ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 46 080
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Момичета аз пак съм на вълна имена. Все още не сме избрали . Много  много ми е трудно , вярвайте ми!
Първото ми дете се казва Давид , искам да е нещо което да си подхожда с неговото име , но не и да са еднакви като например Давид и Даниел .
Мислех си за Симон (като ударинието пада на и) или Якоб , но не знам .....  ( майка ми ми каза че не било хубаво да е от последната буква на азбуката , пак бабини девитини ..)  Мъжа ми ви предлагаше и Йоаким .
Искаше ми се да е библейско , еврейско . От друга страна не е голям избора ..

Матей е доста модерно тези дни. Библейско, което да си отива с Давид, определено Йонатан 😀, но пък е малко дълго. Симон е много хубаво! Лука също много ми харесва. Ако искахме да е от този тип имена, лично на мен най-много ми харесва Самуил, но и то доста измодерничи, но пък си отива с Давид.

Ние сме се спрели на ханско име. Съпругът ми много държеше да е прабългарско име на някой велик владетел и то задължително преди покръстването. Много имена разгледахме като някои звучаха прекалено прабългарски като Алцек или Бат Баян, които са окей, но не си представям сина ми да се казва така. Накрая той просто ми каза да си избера едно от всички, което ми харесва най-много и стигнахме до името. Сега не мога да си представя да го кръстим по друг начин. 😁

# 181
Момичета аз пак съм на вълна имена. Все още не сме избрали . Много  много ми е трудно , вярвайте ми!
Първото ми дете се казва Давид , искам да е нещо което да си подхожда с неговото име , но не и да са еднакви като например Давид и Даниел .
Мислех си за Симон (като ударинието пада на и) или Якоб , но не знам .....  ( майка ми ми каза че не било хубаво да е от последната буква на азбуката , пак бабини девитини ..)  Мъжа ми ви предлагаше и Йоаким .
На мен ми харесва Тома. Идея нямам дали е библейско, но ми звучи подхождащо си с Давид.
От ханските Аспарух много харесвам и Борис, но то е доста масово в последно време.

# 182
  • София/Севлиево
Йоан също е библейско.Много го харесвам,даже Слави ме съветваха да го кръстя тъй,защото се роди на Еньовден,което е и раждането на св.Йоан Кръстител.ММ обаче не одобри, а и баща ми е Йордан, а аз никога не бих си кръстила детето точно на него...

# 183
Аз се сещам за Яким, само дето е с последната буква от азбуката.
Нашия батко пък е Симеон. Спрели сме се на Борис и Никола, като май повече натежава Борис, защото пак е на цар. Мен обаче ме притеснява, че има Р, примерно баткото още не може да казва Р, затова ми се иска да го избягвам от имената. Много ми е трудно да реша, така, че помагайте и на мен😀

Виждам, че Айко имат 20процебта на всичко бебешко, кошара ясно, че пак няма да успея да взема, но ще видя готовите гнезда на Лорели. Някоя да е взимала такова?

# 184

сещам се за Адам Simple Smile ... също Михаил. Мен ме влекат по-малко популярните имена, ама все пак стандартни.

п.п. Давид е супер име Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 10:42 от Одри ♡

# 185
Аз също съм за Матей на първо място, като следващи в личната ми класация са Йоан и Йосиф.
В началото мислех да кръстим и ние детето с библейско има, но съпругът ми нещо не одобри идеята. И в този ред на мисли да помоля и аз за малко помощ 😁 Иска ми се името да подхожда с фамилията, която ще е Драгнев. Вече сме се спрели на едно и се надявам искрено да не го сменим отново (за кой ли път), но ми е любопитно какво би ви звучало на вас добре в комбинация с Драгнев. Може пък да прочета и нашето име сред коментарите Smiley

