ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 539
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Момичета странно , но гаденето отново се завърна има ли някоя от вас с такъв симптом ? 30г.с +1д

В началото, четох една книга за бременността на руска авторка, която пише, че често токсикозата от първия триместър, може да се възвърне през третия. На мен лично от скоро започна пак леко да ми се гади, но преди седмица изкарах стомашен вирус /с влизане в болница и т.н./ и го отдавам на него.
Стяганията и при мен са налице със сериозна честота, най-вече вечер. Затова  се ограничавам откъм количеството храна на вечеря и има ефект. При мен чая от лайка действа отпускащо също. Конските дози магнезий /магнерот и диаспорал/ също си ги взимам. Мазането с масло /за стрии/ по корема също ми действа отпускащо. Ако през деня съм прекарала няколко часа на чист въздух /извън града/ също има положителен ефект. Но с жегите, основно си стоя под климатика. Разходките вечер с мъжа ми с колата.

# 421
И моя и да иска да се включи не може, като си дойде е много вероятно вече да съм родила. Много ми е тъжно, че пропусна кажи речи цялата ми бременност този път, ще пропусне и много неща занапред, ама какво да се прави..
А щях да ви питам как сте с апетита. Аз в последно време не искам да ям нищо, рядко усещам глад въобще. Днес например сутринта закусих нормално, на обяд ядох салата, следобед малко плодове, вечерта почти нищо..

# 422
Аз от моя мъж немога да се оплача, откакто бременея той се занимава с миенето на банята и тези дейности свързани с тежки миризми и препарати. Даже така се специализира в банята, че ще продължи и след това да ми помага тъй като го прави с машинка, а аз търках на ръка. Но за пералнята скоро се бях замислила  за дезинфекция, но си мислех да видя за някакъв препарат специално за това и просто да цъкна копчето на пералнята и да се дезенфекцира, което мисля че и аз мога да направя,а не да занимавам него, ако въобще има такав препарат.
А за апетита нямам никакъв проблем хапвам си и понеже съм с ГД, ми е много трудно да си измисля нещо подходящо за хапване в междинните хранения или когато просто ми се яде нещо.

# 423
Момичета, днес явно се преуморих с тези гостита, после пазар, че утре ще пътуваме, после вечеря да направя и накрая багаж да събера и сега имам контракции 😒 Добре, че утре в 8 съм при док, че иначе щях да се побъркам. Много ми дойде и никой вкъщи не помага, освен малката, но тя е на 6 и не може много. Обяснявам аз на мъжа ми, че не мога да карам на същите обороти и той само ми вика да седна да си почина. Да де, ама има работа, която не подхваща и аз ако седна какво правим 🙄 Наоплаках ви се 😂
 Утре ни чака 5 часа път и граница, та ще се отчета след сутрешния преглед и после ще му мисля. Дано този път се върнем всички живи и здрави 🙏, да изкараме една хубава последна почивка, че после се почват големите приготовления. Приготвих си книга за болницата, днес ми я подариха за именния ден. Била с много препоръки

# 424
  • au bout du monde
Днес точно мих банята. Моят абсурт да я измие. Иначе пуска прахосмукачка ии мие пода, ама с мрънкане защо аз не съм го направила. Днес си играх на пода с малкия. Едва се сгънах с корема😩 мн ми е неудобно.

# 425
  • САЩ
Аз страдам от всички симптоми, гаденето не е спирало почти, преди около три седмици последно повръщах.Киселините са ужасни, гледам да ям по-малки порции. На последния ултрасаунд ми казаха че бебка има коса и даже ми я показаха Simple SmileНеспокойни крака особено вечер е много неприятно, но пиенето на желязо малко помага. 33 седмици съм и коремът ми е огромен, не знам как ще порастне още. Едва обувам чорапи, през нощта съм като хлебарка в леглото, не мога да се завъртя и стана, а често ми се налага да ходя до тоалетната. От три седмици сме в нова къща и мъжът ми се скъса от работа да подреди и оправи всичко, аз нямам сили и се чувствам ужасно безполезна. Ходя на работа и се връщам като пребито куче, краката не ме държат, вените са ужасно болезнени. Контракции също имам и вече ходя на тонове всяка седмица. След 3 дни пристигат зълва ми с близнаците и мъжа и и ще останат у нас за седмица. Ще трябва някак хем на работа да ходя, хем да им готвя и забавлявам и не знам как ще намеря сили. Другият уикенд ще ми правят baby shower, типично по американски, обаче заради многото напоследък Ковид случаи тук ще трябва да го направим навън до басейна в жегата, а даже и маски да носим и някак хич не се вълнувам, въобще няма да е така както си по представям, даже за малко да го отменя. По-другата седмица сме на училище за родители, ще бъде предимно за раждането, как да дишам и напъвам, как да помага таткото и т.н. Искам да запиша и клас за първа помощ на бебе, но не знам дали ще остане време. Има и още доста работа по бебешката стая.
Тази от вас накоито съпрузите са далеч, няма ли някакъв начин да ги пуснат поне за малко при вас, да се измисли нещо? Не мога да си представя какво ви е, бъдете силни! На мен много ми се иска майка ми да дойде поне за малко да помогне и да се запознае с бебка, но най-вероятно няма да успее заради строгите Ковид мерки там и ми е много мъчно. Свекървата се кани да помага, но тя по-скоро грижи като за още едно бебе ще ми донесе Simple Smile. Да е жива и здрава, ние ще се справим, моля се само всички да сме здрави, с трудностите ще се справим!!!

