Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 583
  • 480
  •   1
Отговори
# 330
При нашия преглед онзи ден, като я попитах кога ще слагаме Вит К, ми отговори, че нямало нужда. За това питам и Вас, има ли на някой да не е даван. Иначе в болницата са ни дали вит К, но съм чувала че в началото и на месеца се дава
Благодаря Еми, ще пробвам сигурнп и копър да му давам.
Мами, на Вас вашите педиатри какво решават за Вит К? И според вас редно ли е да не ни го дадат?

Нашата каза, че ще сложи на следващата консултация. Каква е причината някои да отказват да го слагат, мислех, че е нещо стандартно

# 331
  • София
На нас ни изписаха капки да си дадем сами в. К

# 332
И на нас от болницата ни изписаха вит. К. В последствие педиатърката ни се скара, че сме го купили.. тя щяла да ни даде на консултацията на първия месец и нямало нужда да купуваме. 🤷
Ние нещо не можем да се оправим с памперсите. Не знам къде е проблемът - в нас или в самия памперс. Нощно време след всеки памперс сменяме дрехи, чаршафи, пропускат яко... Пробвахме и пуфис и лупилу, сега сме с памперс.. все едно и също.. ние ли не ги слагаме правилно.. хем гледам да е добре сложен, хем да не и стяга.. В чудо се видяхме от пране на наакани и напикани пелени и дрехи.. 😬 Иначе и тя добре си ги пълни - на всяко ядене поне по един наакан (понякога два) и всеки един - обилно намокрен.. 😂 вие имате ли подобен проблем и как го решихте?

# 333
На нас ни изписаха от болницата и педиатърката каза, че щом са го изписали значи да вземем. Тъпото е, че струва 17 лв и реално ползваш някакви 2 капки, нашата педиатърка явно няма при нея. На опаковат пише да се използва 4 седмици след отварянето. Ние ги сложихме на 12ти, демек са годни до другата седмица, ако има някоя мама от Пловдив, мога да ги дам на мъжа си. Също така имам и спрей за пъп на адерма, той мисля, че е има още 2 месеца годност след отварянето

# 334
На нас не са ни изписвали никакви витамини. Педиатърката каза евентуално на консултацията на 1 месец ще прецени за витамин Д. За момента нямало нужда.
За памперсите - обръщате ли къдричките навън при крачетата? Ако не го правите, оттам може да тече.
Другият вариант е да сте купили 1чка, а бебето да е за двойка вече.
Пуфис са хубава марка и не са пропускали при нас, а ако се случи да се буди 2 пъти през нощта, първия път не сменям памперс, т.е. стават 6 часа.

# 335
Обръщам къдричките, като намествам и вътрешните и пак.. иначе да, 1чка ползваме, но не ми изглеждат малки още, а малката би трябвало да е към 4кг в момента. Може би ще пробвам наистина 2ка. През нощта се буди на около 4 часа и всеки път е пропуснал..

# 336
4 кг си е за двойка отвсякъде според мен. В родилното още памперсите бяха двойка и 1ца не съм купувала изобщо. Нашите Pufies са 2ка mini от 4 до 8 кг., бяха на промоция 80 бр за 16 лв. В Кауфланд. Сега май ги има в Емаг пак на същата цена (20 лв с 20% отстъпка има днес). Не знам дали е добра цена, на мен ми се струва изгодно и мисля да поръчам за месец напред.

# 337
И моят бебок е 4кг вече и сме на двойка, единичката му е малка, протичаше

# 338
И ние първоначално бяхме взели 2ка и ми се видяха огромни, затова минахме на 1ичка.. май ще пробвам пак 2ката да видим дали ще има промяна. Grinning

# 339
Ние още ползваме 1цата и като гледам сме се презапасили. Девойката вече е 4 кг и започнаха да пропускат от време на време. Явно около тия килограми идва време за по-големи памперси.

А вие кой размер дрешки за зимата смятате да вземете? Тия дни, като захладня, се усетих, че нямаме нищо по-дебело - нито дрехи, нито одеалце или чувалче. Обаче се чудя 62 или 68 да вземам, защото 56 вече почти не й става. А ми се вижда нерентабилно да дам 2 пъти пари за яке например.
И също така освен от H&M и Lidl от къде могат да се намерят дрешки на сносни цени?

# 340
И аз се чудя за зимните дрешки какъв размер, най вече за якенце

# 341
За витамин Ка, в епикризата си го пишеше и й взех. Нашата докторка каза пе не й е рентабилно да купува за 1 2 бебета в годината и си е права жената
За памперсите и аз съм вече на 2ка,малко й е голяма ама 1цата съвсем й  малее. За дреехите не куоувайте якета, няма смисъл на толкова малки бебета. Някой мек плюшен суитчър и от онея пухените чували зимни плюс одеяло им върши работа.
Якенцата са бая скъпи а се израстват за месеци. Първото яке на баткото го купих чак на 1г. До тогава беше с готините меки суитчъри от лидл и с плюшен мек чувал.

# 342
Ако каже за Вит к, че няма ще си вземем ние, притеснявам се да не стане нещо ако не му се даде, а и като слушам на повечето са дали.
Относно памперсите нашите са на Липули 1-ка, но забелязах че му стягат на крачетата,явно сме за 2-ка,нищо че сме 3.200

# 343
А, един малко глупав въпрос, в Лидл винаги ли има дрешки, или са от време на време и трябва да се следят брошурите?
Не пазарувам от там, а не искам да се излагам на риск от Ковид и да ида напразно.

# 344
Бебо е на месец и половина, като беше на месец тежеше 4 600, още от раждането си използвам 2ката (роди се 3600, макар че предната седмицата ми бяха казали, че е 3). Започнах да забелязвам, че на последък много почнаха да му протичат памперсите, през деня като става на 3 4 часа си му ги сменям, но вечер е малко гадното, защото ще го разсъня и днес мислих да му слагам вечерта от 3ката, само дано не му умалеят още другите, че имам още 3 пакета от 78 бройки на памперс премиум кеар.

Общи условия

Активация на акаунт