# 186
И аз с тези имена не знам какво да правя 😂
За момче с библейско име наистина Давид много го харесвам. Сещам се и за Яков, Йосиф, дори Йов. Всички са библейски. Но за момиче както е при нас направо закъсах. Ако искам да е на майка ми, а тя не си харесва името-Йорданка, реших че ще е Йоана, поне първите две букви, но мъжа ми нещо не е впечатлен. Иначе ако ще я кръст както искам се колебая между Ева и Ася. И двете ми харесват и значението им е ок. Но не съм категорична в нито едно име и ми е притеснен.
Днес съм на последна ЛКК за болничен за оставащите дни до 45 дневния. Изпитвам някакво облекчение от това, вече нямам търпение да мине всичко и да си гуша бебка.

# 187
Добър ден , момичета аз влизам да се оплача от снощи съм с ужасна болка в единият зъб , мисля че е кариес . Надявам се утре да мога да отида да го оправят . Иначе за козметиката Биодирма, Судокрем и Бепантен.

# 188
  • София
Кой стоматолог мислиш да посетиш?

# 189
  • Bарна, морето, сините вълни
И ние сме доникъде с избора на име, но на дъщеря ми ѝ избрахме име чак, когато преносвах. Joy Така, че се надявам, че има време.
Много умувахме и нищо не измислихме. От време на време се спираме на някое име и след няколко дни вече сме се разколебали.

# 190
Момичета, библейско име за момиче...

Лия, Естир, Елисавета, Агар, Рут, Сусана, Тамар, Рахил, Ветсаве, Сара, Авигея, Тара, Юдита, Зия, Зара, Кейла, Кисия, Клеопа, Дана, Мория, Савия, Селим, Сарая,Ноемин, Пармена, Ревека, Мериам...

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 13:33 от Latyka

# 191
Кой стоматолог мислиш да посетиш?
Аз си ходя при д-р Петров от много години и съм много доволна . Пловдив

# 192
За козметиката аз вече се възползвах от намалението на Мустела и купих най- необходимото - крем против подсичане, лосион и 2 в 1 шампоан и душ за тяло.
Оооо това Стоки и аз много го харесвам и съм си харесала и аз втория вариант на стола, но наистина е малко в повече като цена. Не съм ги виждала на живо чесно казано, но на Hauck също ги има, но незнам  като качество как са съпоставими със Стокито. Сега съм повече в дилема за ваничката за къпане на Стоки, само заради това че е сгъваема. Някоя ако я е ползвала може да даде отзиви.
Относно имената избрали сме вече две и хем избираме едното, после аз се разубеждавам и избирам другото. Май преди самото раждане ще решим окончателно.
Днес ще се възползвам и от намалениято в Аико и ще ходим да пазаруваме. Избрали сме кошара и някои други работи.

# 193
За козметиката аз вече се възползвах от намалението на Мустела и купих най- необходимото - крем против подсичане, лосион и 2 в 1 шампоан и душ за тяло.
Оооо това Стоки и аз много го харесвам и съм си харесала и аз втория вариант на стола, но наистина е малко в повече като цена. Не съм ги виждала на живо чесно казано, но на Hauck също ги има, но незнам  като качество как са съпоставими със Стокито. Сега съм повече в дилема за ваничката за къпане на Стоки, само заради това че е сгъваема. Някоя ако я е ползвала може да даде отзиви.
Относно имената избрали сме вече две и хем избираме едното, после аз се разубеждавам и избирам другото. Май преди самото раждане ще решим окончателно.
Днес ще се възползвам и от намалениято в Аико и ще ходим да пазаруваме. Избрали сме кошара и някои други работи.

Ние взехме ваничката на Stokke със стойка и подложката за новородено. Изглежда ми доста практична и удобна, сгъва се и не заема излишно място.

# 194
Ние също ще взимаме , защото Благо беше с обикновена ваничка и до 3м го къпяхме в нея след това не искаше да я погледна , а пък беше е без стойка абе много неудобна . Това съм харесала за сега + стойка .

Общи условия

Активация на акаунт