Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 414
  • 480
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, след раждане как разбрахте, че ви е дошъл цикъла след лохиите? Имаше ли пауза след лохиите, по обилно ли кървяхте? При мен имаше лохии 38 дни и имаше пауза от 1-2 дни и започна по - обилно кървене с наситено червен цвят като при цикъл и имам съвсем неразличимо неразположение ниско в корема.
Същата история, само дето нямаше пауза. Цикълът си продължи 8 дни....
Много ти благодаря! От вчера започна да става все по - обилно и си бях изкарала акъла. 😁

# 421
При мен цикълът си тръгна като нормален цикъл и бяха минали няколко “чисти” дни, та така го познах. Но в момента е толкова обилно, че съм пред припадане…

# 422
Ами аз да ви кажа нямах кой знае каква драма, освен че беше по-дълго. Не знам дали начинът на раждане има значение, ама ми е 2 секцио, нали уж там хубаво изчистват всичко още по време не шиене... Ама знам ли и аз.

# 423
На мен седмица след секциото ми казаха, че на ехограф се вижда много малко кръв за чистене. 28 ден по- още си кървя

# 424
  • София
При мен се получи странно. Кървях 8 дни и то не кой знае колко силно. Десет дни сле като ми спря шурна еднокртано едно раждиво гадно обилно, но еднокртано и спря, след още седмица пак така, по обилно на два пъти орез деня рукваше ръждива кръв и пак спря. Явно някъде останала недоизчистена, нямам друго обяснение, защото определено не е цикъл.
Да се оплача, моята глезла иска само в мен, вече не признава баща си, рев все в моите ръце да е, а мен вече всичко ме боли, гръб, кръст, ръце...
Отделно си имам ангажименти доста с баткото и каката....
Освен това се чудя колики ли са или просто се превъзбужда нещо, защото снощи и сега през нощта не и къркореше коремчето, а много плака, докато успеем да я приспим.

# 425
Матей и той така. Мята ръце и крака, кокори очите. Но това е, когато му изпуснем времето за дрямка. Тогава го връчвам на баща му и слизам долу, че няма да издържа. Все се случва към 7 вечерта. По това време ми е изцедил вече гърдите на макс и нямам какво да му предложа за успокоение, та абдикирам от задълженията си за половин час. Понякога просто приемам, че той пищи в баща си: нахранен, сменен, дадени са капки за колики. Просто понякога най-доброто за мен и него е да не съм при него, за да събера психически сили, вместо да съм му изнервена. Така днес сутринта се връщам при тях спокойна и започнаха да му говоря спокойно и той се укроти

# 426
Факт бебетата усещат когато майките са нервни. Аз и преди съм ви писала, жал не жал, максимално малко я гушкам зашото иначе няма смогване с всичко вкъши, с ангажиментите с голямото дете и кучето.
Да наистина 1 път са малки, да сладки са и тн, но те растат като гъби и е редно да могат да си самозаспиват или да си се успокояват в леглото, шезлонга и тн. Сега е хубаво времето и при нас навън в количката винаги действа за укротяване, ама зимата трябва да може и вкъщи да си е кротка.
Тези дни както уж ядеше 6 пъти, сама си направи 1 ден 5 хранения на 4 часа, уж смятам мисля за вечерта кога да е последното и като наду гайдата в парка бързо бързо се прибрах😂 но пък яде последно в 21ч и после чак в 3:30. Тва си беше много яко, дълъг сън и спокойствие.

# 427
Хей, мамчета здравейте. Останах ме сами с малкия и не мога да смогна с времето да Ви пиша как сте,освен където писах в групата в ФБ за пъпчиците по лицето.
Ние вече сме на 47 дни и понеже до като се нахраним, да се оригнем след това още го държа уж да заспи, и то мине час два, стане време за другото хранене и така иа времето не стига.
Как сте Вие, прочетох че някой са влезнали в болница 😔, други добре наддават.
 Тери намери ли си Лефакс, беше писала от къде го поръчваме?
Относно храненето на Ам аз също не гледам кутията,защото има по лакоми деца,и не им стига дозата. Педито ни каза щом е гладен и виждаш, че не му стига увеличи му дозата. Така и направих,давах 120 мл, после дигнах на 150 мл но от няколко дни не яде по толкова, а даже падна на 90 мл, всяко хранене е различно, хвърлям даже Ам дали е нормално това, наддава вече е 4.050.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 07:38 от Plamity91

# 428
Плами, аз споделих в групата ето този линк за храненето на детето. Преди да го гледам смятах, че тотално бъркам нещо, но сега осъзнах, че всичко е в реда на нещата: различните паузи, различната продължителност на сън у количество на храната https://m.youtube.com/watch?v=SHQaChfTg3Y&feature=youtu.be
Иначе Лефакс поръчах оттук https://bg-fitness.com/lefaks-lefax-100-ml-nay-dobra-cena-33-50- … beshki-kapki.html
На другия ден пристигана. Определено намали газовете (да чукам на дърво), малко по-гъсто стана изхождането на детето, но все още е по няколко пъти на ден (той е на кърма).
Аз се изумявам на тези деца. Как се развиват пред очите ни (ние го виждаме, защото няма време да мигнем). Матей е на 30 дена, следи с голям интерес всякакви играчки, въртележки, познава ми гласа и се обръща на страната, откоято аз говоря. А вчера започна да плаче със сълзи. Според баща му е видял, че свикнахме на обикновения плач и не реагираме така моментално и е трябвало да upgrade-не.
Казаха ми да му давам по 20мл глюкоза на ден за жълтеницата, хич не го кефи, едва 15 пробутвам

