Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 392
  • 480
  •   1
Отговори
# 90
Лили, вчера бях при моя лекар на преглед. Той години наред израждаше в Селена, акушерката му също беше акушерка към Селена.
Първо на нея казах, че имам херпес. Тя ми каза: "Ще носиш маска, миеш ръцете".  Леко се притесни, но каза да ползвам мерки просто. Поиска да ми види херпеса, махнах си маската и тя каза: "О, аз си мислех, че е нещо много по-сериозно. Ти носи маска за всеки случай"
Влезе и моят доктор и чу за какво говорим. Попита ме къде е херпеса. Като казах, че е на устата, той каза, че тези не са опасни. Акушерката пак каза: "Абе тя да носи маска", той каза: "Ако ще се чувства по-добре тя, че прави нещо да носи маска, но това е плацебо ефект. Тези херпеси не са опасни"
И аз: "Ама в интернет пише много страшни неща"
Тогава и двамата казаха, че много добре знаят за коя статия говоря "Целувката на смъртта" и че са глупости и паника това. Акушерката само ми каза: "Ти си носи за всеки случай маска да си спокойна, че нищо няма да стане, въпреки че то няма да стане, но за твое спокойствие"

Аз много изчетох тези дни за тези херпеси, че просто сериозна паника ме е обзела. В статиите обединяват херпес 1 и херпес 2 за причнители на енцефалит, дцп и смърт, но ако се зачетеш все говорят за гениталния херпес. 90% от човечеството е носител на херпес тип 1. Сега си представи колко от нас раждат с херпеси по устата. Две мои приятелки ми писаха, че са ги имали около раждане. Добавям себе си, добавям и теб към бройката. Отделно ми писаха още две, че на мъжете им са избили от притеснение от раждането. Станахме 6 човека. Така написано сигурно 20% от човечеството да се е затрило или да е с увреждания. Моя много близка приятелка е нон стоп с херпеси, но огрооооомни. По цялото лице. Раждала е с 3 херпеса. Каза, че е носила маска и само е мирисала бебето, не я е целувала, но си е кърмила. Няма как някой да знае, че ще му излезе херпес, че да не си целува бебето.
Относно твоя херпес, течността в него е заразна. Ти си го хванала преди да излязат мехурите и да се спукат. Течността в мехурите и после сълзенето от раната е заразно.
Аз се мажа с Ацикловир в момента. Слагам дебел слой, направо го покрива и става кора от крем, така съм по-спокойно, че течността не отива по други части на тялото. Кажи на мъжът ти да ти донесе крем за мазане, клечки за уши, за да го слагаш с тях, доста маски и хубав препарат за миене на ръце, за да си спокойна ти.
Кърми си. Аз за опасността от херпеси разбрах от книгата на Хедра. Тя пише да се носят маски, да се мият ръцете. Кърменето продължава, само ако херпесите не са по зърната. А ако има херпес на едното зърно, да продължавало кърмене от другата гърда.

Напълно те разбирам как се чувстваш. Каквото и да напиша няма да те успокои. И мен не би, защото много ме е страх ще опазя ли бебето. Но лекарите сякаш са спокойни. При теб е имало стресната сестра, педиатърката явно е реагирала доста по-обрано.
Сподели какво е казал педиатър днес, да съм подготвена и аз.

# 91
Lili, стискам палчета да се оправиш по-скоро! Вероятно от кървенето е паднал хемоглобина, винаги пада след секцио, доколкото съм чела, но ще те стабилизират.

За херпеса, мисля че не е толкова страшно, ако е от тип 1 - 95% от хората го имат и не знаят за заболяването (на мен никога не ми излиза, въпреки че ММ има на 2 седмици). Даже в момента има, изби му и аз не знам защо… Няма да целува бебето, но не мисля, че има друга опасност…Дръж ни е течение и кураж!

# 92
И аз така се успокоявам, всеки втори е с херпеси. Колко хора от тези всеки втори знаят да пазят бебетата с маски. Дето се вика: "баба ми едно време маски е носила", а херпес вирусът датира от над 2000 години. Ако беше толкова опасно, щеше да се знае от всички, сега знаем, защото се паникьосваме и проверяваме в интернет.
Иначе в научните статии, които четох, пишеше, че заразяване чрез индиректен контакт (пипане на херпес на устата, след това пипане на бебе) е цитирам "extremely rare" и просто се препоръчва да не се целува бебето по лицето и ръцете, както и да не даваме на хората да ги целуват по принцип.

# 93
  • София
Мамчета шашкате се напълно излишно. Опасен е гениталния херпес и то ако се ражда нормално в момента на раждането го има жената, тогава заразява бебето и наистина е опасно. Но дори и с генетслен херпес си се кърми и няма никаква опасност за бебето, той няма как да стигне до него. Този на устата е опасен ако целувате бебето с него, но при положение, че стоите с маски отново херпесът не достига до бебето и няма кка да го зарази. По малко четене в интернет!!!
Лили за мен притеснителното е, че имаш температура. Колко е висока? Неприятно е това с хемоглобина, но спокойно  с препарати ще го вдигнеш. Опитай да си спокойна. Всичко ще е наред.

