ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 502
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!
Искам да попитам кой лекар дава болничен лист : следящ АГ или личен лекар.

При мен АГ ми издаде болничен за 2 седмици първо и след това се погрижи и за удължаването му. Задържа ми картона и само ми даде списък с датите, на които да получавам следващите болнични.

# 436
  • София
А как става изплащането на 45 дневния?
Термина ми ена 29 окт. А 55 дневния се пада на 15 септ мисля че беше
Т. Е. Сега ще получа пари на 1/2септ за август и после.....?

# 437
  • до най-прекрасния мъж
Както до сега. Внася се и се изплаща при същите условия.
Между този за август и 45-дневния ще ти издадат още един за разликата в дните. И после отделно ще ти издадат 45-дневния.

# 438
Здравейте!
Искам да попитам кой лекар дава болничен лист : следящ АГ или личен лекар.
45 дни преди раждане ми се падатот 7.09, но вече не се чувствам добре, и бих искала да изляза в болничен преди това.

Благодаря предварително! Simple Smile
Давам пример при мен как е с болничните, тъй като ти остава по-малко от месец до 45дневния, може да поискаш от личния болничен за 10 дни, а то Аг-то за 14 дни и така ще запълниш дните до 7.09. Аз така направих, като между двата ми болнични ми останаха няколко дни, в които си взех отпуск. Това е вариант, ако не ти се занимава с ЛКК, защото АГ не може да ти даде повече от 14 дни без комисия.

# 439
La Libellule  нормално е...
Аз също изпадам в размисли , и всеки ме пита страх ли те е,  но знаеш ли какво ще ти кажа недей да се притесняваш . Ще се справиш , и аз също , просто зора ще е само в началото докато се напасне работата.....
Не се тормози с кофти мисли , излишни са в момента . Аз гледам сама да си давам кураж и да се успокоявам , знаеш ние сме в чужбина и.няма баби и тн ... мъжа ми е на работа ,ходи даже и в събота,понякога и неделя . Баткото е но 4.5 но е много палав и слуша само когато той иска . Но вярвам че всичка ще е наред .  Та моят съвет е малко по различен , недей да плачеш, не се поддавай на излишни емоции в момента, най много да задълбаеш.

# 440
Колко често имате втърдявания на корема. Последните 10 дни моите доста зачестиха, особено вечер, но така като ги следя,  понякога са на всеки час. Преди 11 год изобщо ни знам дали ми се е втърдавал корема.  Сега нещо взех да се притеснявам,  че още е рано, в 33 г.с съм. Пия магнерот 3×1

# 441
  • София
Случвало ми се е на 1 ч 3п
Пия Магнерот 2х2
Желязо
И Аспирин протект
Днес от 17 час асъм на преглед и ще видим какво става с бебето

# 442
Колко често имате втърдявания на корема. Последните 10 дни моите доста зачестиха, особено вечер, но така като ги следя,  понякога са на всеки час. Преди 11 год изобщо ни знам дали ми се е втърдавал корема.  Сега нещо взех да се притеснявам,  че още е рано, в 33 г.с съм. Пия магнерот 3×1

Вчера цяла нощ бях така... и в крайна сметка днес отидох на спешен преглед и ме приеха за три нощи. Някакви системи ми вливат, оказа се, че ми е и скъсена шийката. :/ В 30+2 съм.

Дано всичко е наред. Опитвам се да бъда спокойна и да мисля само хубави и позитивни неща.

# 443
Елмазче,понякога имам за 1 час по 5 може и повече яко съм активна,после час нямам,вечер са доста пия 3х2 магнерот,3х2 но шпа и алеракт 1 на ден в 34 съм от 33 ми зачестиха,а бяха спрели... на тоновете има по 1 мн слаба... нищо не излиза,ще видя в четвъртък съм пак да видиме .... аз даже си приготвих багаж за задържане миналата седмица като често ми се втвърдяваше за всеки случай,шийка 29 мм а беше 33 Sad амаа поне да не пада под 20 до 36та 😒

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 16:12 от Hariom1

# 444
Аз съм по същия начин 😳 наскоро зачестиха и започвам да се плаша, а съм едва 30г.с. Тази вечер в 4:30 се събудих от болка заради стягане. Пия магнерот, алеракт и заради скъсена шийка слагам утрогестан.. дано при всяка отшуми и до края изкараме по-спокойно 🙂

# 445
Може ли да попитам на какви размери ви дадоха утрогестан и аз поисках,но ми казаха,че няма смисъл,на 29мм,ако тая седмица още се е скъсила за 1 седмица тоест до края на 35та ще слагам

# 446
Аз така и не знам колко ми е шийката🤔 нито с предната бременност знаех, нито сега.
Аз да ви питам кога започваха прегледите за разкритие, в началото на 9 месец или по-натам?

# 447
Може ли да попитам на какви размери ви дадоха утрогестан и аз поисках,но ми казаха,че няма смисъл,на 29мм,ако тая седмица още се е скъсила за 1 седмица тоест до края на 35та ще слагам

На 26мм ми ги изписаха, вече е 28мм, но продължавам да слагам, за сега не сме коментирали кога да ги спирам 🤷🏼♀

# 448

Показвам ви моят малък мъж от днес 31+1г.с., бяхме на последната фетална морфология.
1.700кг и върви със седмица напред. Според доктора всичко е наред.
На мен ми беше изключително странно след като го видях и още е. 😁 До сега винаги съм се опитвала да си представя как изглежда и разбира се, няма нищо общо.  От одеве си го гледам, първо дете ми е и просто някак си виждам едно “mini me”. На таткото и свекървата им станало страшно. 😂
Вие как се почувствахте като видяхте децата си за първи път?

# 449
Оооо голямо вълнение си беше при мене. Аз с баткото ходих в 28 седмица и какви снимки си имам уникални са , даже сега си прилича с тях въпреки че е на 4,5г . Тогава много се вълнувах .
Сега още повече с второто ,много искам да го видя и съм си запазила час. Сега само се питам на кого ли прилича , дали прилича на батко си  и такива неща . Еее ..какво нещо е медицината , чак не мога да си представя какво е било преди -видиш го чак като го родиш . А сега даже муцунката му знаеш вече Grinning
Аз цяла сутрин си мисля че нищо не сме купували -нито кошче за количката нито съм прала дрешки ,шишета ,стерилизатори и тн.... 30 + съм ... май ще трябва да се задействам скоро ,че като чета във фейса майките са готови , чак срам ме хваща

Общи условия

Активация на акаунт