Иначе за пъпчици: имам една мостра от Мустела кремче за възпалена кожа. Само да видя някоя пъпчица, мажа и изчезват засега. Той беше роден с пъпки, които уж били бактериални и като се прибрахме се появиха, още с първото мазане изчезнаха. Мустела Цикастела се казва, с цинк и мед.

# 429
Здравейте и от мен! Свободното време напоследък наистина е кът, едвам успявам да се добера до телефона си за малко.. Joy
При мен проблемът с кърмата се реши. Много цедене, течности, овесени ядки, чай за кърмачки и Лактил оправиха нещата. Успяхме да се справим без да прибягваме до АМ. Но понеже нали майчинството е низ от безкрайни емоции... Joy сега ново десет.. От няколко дни малката е в някаква фаза на бодърстване през деня. Като се започне от 11-12 на обяд, чак до 12-1 вечерта не мигва.. или нервничи и реве, или просто стои спокойно и се оглежда.. не знам на какво се дължи това. Вечер с 300 зора я приспивам и откарва в сън чак до обяд като се събужда два пъти за ядене през този период. Супер е че успяваме да се наспиваме, но през деня нямам шанс да свърша нищо из вкъщи.. до тоалетна едвам успявам да отида. Joy
Започнах да давам инфакол от няколко дни, та се чудя, възможно ли е от него да се превъзбужда и да не иска да спи? Бяхме и на консултация - шишкавелката е наддала точно килограм за един месец! Heart Eyes
Тери, много са интересни наистина, как с всеки изминал ден се очовечават и стават все по-контактни.
За пъпчици по лицето, аз имах една мостра на коремче на Babè - facial moisturizer. И аз като Тери намазвах ако видя пъпчица някъде и наистина изчезваха от едно мазане, но като цяло малката е с доста чиста кожа и почти не и излизат.

# 430
Тери, благодаря за линка, ще го разгледам, и аз гледах този сайт за Лефакса, но ми дадоха един тел. номер на дистрибутори в софия на лефакс. Ако някой иска може да му го дам, пратиха ми го за 2 дни.
Тинки и аз давах няколко дни Инфакол, но беше нещо страшно, постоянно плачеше, и не искаше да спи. Акп искаш пробвай Лефакс, аз да чукам на дърво съм доволна.
А за пъпчиците по самото личице, и по точнп по бузките се появяват и се махат, има зад ушичките, и за вратлето.
Възможно и да съм го претоплила, незнам как да го обличам 😔
Как сте в треските по главичката на децата?

# 431
Здравейте мами, бебенцето ми тежи вече 5кг. На 41дни, тоест за 10 дни е качил 0,520гр. Вижда ми се много и се притесних има ли и други такива бебчовци?

# 432
И при моята фръцла има пъпчици по вратлето и бузите. От това, че връща нощем и не я чувам, изсъхва и по калъфката и я дразни е. Като я обърна на следващата вечер на другата буза да спи, предходните пъпки завехват. Аз ще я водя чак на 5.10 на мерене и ваксина, ще са минали 35 дена от предното мерене к няма да св очудя и кило и половина да е качила. Тежичка е вече, но пък на см не расте особено много. Още си й обличам най бебешките дрехи 56 размер.

# 433
По колко пъти акат вашите бебета на кърма на ден? При бебо почти всеки памперс, т.е. поне 5-6 на ден са наакани и се чудя дали се усвоява кърмата. Взеха и да миришат лошо,на развалено.
Също има ли такива,които са пропуснали нощното хранене вече? При нас има 2 нощни хранения и много ми се иска да ги намалим,за да може и да почива коремчето,но на разните лекции казват поне до 3тия месец да не се бъркаме в режима на бебето,та чак и до 6ти. Реално стават средно 8 хранения на 24 часа, но яде по по-малко (10тина минути, мисля,че е средно 90 мл на хранене,понеже толкова вадя с помпата за 10 мин, но знам,че не е точен показател). Много ще се радвам да може да спи от 12 до 6 сутринта и ще се радвам на съвети,ако е реалистично на месец-два.

# 434
Аз не мисля, че е реалистично бебе на месец два да спи 6 часа без хапване и да е на кърма.
Тя се усвоява многи бързо и навсякъде казват, че това с почиването на корема е нереално и няма такива нужди.
А бебчетата сега растат и имат нужда да хапват често Simple Smile

При нас също има доста наакани памперси. Даже мисля над 6 със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт