ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 606
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Започвам да се чудя как преди сме живяли без бухалчето Оли, жирафчето Софи и други подобни... Айде, жирафчето малко повече го приемам, но са все неща да печелят повече пари от млади родители.

# 376
Когато бях бременна с баткото още в 4 месец наши познати, които не живеят в Бг ни подариха жирафчето Софи. Когато случайно видях колко струва тук бях изключително изумена😀 Малко по-късно разбрах колко скъпо всъщност е всичко за децата😀
Иначе бебешки играчки не пазя аз, всичко съм раздала или изхвърлила, което не става. Тогава взимах, но сега поне вече знам, че в началото на бебето му е нужна само мама. Ще взема само музикална въртележка най-вероятно и нищо повече за в началото. 😊

# 377
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние имаме играчка от Джъмбо за 30-тина лева.
Светлините се сменят, има 3 мелодии, както и бял шум.

Единствено купих една дрънкалка за бебето, която кака Мони си присвои. Joy Иначе казва, че ще му дава своите играчки.
Аз мразя да се затрупваме с излишни вещи и често разчиствам играчки, които са ѝ подарили, а са боклучави или изрично съм казала, че не искам, но не е имало кой да ме чуе.
Въртележка за кошара този път няма да взимаме. Имахме над кошарата, когато щерката беше бебе, но един ден просто се откърти и падна върху лицето ѝ, така плака милото.

# 378
  • Варна
И аз имам един въпрос.
Какво мислите за този тип чувалчета за сън, при които ръчичките са тясно повити към тялото, а крачетата са свободни?

Не бих взела. Няма по-сладка гледка от спящо бебе с разперени ръчички, много ми е готино как си ги слагат над главата, от време на време се стряскат хаххаах много мил спомен ми е, баткото как спеше с вдигнати ръчички Heart

# 379
  • au bout du monde
Благодаря ви за съвети за справянето с болката👍 Ще търся упражнения, калций ще си взема, предният път приемах никакви болки нямах, но сега реших да не пия и крема с конския кестен ще търся, мисля че в бг магазина ще има.

Това чувалче и аз го харесвам и мисля да взема. Синът страшно мн се стряскаше и будеше от ръцете си, а също и се дереше.

Никакви музикални играчки и бухали не ползвам. Големият е спал на бял шум от телефона броени пъти, в повечето случаи всякакъв шум му пречеше, а не го успокояваше.
И жирафче софи нямаме. Гледах едно клипче колко мухъл събира вътре и ме отказа. Кухи гумени играчки нямаме.

В отглеждането се водех по детето. Смея да твърдя, че съм спокойна и разумна майка. Много хора от обкръжението са ми го казвали.

Не съм гладила и стерилизирах до 3м само.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 00:48 от La Libellule

# 380
  • омъжена
А и аз играчки няма да купувам имаме 4 коша с играчки отделно федарбали хокеи въздушен и дартс, скеитбордове,пениборд..всякакви работи и топки направо е детски кът. Даже и очилата за 3D дето се слага тел ей така стоят. Чаршафчета също имам много от бебета като бяха от детската градина няма смисъл. Събудих се от такава брутална крампа в крака. Мен все в 9 месец почват на крака крампите. Е още не съм влязла де,но нали го приближаваме. Иначе тези дни ми е добре кръвното. Бубамара ти как си?

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 08:30 от sunshine1992

# 381
И аз не можах да спя, заради краката. Но не, поради крампи, а постоянно парене, щипане, боцкане, гъделичкане, потене..... не знам дали това се нарича "неспокойни крака"...
Бях чела някъде, че магнезият помага, но явно не. Ще пробвам да намаля течностите вечер и да си разтягам краката преди лягане. Дано помогне!

А на сутринта: най-прикрасното преживяване е събуждането с ритничета. Незаменимо! Понякога си мисля, че много ще ми липсват и колко малко време още ми остава да им се радвам. Heart

# 382
🙏💐☘
Момичета и аз цяла нощ не съм спала , едно че място немога да си намеря и второ тези киселини направо ме побъркват.

# 383
Мамчета, честит празник! Света Богородица да закриля всички ни и да ни дари със здрави бебета 🙏 Ние сме 3 вкъщи-аз, дъщеря ми и свекърва ми, които празнуваме и днес ще се събираме на обяд. Честно да си кажа вкъщи ми е по-добре, но не ми се с посрещат гости, та затова у всеки 🙃
За това гъделичкане в краката, много е неприятно и необяснимо за околните. На мен ми помага хладен душ и после с крем ги масажирам, отпуска ме за половин час докато заспя, а на сутринта това усещане го няма. За щастие все още спя, дано да е така. С най-големия бях с безсъние, с малката спях много, но и тя сега спи до обяд и й е трудно ставането 😂 Дано и бебо спи добре.

# 384
  • омъжена
Честит светъл празник. Да пази Богородица нас и дечицата ни в коремите и тези извън тях. Аз сега отидох на църква да запаля свещичка,това боцкане дето споменавате е страшно силно на мен ми е само в десния крак. За сега. Честит Имен Ден Буба Мара живи и здрави да сте 🥳🎉🌺💐🌻 И моята свекърва ,леля и де приятелки са именнички,но няма да ходим по гости.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 10:21 от sunshine1992

# 385
Това с нервните крака го минах и аз, но от това, което прочетох разбрах, че се дължи на ниско желязо или хемоглобин... Както и да е, след като АГ ми изписа желязо ми поотмина. Беше си доста неприятно особено вечер като легна и буквално ми бяха нервни.
Сега пък имам друго оплакване свързано с тях. Сутрин като се събудя усещам стъпалата си като подути, но само отдолу. Като стъпя на крака чак ме боли и имам чувството, че кожата се разпъва. Същото ми е и на дланите. Сякаш са ме били с пръчка по петите и възглавничките... След известно време отшумява, студена вода също помага. Иначе нямам отоци Thinking

# 386
  • Казанлък(Бургас)
Честит светъл празник!
Bubamara9 , честит личен празник! Радвам се, че вече си по-добре. Бързо да ти мине не разположението.
За играчките:
Признавам си от мерак затрупах дъщеря ми с играчки и кукли. Най вече кукли😆. И да бъдем честни 90%от нещата, които купуваме до третата година са за наше удоволствие. Неща и играчки, които ние харесваме. След 3г. дедето започва да има предпочитания и желания. Харесва една дреха пред друга, един цвят повече от друг, и харесва играчки, който на вас не ви допадат. 😒 Аз не харесвам играчки с батерии, и нито купувам, нито подарявам. Ако ми подарят бързо "изчезват", освен ако не видя жив интерес от страна на дедето. Тогава стискам зъби, докато му омръзне.
Относно грешки и съвети при отглеждането на бебето /детето :
Ще се повторя - всичко е строго индидуално и въпрос на вътрешно усещане. Зависи от бебето, от мама, от тате, от братчета и сестричета, от ритъма на живот на семейството, от новите тенденции и проучвания... Всеки сам трябва да намери пътя. Според мен най-важното е да не променяте коренно начина си на живот, а да го синхронизира те с новия човек в живота си. Ако сте пътешественици - пътешествайте, ако сте домошори - стойте у дома, не се насилнайте да щъкате цял ден ако не ви доставя удоволствие, или го правете ако ви разтоварва, спортувайте ако това е било част от живота ви. Няма как животът ви да не се промени - това е цяло едно ново човече, но не на цената на това да сте нещастни. Ако детето ви плаче, сърцето ви се къса и искате да си го прегърнете направете го. Ако кърменето ви доставя удоволствие правете го, докато е така, но ако ви напряга или ви се пуши не се мъчете. 😉

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 15:15 от yanac

# 387
  • София
Честит празник и от мен на всички!

А на именичките ни- Flowers Hibiscus
Да са здрави, щастливи и много обичани!

# 388
Честит празник на всички! Именичките да са здрави и много обичани. Весел празник!

При мен няма все още подуване на краката, спането не е проблем, по- трудно е въртенето в леглото, защото по принцип си се въртя доста. Ставам по веднъж до тоалетна, а от 2 седмици вече (откакто съм в болнични) даже си поспивам до късно.
Другата седмица съм на последната фетална и нямам търпение. Бебка я усещам от време на време седалищно , понякога нормално, незнам дали си въобразявам че така бързо се върти, и това само заради хълцането, където е хълцането там предполагам е главата. Та от 2 дена мисля вече е нормално разположена и хълцането го усещам долу.
За играчки мисля да заложа само на една за кошарата и малко по- нататък една висяща на количката. Предполагам че ще има и подаръци и не искам  да се затрупваме излишно.

# 389
Честит празник и от мен! Здраве и благоденствие на всички!🌻🌻🌻
И нека Богородица закриля дечицата! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт