене на недостъпно място, защото освен готини бодливци има мишки, които  изобщо не са приятни, а и разнасят много болести.
Завиждам ви за бодливеца. Поне пуснете някоя снимка с него. Но не са вегетарианци, а всеядни, така че може да го почерпите с миниатюрно парченце месо.

# 118
  • София
Прекрасни Родопи.Прекрасна природа.Ако и времето беше на наша страна щеше да е страхотно...Днес пристигнахме на язовир Доспат.Минахме през Беглиците и яз.Широка поляна.Прелест!Останаха ми очите.Никога не съм надничала дори в палатка,но ми се прииска да остана там точно така.Настанихме се в хотела и тръгнахме на оглед в района и разходка.Поехме по пътеката стената.Не знам защо съм останала с впечатлението че се стига за няма и половин час до панорамната площадка.Като загърмя, заваля ,че и градушка.FrowningПоловин час ни би в гората.Пи-мокра и от банята не съм излизала.Ще помня цял живот.Сега пия вино в механата и се чудя утре накъде да поемем в малкото време, когато не дават да вали.Приемам предложения

# 119
  • Пловдив
Недоволна, точно заради същия се пошегувах 😉 Ето го Ежко -

Общи условия

Активация на акаунт