ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 558
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Момичета странно , но гаденето отново се завърна има ли някоя от вас с такъв симптом ? 30г.с +1д

# 391
Момичета опитите ми за разходка в последно време са ужасно натоварващи 😔 в момента, в който мина 50 метра от вкъщи и се започва уж да ми се пишка.. После се започва едно опъване, едно стягане.. Като обаче си мисля, че не са контракции, а по-скоро бебето. Сега в момента пак усещам корема ми супер твърд, а не е контракция. Иначе вече съм 32гс, предния път въобще не помня имаше ли пак такива неща, нямаше ли.

# 392
За гаденето знам че може да е симптом на прееклампсия , но може и просто да е защото бебето расте и избутва . 
Моника , аз бях по същия начин и се оказа възпаление на пикочните пътища (повтарям се сигурно 556778888800 )  тъкма 2 пъти бях така . Пия сега червена боровинка ,за да не се стига до антибиотици

# 393
Аз и без възпаление съм като Моника,даже на последния преглед ми измериха шийката 2.95 от днес съм в 34та,но ми казаха,да не лежа,беше около 3.3см по предния иначе и аз така след 15тата мин ми се допишква,това е така,защото бебето ,,натежава" постоянно се опъва избутва ми органи😃 и затова е така,поне при мен иначе и контракциики си имам.. дадоха ми Алеракт плюс всичкия магнезийи Но-шпато

# 394
Аз почти не се движа вече,  много ми е жега, като повървя избива ме пот , имам усещането, че ще припадна. Пулса ми достига до над 115, отделно, че ми се пика. Сутрин ставам с подути ръце,  краката са ми що годе добре, но в жегата и те стават като кюфтета. От 10 дни имам и болезнени контракции, не всеки ден, но стягания, не болезнени имам всеки ден затова гледам повече да лежа. Утре  влизам в 33 г.с, остават ми 50 дни, но предвид секциото трябва да избутам още 40 дни,  понякога ми се струва, че е толкова далеч още. До 8-ми месец не съм имала някакви оплаквания,  но сега нещо с тези контракции взех да се притеснявам

# 395
Благодаря за поздравите, момичета! Всички да сте здрави и благословени 🙏
За гаденето, аз бях така точно в този период, но при мен съвпадна с болното гърло и го отдава на вируса. Аз например нямам място и мога да хапвам съвсем малко и то леки храни. Хапна ли повече и ми се гади. Но аз се консултирам с док за нещата, които ме притесняват, ако не ти мине, питай си по-добре.

# 396
Е то ако беше възпаление нямаше ли да е постоянно. Вкъщи например не е така, вечер дори ставам вече само веднъж за тоалетна😀 изляза ли обаче навън и се почва...

# 397
Едит: Честит празник на всички,носете имената си със здраве и много късмет! Hug

# 398
Честито на всички именнички и приятно изкарване на празника! Да си носите името с много късмет!

Благодаря за съветите за неспокойните крака! Струва ми се, че има голяма логика във връзката с желязото!

Моите стъпала и ръце също се подуват през нощта и сутрин бързо се оправят. Бях посъветвана да намаля солта, но не мога Simple Smile  ще търпя Grinning

Гаденето към месо също ми се връща, но мнооого по - слабо от първия триместър. Успявам все още на сила да хапна малко месце заради беболинка. Четох, че това е напълно нормално за последното тримесечие.

Киселини нямам, въпреки че последно се видя и косичка на бебка. Бях чула, че тя е причината Animal Hear No Evil

И аз няма да бързам с играчките. За сега фокусът ми е само върху нещата от първа необходимост.

Стягане/втвърдяване имам доста често, но док ме успокои, че било нормално. Заради него, разходките ги забавих до много ниска скорост. Буквално си се влача и често спирам под някоя сянка и най-вече оценям пейките на сенчица Nature Dash

# 399
Това за киселините не знам колко е истина, но баткото се роди с мнооого коса, а киселини не съм имала аз. Сега ми е интересно дали пак ще има коса, ще си прилича ли с брат си.. Ей такива неща. От ехограф така и нямам хубава снимка на това бебче, в началото беше малко, не се виждаше, последния път беше с гръб към корема ми и така😀 вече нямам търпение да го видя чесно казано, въпреки, че не сме готови с нищо😀 надявам се тука следващите няколко седмици да наваксам с повечето неща..

# 400
  • София
Косата и киселините нямат общо. Grinning

Едното е храносмилателната система на майката, другото е вътре в матката. Нямат никаква пряка връзка.
Киселините се свързват с това, че когато бебето избутва стомаха нагоре, някакво си там клапанче на хранопровода не се затваря добре и по-лесно става връщането на стомашни сокове. (Каквото са киселините.)

# 401
На мен започна от 7-ми месец да ми е лошо понякога. Не знам дали има връзка, но сякаш е в периоди, в които не качвам килограми, меря се веднъж седмично.

Момичета странно , но гаденето отново се завърна има ли някоя от вас с такъв симптом ? 30г.с +1д

# 402
  • София/Севлиево
Честит имен ден на именниците!Бъдете живи и здрави!
Това за киселините не знам доколко е вярно.Миналия път имах доста и Слави имаше много коса.Тогава в родилното си говорехме с другите майки и тези,които имаха бебета с повече коса споделиха,че са имали и доста киселини.Сега е средна работа,ама ще видим накрая.
Днес много ме боли отдолу-не мога да разбера дали е самата срамна кост,някой враснал косъм или пък някоя пъпчица(в жегите се обривам понякога там).
За играчките-имам доста от баткото,подариха ми и една огромна торба с плюшени и пеещи дрънкалки и все пак купих и 4 нови за бебето.Което не се ползва ще отиде за косматото дете-то ги обожава и само наобикаля там,където съм ги прибрала с идеята да получи някоя.
С ММ имаме спор от няколко дни-той настоява да родя в първия ден на 9-ти месец,което е 15 септември.Аз пък искам да устискам поне до 1 октомври,но доста ми тежи.И много бързо се уморявам.В петък се теглих и за последния месец съм качила точно 2 кг,но вече съм 83,5, още 1,5 и ще съм с теглото,с което влязох да раждам Станислав.Само се моля бебо да седи на топло и да порасте достатъчно.Сега на 17-ти ще седнем и ще обсъдим с докторът всички,свързано с раждането...А още не съм прала нищо,но поне вчера си дезинфекцирах пералнята,та утре,да не е днес на празника,ще изпера част от дрешките и другите неща.

# 403
  • au bout du monde
И аз имам много често киселени, когато се превия или наведа, като лежа. Чак ми се гади от тях.

Опитвам се да спя на лявата страна, но бебето започва много да ме рита, като легна на дясно не рита. 🤔 Нали на ляво било по-добре, а на него май не му е много конфортно.
Ох много съм емоционална от седмица. Само плача и мъжът ми и той май не е на кеф, че постоянно се сърди за нещо 😩 и още повече ми вкисва настроението.

Изпадам в някаква дупка, че няма да се оправя с двете бебета😞 и само рева ли рева😭

# 404
Елислава, възможно ли е с планово секцио да се роди толкова рано? Понеже и аз ще съм май, искам да избера 1.10, но терминът ми е на 15.10. Моя позната ми каза, че минимумът е 14 дена преди датата на термин и то само ако бебето е достатъчно голямо.

Общи условия

Активация на акаунт