Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 667
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
Ние сме другата седмица на Сърница, Доспат...там не съм била още за срамотиите Simple Smile
Качете се на Стената - това е една скала, от която се разкрива много красива гледка към язовира и Сърница. Началото на пътеката в гугъл мапс е означено като  Екопътека Сърница Ай (начална точка).

# 481
  • до най-прекрасния мъж
зависи от вас. Ние доста еко пътеки минахме с 8-9 месечно бебе в ерго раница Simple Smile
По около 4-5 часа бяха преходите.
А как спи? Това ми е най-голямото притеснение. Ако не се е наспала, става ужасен ужас. Само мрънка и реве. Тя още спи по 3 пъти на ден и някак не си представям да е цял ден в колата. Там спи по 30 мин само. В раница не сме я носили до сега, не знам дали ще свикне.

# 482
  • Пловдив
Нашата заспиваше в раницата с лице към мен и така си спеше. Следобедния сън си го правеше в раницата.

# 483
  • Пловдив
Моят под годинка беше, когато му спретнах дълга разходка с кенгуру, но съня навакса в колата.

# 484
Здравейте,  знаете ли дали парка за мечките в Белица е достъпен с детска количка?
Нашата се води  проходима - mountain buggy duet

# 485
  • Пловдив
За мен лично не е най-подходящото място за количка навсякъде...ако е някоя лятна и нетежаща може примерно на някои участъци единия родител да носи количката, другия детето.

# 486
Мерси, Деси
Няма да стане, 5 месечни са децата, количката не е тежка, но деца не ми се носят.
Друго ще мисля

# 487
  • до най-прекрасния мъж
Не е подходящо, има стъпала, като повечето са тип терасирана пътека с еко материали. Освен, ако нещо не е променено, последно ходихме преди 5-6 години. Но има не малка денивелация между най-високата и най-ниската точка. Евентуално кенгуру или ергораница ще е най-добре. Всеки с по едно дете и така да се разходите. Паркът не е много голям, няма да е изморително.

# 488
Ако имате път към Златоград, посетете къща за гости Родопско кътче в село Аламовци. Невероятна природа, местна домашна кухня, съчетано с изключително любезни домакини.

# 489
Някой да е ходил наскоро към Старите къщи или Стари времена ,село Врата ? Пътя беше лош преди години и не ставаше за ниска кола. Как е сега ?

# 490
За съжаление снощи се прибрахме от Гела.
Да споделя ужасните си впечатления от широко рекламираното Момчиловци. Не съм попадала на по-кошмар но селище в Родопите - огромни къщи като соц блокчета, много на гъсто, почти няма дворове и зеленина. И почти няма коли с регистрация извън Смолян - явно рекламата не помага 😄.
Отидохме заради една екопътека над селото. Определено е приятна, но едната част е кошмарна за намиране, въпреки наличието на някаква маркировка. Аз бях през цялото време с телефона в ръка с карта на пътеката и въпреки това на няколко пъти не успявахме да намерим къде точно да продължим. Единия път се наложи да се спускаме по задник до пътеката, втория път се наложи да се връщаме и търсим на къде да продължим.

# 491
  • Асеновград
Някой да е ходил наскоро към Старите къщи или Стари времена ,село Врата ? Пътя беше лош преди години и не ставаше за ниска кола. Как е сега ?
Асфалт до разклона за Три Могили.

# 492
За съжаление снощи се прибрахме от Гела.
Да споделя ужасните си впечатления от широко рекламираното Момчиловци. Не съм попадала на по-кошмар но селище в Родопите - огромни къщи като соц блокчета, много на гъсто, почти няма дворове и зеленина. И почти няма коли с регистрация извън Смолян - явно рекламата не помага 😄.
Отидохме заради една екопътека над селото. Определено е приятна, но едната част е кошмарна за намиране, въпреки наличието на някаква маркировка. Аз бях през цялото време с телефона в ръка с карта на пътеката и въпреки това на няколко пъти не успявахме да намерим къде точно да продължим. Единия път се наложи да се спускаме по задник до пътеката, втория път се наложи да се връщаме и търсим на къде да продължим.
А за Гела?

# 493
Гела е съвсем друго нещо - на махалички, отделни къщи, гледки, простор. Много места за близки и по-далечни разходки, невероятни гледки. А за къщата за гости, в която бях втора година, само суперлативи (но там сме на самоизхранване, за някои това е проблем).
Ето снимки от вчера сутринта от новите неща около къщата. Масата с пейките има невероятен изглед, включително и към Снежанка.

# 494
Може ли идеи за маршрути около Гела

Общи условия

Активация на акаунт