# 94
Здравейте, момичета!
Честито и от мен на новите мами и бебчетата, бъдете живи и здрави!

Не знам как е минал престоят в болниците при родилите вече мамита, но при мен е истински кошмар.
Аз съм 4ти ден след секциото, на антибиотик, температура, за която едната смяна твърди, че е от кърмата, другата пък вика консултации с професори.. ТА положението за паника ли е, не е ли?
От вчера включиха и желязо, което си приемах и през цялата бременност, до самото секцио. Последното ПКК показа хемоглобин 114, при въпрос вчера колко е хемоглобина, отговорът беше “Вече 86” … а нямам спомен да са правени вливания при самата операция, просто казаха, че е имало обилно кървене.
За капак - всичко с кърменето тръгна чудесно, кърма има, бебка си се храни… е, до снощи. Докато я кърмих усетих, че отново ми избива херпес. Веднага се обадих на неонатолозите от паника, че може да съм ѝ го предала. Бяха ужасно притеснени, като чуха. Веднага казаха да спирам с кърменето, ако чак сега съм го усетила, имало риск за бебка. Абе с две думи панирах се жестоко, поревах си хубаво. Качиха ми АМ и казаха, че са предали на дежурната педиатърка, да каже как да процедираме. Помолих ги при оърва възможност да дават информация какви изследвания да ѝ се направят, нещо профилактично ако е необходимо да се даде. Момичето започна да разпитва тестван ли е типа на херпеса - 1 или 2 е, доколкото аз съм запозната 2 са гениталните. Наговори ги едни страхотни неща, какви увреждания предизвикват херпесите и тн. Аз разбира се вече не можех да дишам от притеснение и сълзи. Е, същото момиче, буквално 10 мин, след като избълва всичко, се върна с инструкции от педиатърката - “Слагайте маска, кърмене си я спокойно, ние ще и дадем ацикловир на прах профилактично”
Та.. не се ли усещат тези хора до каква нервна криза могат да докарат майките.
Отново тази дама я попитах защо по цялото тяло на бебка има пъпчици, по дупето са чак мехурчета. Каза, че било нормално, чисти се от хормоните и цялата кожичка се изпъпчва. Снощи за същите пъпчици каза, че били прекалено много, пръскали я след всеки тоалет с медикаменти, но не помагали.

Тази сутрин си чакам визитацията от педиатър, за да ми отговорят на всички въпроси. Та с две думи, ще се побъркам от притеснение.
Уфффф Лили, такивс бяха и при мен.
За пъпчиците изриват се наистина, но имай едно наум може да си има някаква инфекция.
За кърменето и температурата, аз бях казала че няма да кърмя, веднага след секциото започнах по схема Достинекс, макар всичко това на 3 ден вече гърдите пръщяха, макар че не бях слагала бебето.
Имаш кърма която трябва да се цеди за мен не трябяа да я кърмиш докато не се изясни това с херпеса. Аз се изцедих тогава, смених хапчетата и всичко се оправи. За бебето настоявяй ЦРП да й пускат, за да се види какво да й включват. Обриви иначе и аз знам че са нормални, на моята пръдла й изтичаше секрет от шушката казаха че е нормално чистела се от мен, така че подозирам че и обривите спадат към нормалното.
Какво да ти кажа, кураж настоявай за изследвания и чети сама кое от какво може да е.

# 95
Кървене при момиченцата от вагината е напълно нормално първите дни. От хормоните на майката е. А при момченцата можело да се наблюдава подуване на тестисите първите дни.
Херпесът не преминава през кърмата. Напротив, преминават антитела срещу вируса. Няма никаква нужда от спиране на кърмене. Иначе от херпес инфекция няма да се вдигне веднага crp, има инкубационен период до 2 месеца. Тоест два месеца може да седи без да се развие.
Трябва да се слушат педиатрите. Проблемът е, че има някои сестри и някои лекари, които изобщо не знаят как да комуникират с пациенти, какво да говорим с лабилни такива, каквито са родилките. Аз по време на бременността два пъти се сблъсквам с такова неадекватно поведение и се е налагало аз да успокоявам доктора по ЖК. Уж отидох той да ме успокои, а почти ме разрева в кабинета. Тогава реших да ходя на частно. Така е постъпила и тази сестра с Лили. Чула недочула започнала да й говори за увреждания на бебето и да я пита кой тип й е херпеса. Очевидно е тип 1. След това педиатъра си е реагирал напълно адекватно. Редно е сестрата да каже: "ще попитам, Вие носете маска".
Все едно в детска стая жените, които се грижат за децата ни нямат херпеси. Имат разбира се, не си взимат болничен: "херпес" най-вероятно.
Много деликатен момент е майчинството и това да ти дадат това новородено. То ти е целия свят и ти си отговорен за неговото просъществуване, сякаш всичко, което правиш е грешно. Особено такива като нас, които за първи път ставаме майки.
Аз като ми излезе херпеса толкова лабилна се чувствах. Искаше ми се да кажа след секцио изобщо да не ми дават бебето до главата, да не ми го носят първите дни, за да не го заразя, чувствах, че вместо аз да го защитавам от света, аз съм опасност за него. Детето ми заслужава повече. Да се стегна, да спазвам мерки и да вярвам, че ще има прекрасен живот

