Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 582
  • 480
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И в нашата епикриза пише, че в болницата е даден вит.К и в края на месеца, на консултацията трябва да се дадат още 2 капки вит.К.
Вит.Д ни предписаха по 1 капка на ден, от 21 ден.
За ужасните колики опитах почти всичко, сега редувам на всяко хранене еспумизан( симетикон) за обиране на газовете и абоколикен (лактаза) за по-добро храносмилане. Пробиотик - Биогайа. Опитах няколко сутрини и Омнибиотик Панда на гладно, но ми повърна двете сутрини. В аптеката посъветваха да не давам цялото прахче  а по-малко.
При нас най-интересното е, че детето се чувства по-добре ако изцеждам кърмата с помпи и я давам с шише, нахранва се с около 50 мл.и заспива. Не зная защо не може да поеме дозата, която вече трябва да пие на 3 седмици - около 100 мл. Затова пък яде на 2 часа, т.е.по-често по малко. Наддава добре за сега.
Относно ритуалите за 40 ден четох какво се прави - мама и бебе ходят в църквата за четене на молитва, а по-късно се канят жени на питка и сладкиши. Денят на раждането брои ли се или следващия ден е първи?
Нашите памперси са Huggies, по препоръка на приятелка, рядко пропускат, доволни сме, попиват много добре и кожата на бебето остава суха.

# 346
Към кърмещите мами - пиете ли кафенце? И като цяло как сте с храненето, ограничавате ли някои храни? Иска ми се да вярвам на Азя Демирева и да си пия спокойно кафето, но засега свкаш не смев. Иначе през бременността пък си пиех по едно сутрин..

# 347
  • София
Ох, колкото хора,  толкова мнения. На консулт.Ася каза да ядем и пием всичко, че и бира и винце 😃 Педиатъра - диета - за коликите без млечни, праскови , грозде, цитруси  червени меса и т.н. А аз ям много плодове, особено в момента всичко е прекрасно и в изобилие, направо грехота да се ограничавам. Та кафе много ми се пие но не смея  шоколад ми се яде, но си позволявам по мъничко. Плодовете ограничих като количество,  хапвам, но по малко. Сега като родих и стомаха ми започна да се връща на мястото си  добих апетит, а през 9я месец не можех изобщо да се храня, бебето също не качи много.

# 348
За памперсите - и при мен успеваемостта граничи с 0 - опитвах какви ли не марки, опитах размер 1 и размер 2, почти няма ден, в който да не пера чаршафки, почти винаги пропуска….Аз го отдавам на това, че моя хич не седи мирен да му слагам памперс и се мята, Та от там нещо аз не го слагам хубаво .

Иначе точно днес това си мислех - уж казват да си ядем всичко, че и кафе може, ама не смея…Ограничавам се и въпреки всичко горкото се мъчи много с тея колики …

За Вит. К за пръв път чувам , не знам защо никой нищо не е казал до момента …Моя педиатър абсолютно нищо не каза, само го премери, преслуша и като казах, че има колики, отговора му беше “горкото”…

# 349
Аз си хапвам от всичко. В болницата ме предупредиха да не прекалявам с храните алергени като млечни (независимо дали краве или козе), ядки и особено фъстъци, цитруси и какаови, както и да избягвам несезонните продукти.
От всичко може по 80-100 г на ден или по чаена чаша, ако е течно.
Четох, че на кофеина му трябват 15 мин да стигне до кърмата, така че пия кафе, докато кърмя. Най-високо било нивото около час след това, така че гледам да съм приключила с кафето, докато бебето се наяде и да има достатъчно време до следващото хранене.
Не сме имали проблем нито заради храна, нито заради кофеин.

# 350
  • София
А моята педиатърка, въпрвки че ми е чела тази лекция два пъти преди това с другите две деца пак ми я изчете кое как какво защо, много ми е съвестна и добра личната❤️
За яденето хапвам си всичко без люто (което много ми липсва), шоколад по едно две блокчета като ми се прияде, мед по лъжичка, кафе по едно сутрин, мисля като поодрасне да си пия и следобяд, а да и спрях прясното мляко. Всичко си ям, не мисля да се ограничавам зимата от цитруси, днес изядох една праскова, всичко с мярка е ок. От зеле и боб мисля да се ограничавам докато траят коликите за всеки случай, но като цяло не забелязвам закономерност между това какво ям и как и е коремчето.
Памоерси оърво бяхме на Пуфис ужас са, сега сме с памперс премиум кеър е родихме се.

# 351
Здравейте да се изкажа и аз по текущите теми. Кафе си пия сутрин едно с мляко. От време на време и малко сирене и кашкавал, не прекалявам с нищо. Аз бях на контракция при Ася Демирева, и тя и педиатъра казаха, че по едно кафе е ок. Даже не се спирам от нещо, освен боб, леща и салати заради коликите. Ама дори като се пазя, дори като даваме капки или чай съм забелязала, че коликите си имат тяхна логика. Има хубави и леки дни, в които съм се ограничавала и обратното. Баща му все се опитва да хване логика, но такива няма. Явно просто трябва да се изтърпи.

