Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 582
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
До тая Ай незнамсиква пътека е 2ч трудно ходене по тежък маршрут. Не било за всеки. Аз не се навих.
Гъби? Нямаше грам...в тая суша е абсурд. Само ягодки и боровинки за леко хапване. Кантарион за чай-бол имаше.
Е, доста ходене е, но да е тежко... Това, че не е за всеки, е просто смешно. Има стръмно в началото, но има заобиколен път без голям наклон, там и джипове се разхождат.. Ние бяхме в средата на август, и дъжд ни валя, за това имаше гъби. През юли по принцип няма гъби никъде - много е сухо и горещо.

# 661
  • София
Много полезна информация!
Ronald, на язовир Кърджали къде бяхте отседнали и някакви отзиви?
Фенове сме на Кърджали, та сме били на 3 места, все в Главатарци:
1) Рока резорт - фантастична гледка към язовира, чуден басейн, закуска на шведска маса (включена в цената), цена за двама за стая - 110 лв (с включената закуска). Това през 2019, сега може да има леко повишение (защото правиха ремонт в пандемичната 2020, не знам, но май месец минах през ресторанта им - цените не са мръднали особено много нагоре). Ресторантът в Рока е хубав, но също с малко по-височки цени. Има къде да се обядва и другаде, ако решите - много хотели и къщи с ресторанти, и на по-достъпни цени.
2). Хотел Свети Константин - тази година май месец посетихме, за четирима души 110 лв. с вкл. закуска, почти на шведска маса. Казвам почти, защото бяхме само ние в хотела (бяха някакви дни в май месец от сорта на вторник-четвъртък) и жената ставаше и вадеше мюсли, мезета, сирена, яйца, сокове, млека, плодови млека, че правеше и бухти или мекици, или палачинки. Басейн малък, хубава гледка към язовира. Хубава поляна за децата, бащата на собственика организира разходка с лодка в язовира, от която се възползвахме. Има ресторант в хотела, по-обикновен, и на по-достъпни цени.
3) Хотел Трифон Зарезан  - малък басейн, по-нависоко в селото, няма особени гледки към язовира. Миналата година мисля че беше 110 лв. с включена закуска за четирима ни. Закуската е компле с мекица и палачинка.  Няма ресторант в хотела, но има кухня с миялна и печка, който иска да си готви. Закуската обаче собствениците я приготвят.

Абе, вижда се, че дори и след големите комплекси - има хубави места. Тук бих добавил и Чилингира на Въча, също само плюсове, защото за всички т.нар. минуси се бях информирал предварителни що-горе бях подготвен. Проблемът е, че като чета за Романтика.....то....то няма как да се подготви човек. Теслата и бааааам! Вече не знам дали няма да ми е по-изгодно направо да загубя 30% капаро Grinning

# 662
  • Пловдив
Работи ли Чилингира?

# 663
  • София
Би трябвало, топ сезон е сега, но не съм проверявал честно казано. Бяхме там 2020 септември и 2021 август.

# 664
  • СИ

Фенове сме на Кърджали, та сме били на 3 места, все в Главатарци:
...

Не се сещам преди колко години трябва да е било, но са над 15. При едно от първите ни посещения там останах потресен от кочината по брега на язовира. Камари, купища и тонове смърдящи боклуци... После сме ходили още няколко пъти. Беше малко по-добре, но като цяло си беше мръсно. Сега как е?

# 665
  • София
Главатарци започва да се развива като туристическо селище някъде тогава-в началото на века. Селото е било потопено навремето заради изграждането на язовира. Сега е чисто, има пътища, нови и нови хотели никнат, все с басейни, защото язовирът е за гледане, разходки с лодки и риболов, не за къпане или плажуване. Чисто е.
По-надолу, яз. Студен кладенец, към митичнито село Лисиците, с най-дългия у над въжен мост, също е много хубав.

# 666
И крепостта Моняк над Студен кладенец - невероятна гледка.
И по на изток има какво да се види - както природни красоти, така и много тракийски и не само неща.
 В източните Родопи има много неща за гледане, но не и през лятото, защото е невероятна пещ. Последният път бяхме в началото на май и беше много добре.

# 667
Препоръчвам вили Романтика на  Широка Поляна и ваканционно селище Ива на Сърница

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 19:35 от queenn

# 668
  • София
Работи. Минахме оттам миналата седмица.

# 669
Преди три дена се върнахме от Доспат....има си и тънки тази година,и ягоди,и боровинки....Хора колкото щеш,полянки,чешмички,беседки.....накъдето и тръгнеш ,ще се разходиш...Е ,горски МОЛ-няма....

# 670
Здравейте, планирам почивка в Родопите в края на август или средата на септември. Набелязала съм Момчиловци, Полковник Серафимово или Фатово за настаняване. Не мога да се ориентирам дали има места за хапване в Полковник Серафимово? Във Фатово като гледам, едва ли. Не искам да готвя, а да се насладим на родопска кухня.

# 671
  • Пловдив
Чилингира работи, мъж ми често си прави разходка с мотора натам.

# 672
Даже Владимир Карамазов е сложил страхотен отзив в гугъл. Като разпознаваемо лице е бил обслужен с внимание.
За Чилингира, де🙂

# 673
Някой с отзив за Каталина- Цигов Чарк ? Планувам няколко нощувки там с идеята да идем до Пещера и Равногор.

# 674
  • София
Здравейте, едно от децата ни е с варицела, поради което освобождаваме периода 11-14 август в Романтика, Сърница, апартамент. Т.е., който иска може да се обади, резервира и плати.

Капаро не връщат, преместиха ни за септември, без право на следващо преместване/ отлагане на датите.

Пиша, защото знам, че имаше хора, които искаха да посетят Романтика, а до края на август места няма. Но тези дати (11-14 август) освободихме току-що, ако някой желае да се възползва, да им звъни, отговарят, нищо че е неделя.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 16:34 от Ronald

Общи условия

Активация на акаунт