# 426
  • омъжена
Добро утро,аз пак се събудих от болка само дето този път в ръката мускула ме боли на лявата много странно съм имала крампа там. Иначе Моника 08 и аз нямам апетит от около седмица толкова силен,мислех,че настивам нещо ,но щом и ти си така сигурно и др.гади ми се от време на време само това примерно на 4дена 1 път. Те мъжете не издържат на мрънкането ни,твоя си мисли,че се е спасил 😄😉 но после тези прекрасни моменти не се повтарят трябва да е до теб. С двете ми деца  виждам,че  всеки момент е различен първата бебешка усмивка,първото зъбче,първите стъпки, първата дума незабравими мигове. Първата омазана стена с мазна малка раничка 😊 с нетърпение чакам repeat и с малкото човече.Вчера четох за една майка на 44 год ражда 4 си дете, изглежда красива жена и кариера има в общината нещо за кмет ли. Казва,че не и е лесно но е щастлива. Кръстницата на децата ми също е с 4 деца е не е тръгнала да ражда н 45 нали но това са прекрасни неща. Да изживееш и видиш едно и също нещо по няколко пъти да дадеш любов,закрила и възпитание няколко пъти,колкото и да се повтарям в ученето с децата ми е гордо и хубаво като сами успеят нещо да кажат или направят. Много се увлякох...

# 427
Някоя мама да има впечатления от бързия нагревател на Авент? Само с шишета на Авент ли е съвместим, става ли и за затопляне на храна в бурканчета?

# 428
Добро утро и от мен! Днес минах рано рано през док. Всичко с бебка е наред 30гс+3дни, 1400гр. Док каза, че всичко е наред и нямаше забележки за пътуването. На 27. 08 съм на късна фетална и вече нямам търпение да я видя, че днес спеше и изобщо не се показа 😊

# 429
За майките от Пловдив:

Здравейтеее! Ще питам нещо, което може да прозвучи глупаво, но ми се случва за пръв път. Та...

Понеже цяла нощ ме наболяваше корема долу и сутринта се свързах с АГ, която се оказа в отпуск и ми каза да отида в Пълмед, за да ме видят. Въпросът ми е тъпичък, ама просто влизам и казвам на регистратурата, че ме праща даден лекар, който работи с тях и искам да ме прегледат по спешност или? Grin

Може и на лично да ми пишете, за да не занимаваме другите излишно.

# 430
  • София/Севлиево
Добро утро.
Дезинфекцията на пералнята точно с едно прахче от ДМ я направих.Изсипва се в барабана,пуска се най-дългата програма на 90 градуса и чакаш да свърши.Не е работа за ММ,който и без това не знае как се пуска пералнята(а също и миалнята,и сушилнята)...
Тая сутрин съм като парцал-кръвно 80/60 и пулс 130.Трябваше да изляза,но само да стана и хич не ми е добре.Пийнах малко кола и черен шоколад,дано се пооправя.Бебо рита и подскача,та поне за него съм спокойна.

# 431
Момичета, малко смешен въпрос. В момента съм в 28г.с., но по календар и последна менструация се водя в 30г.с. По всички измервания на бебето на прегледи, също се води в 30г.с. (расте голяма).
Това е понеже съм с късна овулация и бебето е заченато по-късно, ми казаха, да си го броя седмица назад. Сега много ме объркват лекарите с това местене назад/напред и това значи ли, че ако върви назад, ще се роди потенциално по-късно от термина?

# 432
  • София/Севлиево
С големият ми син също бях с късна О,водеха ме с термин по ПРМ,а аз го водех с една седмица назад.Роди се два дни преди терминът,който аз му бях изчислила с предизвикано раждане.А ме водеха ,че го пренасям с 6 дни.

# 433
  • София
Здравейте!
Искам да попитам кой лекар дава болничен лист : следящ АГ или личен лекар.
45 дни преди раждане ми се падатот 7.09, но вече не се чувствам добре, и бих искала да изляза в болничен преди това.

Благодаря предварително! Simple Smile

# 434
Здравейте!
Искам да попитам кой лекар дава болничен лист : следящ АГ или личен лекар.
45 дни преди раждане ми се падатот 7.09, но вече не се чувствам добре, и бих искала да изляза в болничен преди това.

Благодаря предварително! Simple Smile
Аг-то, той ти води бременносттта

Общи условия

Активация на акаунт