# 352
При малката коликите започнаха още на 10тия ден. Започнахме с Абоколикен, сменихме с био амика, сега сме на лефакс. Прави ми впечатление, че с лефакса, изхождането става буквално минути, след като съм ѝ дала. Снощи напълни два памперса в рамките на едно хранене, след капките. Искрено се надявам да я облекчава наистина и да се преборим с тези колики. Все още не даваме пробиотик, защото и педиатърката и консултантката ни по кърмене са на мнение, че е излишен,т.к. си е на кърма.
Диети не спазвам… май, по-скоро не рискувам с определени храни и напитки- цитруси, зеленолистни, газообразуващи, шоколад и млечни (краве). Кафе си позволявам по едно и то не всеки ден, най- слабото възможно + бадемово мляко.

Вече е 4100 и мисля, че е време за 2ка памперс. Досега бяхме с 1ца Pampers Premium Care, да са пропуснали максимум 5 пъти. Ще поръчам пак на тази марка, доволни сме.

# 353
Виждам, че доста от вас са на памперс премиум - в момента са на много хубава цена в Софармаси. Мокрите кърпи също - запасихме се с доста от тях. 😂

# 354
Ние сме на Пуфис 1 и не са мръднали. В Селена даваха памперси с размер 2 и стигаха до ушите на децата.
Нас ни изписаха (слава на Господ). Сега съм на картофи и ориз основно и ще си въвеждам храни лека по лека.  Млечни по-нататък. Иначе пия 3в1. Сутринта половин и следобед половин. Нашата консултантка по кърмене позволява, че и препоръчва, било важно и майката да се чувства човек.
В болницата мислех, че ще ми спре кърмата, то там всичко друго освен окситоцин отделях. Но се запази. Та си кърмя на поискване, което  е нон стоп. Затова и не правя отстояние между кафе и кърмене, то просто няма такива. Започнах от вчера да следя кога и по колко кърмя. За 24 часа 14 пъти, кърмене средно 20 минути + смяна на памперс + оригване и приспиване, та отиде над час една сесия. Нито масажи му правя, нито нищо, няма кога. Чета му приказки, докато го кърмя, да не е без хич развитието му. Иначе той е много жилав и без масажи.
Откриха му в болницата и тежка жълтеница. На 11 ден с билирубин 180. От Селена са го изписали така. Вляха му глюкоза и за сефте си видях очите на детето. Преди все нямаше силички

# 355
Започнахте ли с масажите? На мен в болницата ми казаха след навършване на месец и вече трябва да правя. Обаче не знам как да вмъкна масаж в будното време.
Малката се събужда гладна и почти веднага яде. Успявам да вмъкна лежане по корем и гледане на контрастни картинки преди това, защото отнемат 3-5 минути и накрая вече е изнервена и плаче от глад. До час е заспала отново, а след хранене не може да се масажира.
Та вие кога го вършите това?

# 356
Аз все още не успявам - като се събуди бързам да сменя памперса, защото от два дни почна да връща и не смея като е ял…Масаж и занимания не успявам да вмъкна, защото след памперса е вече много изнервен и трябва да яде… Не знам кога ще започне да будува и да е спокоен …..

# 357
Успокоявате ме, че не съм само аз "безхаберна". Ако му правя масажи, трябва да го масажирам и да повръща. Просто няма такова време, когато е спокоен и буден. Коликите от два дена го мъчат жестоко, не може и да си поспи. тъкмо се унесе и започват газовете. Така и храненето му стана още по-хаотично. На 30мин яде по 5 Мин. А гърдите ми са станали пихтии от постоянното дърпане. Толкова са ми меки зърната, че не може да си ги оформи и се ядосва още повече. Краен вариант ще използвам протектори за оформяне, но не искам да свиква с пластмаса

# 358
Момичета не се косете, малки са ни бебетата за по-специфични занимания. Висящи играчки да гледат пак им е интересно. Масаж и то силно казано й правя на мазането след баня. По корем 1 макс 2 пъти съм я слагала защото гледам като е хубаво навън да сме навън та нямам време да я чакам да е минало време от ядене и тн. Тя е супер подвижна, главата си я държи екстра и без да я мъча по корем, а разни други занимания така модерни, честно ви казвам не виждам смисъл.
Вече има хиляди нови теории, практики, всякакви нови светила във всяка област, които препоръчват товс, онова, на бебе на 1м. Та то онзи ден започна да ни вижда както се казва. Достатъчно й е свеж въздух, чист памперс и разходка. За нейните няма и 40 дена толкоз. Като дойде зимата и станат по човечета тогава активна гимнастика, гумени играчки, да дъежат да дрънкат. Сега... Както писах пасмперс, разходка и сън.
Поне аз така действам де.
Не искам да си затормозявам съзнанието, че нешо си трябяа да се прави, щото някой си така казал и да имам някво чувстов за вина и тн.
Щом бебето е кротко значи е доволно от живота си.

# 359
Ние също не ѝ правим масажи или упражнения. Единствено на коремчето, при смяна на памперса. През останалото будно време е изключително кисела, досега само 2-3 пъти да е будувала кротичко.

Момичета, как са вашите бебчета с повръщането? Знам, че е нормално - рефлукс или от преяждане си връща излишното, но от няколко дни повръща след всяко хранене, дори в съня си. Държим я изправена по 30 мин след хранене и въпреки това си повръща и то по няколко пъти. Оригвайки, връща мъничко и след това се почва маратон от 3-4 повръщания с бели бучки. Случва се да връща и докато се храни, но тогава си е просто кърма. Не знам да се притесняваме ли… за сега си наддава доста добре, пълни си памперсите…

Общи условия

Активация на акаунт