Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 402
  • 480
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Благодаря ви ❤ В момента имам чувството, че се състезаваме с малкия 😅 оказа се, че мен ще ме изпишат понеделник и тогава ще е колоноскопията, защото тук явно аз трябва да им казвам какво да правят...забравиха да ми кажат вчера какви прахчета да си взема за да си прочистя червата и кога да почна да ги пия и заради това се отложи днес колоноскопията... малко побеснях. А дребния е днес 1970 бързо наддава, пращат ми снимки, тъй като няма свиждания.. толкова розовичък е станал и е толковаа сладък, направо ми иде да го изям. Вълнувам се страшно много и вече едвам издържам.

# 106
Тери, за вторник съм аз. Имаше вариант за петък, но докторът реши да не рискуваме да чакаме до тогава, че може и да не устиска.. Та дано поне до вторник да издържи, че секцио по спешност хич не ми звучи добре.. 😬
Случайно да имаш информация, след секцио стои ли се в реанимация? И кога ще имаме възможност да се виждаме бебетата?

# 107
Стои се в реанимация, ако има свободни места, ако не в стая. Бебето го носят да го видим за малко по някое време и за опит за кърмене. Вече на другия ден след раздвижването бебето остава при майката.
За самото раждане гледай да е около теб телефона ти. Ще ти го вземат и ще ви направят снимка заедно и отнасят бебето в детска стая.
Като гледам фейсбук групата, всички ще ходят на 40ия ден на молитва. Май само мен ме е страх да дам на попа да пее без маска до новородено, Господ да ме прости, но ще я пропуснем

# 108
Благодаря! Heart За молитвата на 40тия ден аз също съм по-скоро против.. още повече докато дойдат нашите 40 дни, ще сме баш в пика на вируса и сякаш не бих рискувала..
След раждането в някакъв момент обмислям да се ваксинирам. Чувам, че по този начин и кърмените бебета придобиват някакъв имунитет, дали е вярно?

# 109
Да, така е. И аз ще се ваксинирам. Имам 36 дена инжекции след секциото и отивам да се ваксинирам след това възможно най-скоро. През кърмата минават антитела.

# 110
  • София
Аз проучих внимателно и аз ще се ваксинирам след като родя. Ваксините на Модерна и на Файзер е доказано категорично, че нишо от ваксината не преминава в кърмата, а после когато си изградим антитела от тях минават в кърмата и ще защитим и бебоците.

# 111
Стискам ви палци момичета с предстоящите секция.
И аз нямах търпение последните дни, всичко ме болеше толковс ми беше гадно вече че не се търпеше.
При мен влязох 1 ден по рано и само се тюхках да идва утре и да я вадят. И при нас телефона го държеше анестезиоложката и снима доста. Дадоха ми бебето да го цункам, да ни снимат.
После се почна мъката. Много ама много ме болеше гърба след като ме оусна упойката. И операцията де и на 4 час седнах в реанимация в леглото. Гледаха ме като луда. Измъчи ме мен окситоцина. Не знам дали във всяка болница вливат след секцио ама е много гадно, рязана матка да контрахира и минават да натискат корема постоянно да видят дали тече отдолу нормално.
После трябва много ама много движение, боли не боли ходете максимално за да сте пушка на 4 ден.
Ние сме вече 6 дни вкъщи и почти нищо юи няма, дори снощи легнах да спя по корем. Беше много яко😂 след секциото великия въпрос с газовете и акането е на дневен ред. Там при нас даваха свещички ама не ми се получи. Като се прибрахме на 8 вкъщи, на 9 сутринта си свърших всичко по график. Но там казахме че сме ходили, че иначе блъскат и рициново масло. Това го помня от 1 секцио, най ужасното нещо, освен че те прокарвс брутално, носи със себе си и адските болки в стомаха, плюс другите си болки и направо ти иде да се метнеш.
В реанимация ми набиха един аналгин мускулно в дупето, после 6 дена Фраксипарин и антибиотици заради операцията, и още ме боли дупето.... Аз си пиех Нурофен експрес 400мг за болката, по - добре ми действаше от техния аналгин.

# 112
Според мен това са добри мерки, на мен в 38 ми казаха 3 кг, родих го след седмица 3 650, не винаги показват точно, моето раждане мина бая трудничко и не знам дали ако беше по-малко щеше да станат по-бързо нещата.
Здравейте,Августинки.Включвам се и аз-очаквам момченце 💙
В 36+5 г.с съм.Бях на гинекологичен преглед в болницата в която ще раждам на 28 юли и казаха,че бебето е около 2700гр.,на доплер също го гледаха-всичко наред.Отивам при моята лекарка на 05.08 която ми следи бременноста и ми казва,че бебето е малко дребно под 2500гр.,48см.и се притесни жената....и мен притесни....на кого да вярвам? Това са две различни мнения ...Какво мислите вие?Благодаря ви.

# 113
  • Велико Търново
Влизам да се отчета и аз. На 10.08 чрез естествено раждане се роди Магдалена, 3400гр Heart Eyes

# 114
  • София
Кати, честито, и аз родих на 10.08. 😃 , но със секцио.
Момичета, наистина последните дни и за мен бяха много трудни, особено психически, а физически едва вървях и дишах. Другото трудно ми беше престоя в реанимация, да не мога да стана , овързана в кабели, монитор, система и т.н. вдигнах кръвно, нерви и т.н. Не зная какво вливат, но краката ми бяха без капчица отоци, а след раждането са ужасни, тежки и подути. И при нас вливаха окситоцин, но аз си мисля че не съм в ред, защото всички имаха контракции на матката, а аз не. Всички треперихме час-два след операцията, казаха от упойките. Още малко остана. Стискам палци всичко да е наред. На мен ми казаха точно преди секциото  че виждат бебето около 3100  роди се 2750гр.

# 115
  • Варна
Да и при секцио вливат окситоцин. Аз наскоро си гледах епикризата от болницата и видях, че са ми вливали, а аз грам не съм усетила 😂 пък все четох, че много боли. Имах просто силни менструални болки на които съм свикнала от 12 годишна. 😄

# 116
Радвайте се че нв сте усетили окситоцина. С 1 секцио и аз не го усетих ама сега....
А за отоците да и ние яко се подухме с жените дето бях в реанимация и в стая. 7 дни в бошницата 7 дни отоци. В деня на изписвснето всичко спадна като щракане с пръст. Сега няма и помен 1 седмица вече сме вкъщи, вече съм минус 10 12 кила няма отоцци, даже успях да си сложа пак обицата на пъпа. Още малко има да ми се поприбира корема и ще ск вляза в старите дрехи. Имам и още 4 5 килца надолу да смъкна и всичко ще е топ.
За щастие поне 2 дете ми е спокойно, с баткото още от болницата рев дране, колики. Сега няма нииииищо общо. Добре че тя ми е спокойно бебе иначе щях да се гръмна😄

# 117
А отоците от какво се получават?

# 118
А отоците от какво се получават?
Нямам идея, акушерките твърдяха, че задържаме течности, защото нали след секцио карат много вода да се пие, не забелязах да пишкам често, явно си е оставало в организма първите дни, плюс блъскането с антибиотици и явно от това. Но за 5 6 дни минават.

# 119
А не е ли, защото тялото събира вода, за да я ползва за  производство на изгубената кръв.
Паолина, вие сигурно вече сте навънка с приятелите в парка, то мина май седмица.
Tinkii_Winki, кураж и успех утре.
След това сме ние с hetera в петък.

Общи условия

Активация на акаунт