# 96
Аз пак имам въпрос, вече имам доста кърма, гърдите са подути, в момента имам електрическа помпа, но нещо става много бавно, казаха ми, че явно не са отпушени хубаво каналите, как става това отпушване, първия път не съм имала този проблем

# 97
  • Варна
Момичета исках само да се похваля, че малкия ми герой вече е 1920 и вече го хранят с биберон ❤ Много съм емоционална днес...плаче ми се... аз съм в болница не пак, отново и допълнително се подтискам тук. Малкия го преместиха вчера от неонатологията в АГ Варна, в дом майка и дете във Виница. На 2кг ги вадели от кувьоз и ги изписвали на 2 100/200кг. Не съм го докосвала дори все още.. след 2 дни става на 1 месец. Вълнувам се, че така дългоочакваната ни среща наближава, а в същото време ми е все още толкова далеч. Толкова ми липсва.

# 98
  • София
Момичета исках само да се похваля, че малкия ми герой вече е 1920 и вече го хранят с биберон ❤ Много съм емоционална днес...плаче ми се... аз съм в болница не пак, отново и допълнително се подтискам тук. Малкия го преместиха вчера от неонатологията в АГ Варна, в дом майка и дете във Виница. На 2кг ги вадели от кувьоз и ги изписвали на 2 100/200кг. Не съм го докосвала дори все още.. след 2 дни става на 1 месец. Вълнувам се, че така дългоочакваната ни среща наближава, а в същото време ми е все още толкова далеч. Толкова ми липсва.
Само мога да си представя какво ти е. Стискай зъби, още малко. Браво на героя! Ти как си? Заради колита ли си в болница? Надявам се и двамата скоро да сте вкъщи, да сте добре и всичко да е зад гърба ви!

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 14:01 от hetera

# 99
Белла, радвам се че малкия е добре, и наддава, знам какво е да не може да го видиш, дори и гушнеш, ноо знай малко остава, бъди спокойна само.
Аз искам да попитам другите мами, нормално ли е да хълцат бебчетата, давате ли водичка и кога, и кога започнахте с аспиратора за  нослето да изсмуквате? Благодаря много предварително.

# 100
Браво Бела още малко остава. Баткото ми макар че се роди 2430, 2250 го изписаха. Така че и дребнички ги изписват стига да е добро обшото състояние.
За хълцането да хълца всеки ден, тя и в корема много хълцаше. Давам й вода, глефам поне 40-50 мл дневно да пие, то в тия жеги не знам как има хора които не дават вода, защото така била шрепоръчала СЗО. Едно време не е имало СЗо пък ей ни на нас живи и здрави сме.

# 101
  • Варна
Нямам търпение да го гушна за пръв път, макар че доста ще ме е страх, защото ще е толкова мъничък. Аз съм добре доколкото може да се каже, заради колита съм тук, утре ме очаква колоноскопия, от която много ме е страх. С упойка ще е, но въпреки това.. живот и здраве в неделя трябва да ме изпишат. А гастроентерологията (където съм, в Терапията) ще става Ковид отделение....

# 102
  • София
Момичета продавам колан за след раждане Maskateer mama kit - М р-р 80 лв
При мен свърши чудесна работа

# 103
Бела, браво на бебчо, малко остава! Heart Eyes Дано и при теб се наредят нещата и всичко да остане зад гърба ви! Heart

При мен в крайна сметка няма да стане с нормално раждане. Планирахме секцио за другата седмица.. и честно казано, колкото и да не ми харесва, се чувствам доста по-спокойна, че най-накрая имам някаква яснота. Имам чувството, че тези последни няколко дни са най-тежки от цялата бременност. От 3 дни умирам от болки в гърба и кръста, бебчето не спира да подскача, от което чак сълзи ми текат.. 😂 а за киселините изобщо няма да коментирам.. до деня на секциото ще приличам на зомби от умора и недоспиване. 🤣 А всеки ти казва "спи сега, че после няма".. добре де, ама как?! 🤭 Нямам търпение да минават дните и да си гушна мъничето, най-накрая! 🥰

# 104
Бела, направо страхотни новини. И ще си вкъщи преди да си е дошъл вкъщи вашия син.  Герои сте и и вие с баща му, и той. И докторите, които ви спасиха. Всичко друго ще се нареди.

Tinkii_Winki, кога ти е секциото. Аз съм в петък. Твоето сигурно е по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт