ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 240
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Аз искам да попитам прекаралите стомашния вирус с повръщане, който и мен не ме подмина, че даже тежко мина, колко време след като се стабилизирахте още от време на време ви ставаше лошо?

# 541
Здравейте!

Днес пристигна първата ми голяма доставка за беболинка. Толкова е вълнуващо. Всичко е толкова сладичко и мъничко, и миличко, и мекичко... съжалявам, че не започнах по-рано.

Искрено завиждам на всички, които сте на море.    Възползвайте се максимално! Ние тази година не успяхме и ми липсва. Иначе и аз предпочитам тихите и спокойни български плажове. В Гърция и на мен водата ми идва доста солена.

Ние минахме Ковид и то не леко. Засега сме на позиция да не се ваксинираме.

За килограмите - свалих 4кг в първи триместър (с Ковид). От тогава качих 8кг. Имам силен апетит само за плодове, шоколад и десерти. Innocent Месо, риба, яйца... хапвам на сила.

Някой попита за възстановяването след раждането. Темата и за мен е интересна. Всички съвети от дамите с опит са добре дошли, както за физическото възстановяване, така и за следродилната депресия (дано нас ни прескочи). Иначе за сега започнах мазане с олио на перинеума (за естествено раждане) и зърната. Дано има полза, защото първото не ми е никак приятно. Купих си и колан за стягане, въпреки че четох противоречиви мнения.

Леле тези мъдреци намерили кога да растат Dizzy Face Стискам ви палци момичета. Дано болката утихне.

Много от вас пият Магнерот. Някой приема ли Магнезий под друга форма? Аз съм на Магнемарин и се чудя вече дали върши някаква работа....

# 542
Мина ми прегледа. Всичко с бебето е наред. Расте и доктора каза, че ще е дългокрака мадама.
Аз след първото дете не съм имала депресия. Честно казано нямах време за това. Между цеденето, храненето на детето и приспиването се опитвах и аз да дремна. Мислете позитивно за малкото човече и няма да имате депресия. Естествено, че ще ви налягат мисли дали се справяте, дали сте добри родители. Но най-важното е да се водите по детето и всичка ще е наред.

# 543
Следродилната депресия може да се изразява в доста неща, не се ограничава само до общо чувство на безпокойство, нещастие и пр. Аз на по-късен етап си дадох сметка, че съм минала през следродилната депресия, без да го осъзнавам. Бях толкова скапана, преуморена и в някои моменти доста чувствителна, без да го показвам пред другите, но вътрешно някои откровено глупави забележки безпричинно съм изживявала твърде лично. Освен това първите месеци не обичах да допускам хора, вкл. и от семейството до бебето. Но в крайна сметка всичко минава и остават милите спомени и снимки на малки пухкави бебчета. Grinning Heart Eyes

# 544
За магнезий - аз съм и на магнерот, и на магнезиев диаспорал. Не знам кое е по-ефективно. Май прахчетата се водят по-добри.

# 545
За магнезий - аз съм и на магнерот, и на магнезиев диаспорал. Не знам кое е по-ефективно. Май прахчетата се водят по-добри.

Прахчетата се усвояват по-добре според АГ, но пък магнерота го дават като най-пречистен и подходящ за бременни.

# 546
Аз използвам биоелектра магнезий.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 21:28 от Не се сърди, човече

# 547

Аз пиех Mag2(че ми свърши). Купих си го от Гърция. При предишната бременност също пиех от него, както и при спорт.. Прави ми впечатление, че много се дълбае тази тема(ама какъв, ама кой колко и т.н.), а на мен АГ-то ми каза: “Ами пий си го, то е минерал, не виждам как ще навреди.” От време на време пия на Jamieson, а сега си вземам от Лидл разтворима таблетка. Просто при даден проблем АГ-то предписва определена минимална доза, но явно всеки различно.
Относно следродилната депресия, мен ме застигна около годинката на детето. Много тежко беше, започнах и някакви леки билкови антидепресанти и пак този прословут магнезии.
Както скоро обсъждахме тук, сега смятам да го карам по-леко, по-спокойно и дано прескоча този път.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 18:42 от bubanka

# 548
Аз много се притеснявам, че както ще съм сама с децата ще изпадна в някаква депресия без дори да се усетя..
Преди 2 дни бебето беше много поспаливо, цял ден го бутах, ръчках, пих кола, ядох сладко и нищо. Днес обаче вече няколко часа ми разказва играта. Само се надявам да си е още в правилната поза😀 И да питам някоя започна ли да приготвя багаж вече? Много момичета чувам, че си взимат за болницата разни протеинови барчета, ако сте взимали ще споделите ли кои са хубави?

# 549
  • Bарна, морето, сините вълни
Elvi, аз пия чай от мащерка, липа и лайка, инхалации със същия чай, домашен сироп от черен бъз, правя си промивки на носа с физиологичен разтвор.

А за повръщането, два дни не се чувствах добре, детето също. После и двете през ден отново повърнахме и повече не сме имали проблеми, за щастие. Диарията ни задържа седмица.

# 550
Аз искам да попитам прекаралите стомашния вирус с повръщане, който и мен не ме подмина, че даже тежко мина, колко време след като се стабилизирахте още от време на време ви ставаше лошо?

Една седмица след като ме изписаха от болницата и вече не бях на системи, ми се повдигаше леко. Няколко дни страшно мн ми се ядеше диня и сутрин на гладно ядях доста /че и посред нощите/, пия чай от лайка за червата действа ми добре и жабуря с вода за уста, че ми излязоха и стресници :/. За капак, сега боря настинка. Стом. вирус определено не минава за ден-два. Много ме събори и физически и психически. Така не съм била от първи триместър, когато нон стоп ми се повдигаше.
Уж съм по-добре, ама да видим. Мед и лимон ми помагат също.

# 551
....И да питам някоя започна ли да приготвя багаж вече? Много момичета чувам, че си взимат за болницата разни протеинови барчета, ако сте взимали ще споделите ли кои са хубави?

Аз съм в самото начало. За сега събирам на едно място, каквото се сетя. Пазаря и пера основните неща. Все още нямам списък от нашата болница. До колкото разбирам от приятелки,  във всяка искат различно най-вече за бебето.

# 552
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз ще си приготвя багаж, след като вляза в 9-ти месец.
Аз си носех натурален шоколад в багажа, но няма да забравя колко вкусна ми беше една крем супа, която ММ ми приготвяше и носеше. Grinning

# 553
  • au bout du monde
За багажа трябва да започна да купувам нещата. Сложила съм ги в кошницата и само добавям или махам и изчаквам.

За депресията, мисля че предният път имах в лека форма. Просто недоспиването ми повлия много зле. Имаше моменти, които ми е губеха. Започнах да забравям думи. Чувствах се ужасно, и тези думи "мисли позитивно, радвай се на бебето", много е трудно да правиш това и именно точно в това се изразява депресията. Ако имате нужда говорете с някой.

Била съм с диагностицирана депресия и знам колко е трудно.

Аз спрях магнезия. Нямам крампи, нито болки ниско долу както беше преди.

# 554
Аз започнах да събирам багажа от както излязох 45дни преди термин.. до тук имам чехли, нощници 2бр. ,превръзки за родилка, памперси малък пакет,еднократни чаршафи, сапун,кърпи и когато се сетя за други ще добавям 😄

Общи условия

Активация на акаунт