Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 587
  • 788
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И ние така. Прави впечатление,  че на отзивите в гугъл собствениците много стриктно се стремят да отговарят на Всеки коментар, особено на негативните....

При комуникацията ми с тях по време на резервацията ми направи впечатление, че са доста ангажирани и натоварени и общо-взето много-много не им пука ще дойдеш ли, няма ли...., ако щеш, дет се вика, там така или иначе (сега) е фраш и почти няма свободни места. Примерно, питам там за закуска - след като не
 е включена в цената какво има  и колко горе-долу струва. Ми има, вика, континентална, мекци, по 10 лв на човек си пригответе. Бау! Викам, че ние ако стартираме с 50 лв. за закуска, кво правим за обяд и вечеря? Още 150 и нощувка още 160, да не звъня в Малдивите, бре булка? Поне, питам, стабилна ли е закуската, че ако за резан салам и толкова кашкавал ще плащаме 40 лв..... Добра била, щяла да ни стигне Grinning Grinning

Симпатяги....

За храната и времето на обслужване в ристоранте, по-скоро да се готвим за бавно, скъпо и не особено, нали....
(нещо като  ремонта по нашите пътища - бавен, скъп и не особено качествен Grinning).

Но да не тръгваме с негативна нагласа, де! Grinning

# 646
  • Пловдив
Ами аз лично повече там нямам намерение да ходя. Скъпо е...и за нощувки и за храна. Вярно в менюто около 10 кинта беше закуската. 3 мекици е порцията и вероятно малко сладка, нямам идея...Като сложиш и кафе/чай и отиде...
За басейна писах вече...за някои е студен /такива като мен дет обичат 26* да е водата/ и за други-не, къпеха се много деца.
Базата им е поовехтяла. Щях да вдигам скандал за непочистената добре къща и липсата на съдове и дори чаши за кафе, ама накрая не ми се занимаваше...а трябва. Ще им пиша супер негативен отзив за къщата Евридика.
В края отидах да си искам т.хартия и веро. Първото ми го дадоха, второто срещу 2лв. Иначе любезно предложи кърпи или квото искаме...да, де исках веро...Smile
Ай стига, че темата я обсебихме с тая Романтика.

# 647
  • София
Няма лошо, мистик уомън, темата си за родопите и нещата, които (не)трябва да се видят и пропуснат.
Моят съвет е също да им пишете действително коментар в гугъла. Не спестявайте нищо.

Защо го казвам? Почивали сме и на Въча (също уникална гледка към язовира) и на язовир Кърджали (също уникална гледка към язовира), и то в сегашната криза, на по-ниски цени и с включена закуска (айде, басейните не коментирам, защото тия две дестинации са с по-ниска надм. височина). Тук (Сърница - Романтика) изначално правят впечатление цената, дотук добре, но не включена, че и скъпа закуска....малко странно идва. Никой, разбира се, не ми е опрял пистолет да резервирам, съзнавам това, но пък и ти да си забутан, без извинение, на майната си в родопите, дето 5 часа пътуваш по никви пътища, па хвани предложи нещо на тия, хора, дето ще си изпочупят колите, за да дойдат при теб. Не стига, че си в нищото (било то и Родопите), ама и с претенции и високи цени.

Именно затова е хубаво да се пишат отзиви. белким следващата година нещо попроменят. Нека да има такива места като Романтика, те са хубави, но трябва адекватно обслужване. Не да ти таксуват веро или резенче лимон, нали:)

# 648
Божее, 2 лв за веро... абе, дай на хората без пари, току виж останат доволни и се върнат догодина... Моля споделяйте за Романтика. Тази година не се вредих, но обсмидляХ догодина да запазим по-отрано, но нещо се разколебавам..

# 649
  • Пловдив
Около Романтика е пълно със страхотни къщички за гости не знам защо всички ходят там. Може би им е най- добра рекламата, нямам идея.
Ресторантът им е стандартен, не особено вкусен, но на сравнително високи цени. Не си заслужава според мен. Ние бяхме в къщите на Вилно Селище Орлино и си готвихме там, но последния ден на тръгване обядвахме в ресторанта на Романтика. Ще се повторя- не си заслужава.

Ние през деня ходихме до Сърница да пием кафе в местната сладкарница Сладък Рай. Доста са ниски цените на абсолютно всичко, помня, че за пица, принцеса, кафета ,коли торта платихме… 17 лв …. Не е нищо особено, ама поне не ти дерат кожата.

# 650
Да, в Сърница и от двете страни на язовира е пълно със страхотни къщи за гости.

# 651
Много полезна информация!
Ronald, на язовир Кърджали къде бяхте отседнали и някакви отзиви?

# 652
Тези, които ходят в Романтика и дуги подобни места, искат басейн и да не готвят.
Аз също ходя по малки места, преди две години бяхме в малък семеен комплекс. Е, не е заграден, няма басейн и заведение, но има напълно обзаведена кухня със столова. Има бунгала за двама или четирима, има и два апартамента над столовата, по един на етаж, с голяма покрита тераса. Във всяко бунгало и апартамент има хладилник, чинии, чаши, прибори, термокана и естествено мивка извън банята.
Пред всяко бунгало има покрито място за седене с маса и пейки. Има и конвектори за отопление ако застудее. И не храни мутри, хората са местни, постороено е постепенно на тяхна земя, с пари от картофи... Малко след Романтика и по-високо.

# 653
  • Пловдив
Възможно е, права си, Недовона.

Ние искаме възможно най- много да се откъснем от навалицата, да си готвим, да взимаме местни продукти, да се разхождаме в гората и да правим преходи.
А романтика е тоталната противоположност на всичко това- изглежда изключително пренаселена, шумна и комерсиална.

# 654
  • Пловдив
Пълно е, да...ние бяхме в такава. Вила Евридика, но те пак са към Романтика.Даже на снимките в сайта са едни други вили, подобни и от страната на язовира, преди комплекса, а реално тази дето бяхме в нея е на пътя и 500м по-надолу.
Освен тоя път друго място за разходки няма...всичко живо там ходеше.

# 655
Ича и друго място за разходки - могли сте да се качите на Стената - скала над язовира, от която има красива гледка към Сърница и язовира. Черният път към Доспат от тази страна (след Орлино) също беше пуст. А в гората има и много гъби, които няма как да се сготвят в ресторанта Simple Smile

# 656
  • Пловдив
Има много места за разходки, просто повечето хора не им се обикаля и правят една разходка, За да се отчетат там.

# 657
Имат добра реклам Романтика, по ФБ групите всички там ходят. Не обичам навалици и такива прекалено известни места, но така по снимки ми хареса, и детския кът отвън изглежда хубав. Ние не обичаме басейни, та не ни води това. Но със сигурност почивка за мен е да НЕ готвя и държа да има изхранване или ресторант.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 15:11 от Ели-Мели

# 658
  • Пловдив
До тая Ай незнамсиква пътека е 2ч трудно ходене по тежък маршрут. Не било за всеки. Аз не се навих.
Гъби? Нямаше грам...в тая суша е абсурд. Само ягодки и боровинки за леко хапване. Кантарион за чай-бол имаше.

# 659
  • Пловдив
Тази пътека я минахме с бебе на 10 месеца в ерго раница миналото лято. Не е изобщо тежка, напротив спокойна и приятна е, а гледката на края си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт