ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 166
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
И аз бях в депресия след раждането предния път. Дадох си сметка чак след като отмина. Може би 2-3 месеца. Помня майка ми как ме гледаше отчаяно, че съм нещастна. Не знам какво може да се направи, за да се избегне. Хормони ли са, липса на витамини ли... Недоспиването, силното желание да кърмя без да давам АМ и това как да се справя с едно малко бебе, за което съм отговорна бяха най-силните фактори. Изпитвах истински страх да стоя цял ден сама с него или пък още повече да го изведа навън. Ох, само като си спомня, не го пожелавам на никоя нова мама Simple Smile
Веднъж говорих с една колежка родила дни преди това, тя беше щастлива, в еуфория направо и искаше още едно бебе вече Grinning дано да сме така Simple Smile

# 556
Влизам да се отчета и аз..
Моят преглед мина добре днес,бебка расте,аз дебелея Joy
Полът +след два мъжки,този път ще е от женски- очаквам момиченце Heartpulse
Като килограми от началото на бременността (бях около 63кг,сега съм 72кг)-около 10кг горе съм Smiley
Бебка е 1800кг доста напред с кг и май няма да устискам до терминна 27.10 , абсолютно е възможно да се роди по рано-тъй като вървим по големи.
Аз в началото на октомври стягам багажа и дано всичко да завърши с щастлив финал ,да гушнем своите бебоци най сетне . Heartbeat
Спокойна нощ от мен Heart Eyes

# 557
  • au bout du monde
След раждането имах нужда най-много от сън. Исках просто 1 ден да се наспя.
Така че ако има кой да ви помага възползвайте се да се наспите👌

# 558
За депресията, и двата пъти я имах-не ме подмина. Не зная на какво се дължи, аз си го обяснявам с хормоните, които бушуват след това. Още първия път като родих, бях в стаята с жена с второ дете. Тя ми казва, че най-хубавото в частната болница е, че те питат дали искаш бебето да спи при теб. Е, може за някои да е ужасно, но и двата пъти не исках-послушах я и не съжалявам. Този път същото ще направя. Тя просто ми обясни, че трябва да събера сили в дните, когато съм в болницата, за да съм полезна, и беше права. Също, че така или иначе ще се грижа цял живот за бебето и да не бързам сега, да си почина. При нас организацията беше, че ги донасяха още към 6 сутринта и цял ден са с нас, до 22/23 часа. После ги взимат, къпят ги и гледат в бебешка стая с непрекъснато наблюдение. Този сън от 5/6 часа, който ти осигуряват- спокоен и непробуден, е незаменим. Чувствах се като на почивка. Сега няма да се колебая и ще направя същото.
Вчера малката беше доста активна и по едно време ми беше лошо. Лежах, спах и ми помина. Тези дни отново съм с подути крака, чак ходилата отдолу ми се подуха и се чудя какво да ги правя. Спя на възглавница, за да са на високо уж, но не помага.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 08:44 от bubamara9

# 559
Добро утро , ние вчера бяхме в икеа и си купих малко неща , ще ви ги покажа защото са много готини и на някоя мама може да й харесат . Като качество ми изглеждат доста добре . Взех шарени кърпички , бели хавлиени , едно като дебела пелена и завивка , хавлиена кърпа за баня и чаршафи с мишки , както и една дрънкалка-зайче Blush
Тук при нас когато родиш -бебето ти го дават веднага и си остава с теб ,   ако те изпишат в същия ден ок ако не си стои при теб в стаята и всичко си правиш сама с мъжа ти.
За депресията тук при нас влезе нова мода -медицинско лице да те посети у дома преди раждането и да ти направи тест от 90 въпроса на теб и на мъжа ти за евентуална следродилна депресия и как да я избегнем . Аз го отказах това , не смятам че имам нужда , тея неща са ми прекалени.

# 560
Аз предния път само първата нощ си оставих бебенцето, защото още не ми беше тръгнала кърмата. Този път мисля да не го оставям. Даже отсега се чудя как ще издържа едно денонощие в реанимация без него.

# 561
Аз да си призная първия път всяка вечер оставях детето на сестрите. След операцията ставах много трудно от леглото и имах нужда от почивка. А и раждането по-рано ме стресира, така че не съжалявам. Тогава бях в частна болница. Сега ще съм в държавна, но ако мога пак мисля да го оставям през нощта. Сега пак ще рода с операция. Дано този път се възстановя по-бързо. Хубавото в частната болница беше, че имаше рехабилитатор, който показваше как да ставаме и лягаме по-безболезнено. Съветвам родилките с цезарово да се поразровят в нета и да погледнат, ще им е от полза. С леки раздвижващи движения се започва от реанимация, дори без да се става от леглото. Много важно е после постоянно да се движите. Аз си гушвах детето и правих тегели из стаята. И краката ми се надуха ужасно много. Но спаднала след седмица.

# 562
И трите вечери първия път го оставях в 22ч, връщаха ми го в 6. Спомням си, че много ме болеше кръста от раждането първите дни. Сега ако имам възможност пак ще го оставям в болницата

# 563
Момичета, ако слагам глобули и дам урина, но не стерилна, има ли шанс резултатите от изследванията да излязат не много правдоподобни?

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, ако слагам глобули и дам урина, но не стерилна, има ли шанс резултатите от изследванията да излязат не много правдоподобни?
Какво ще изследваш? Ако е просто урина, която си пускат стандартно при бременни, аз си слагам вечерта Утрогестана, на сутринта пускам първата струя и в контейнера пълня средна струя урина. Винаги така давам, няма проблеми.
Ако са ти казали да пуснеш стерилна, за да изследвате за инфекция, тогава по-добре да си е стерилна и да си спазиш изискванията.

# 565
  • Bарна, морето, сините вълни
На мен ми взеха бебето за 24 часа, когато родих. Казаха, че ще трябва да го наблюдават, защото е преносено. Вече не си спомням всичко. Хем ми беше тъжно, хем пък успях да си почина, защото наистина бях много изтощена след раждането.

# 566
  • au bout du monde
В Англия детето стои нонстоп при майката. Една сестра през нощта се смили над мен и го взе да го нахрани. Аз бях заспала, когато го е върнала, та успях да дремна за 2 часа.

Момичета, аз не издържам повече. Болката ми в таза, опашката, седалището, не знам и аз къде е точно боли ме всичко нечовешки и единственото решение е раждането. Направо се замислям да моля за секцио и да се избавя от тази болка. Имам 13 месечен син, който се нуждае от мен, а аз не съм адекватна да му обърна внимание. Едва го вдигам и всяко навеждане ме докарва до сълзи😩

Парацетамола и упражненията не помагат. 😞

# 567
Момичета, не е добра идея да ходя на погребение сега, нали?
Вуйчо ми почина вчера... много ми е мъчно, но ще ми е адски трудно да премина през такова нещо сега.

# 568

Момичета, аз не издържам повече. Болката ми в таза, опашката, седалището, не знам и аз къде е точно боли ме всичко нечовешки и единственото решение е раждането. Направо се замислям да моля за секцио и да се избавя от тази болка. Имам 13 месечен син, който се нуждае от мен, а аз не съм адекватна да му обърна внимание. Едва го вдигам и всяко навеждане ме докарва до сълзи😩

Парацетамола и упражненията не помагат. 😞
[/img]

Раничко е за раждането, пък и тия болки с малко детенце, обмисли го добре, за бебчето има риск, вероятно за него ще се грижат неонатолози... съмнявам се да се съгласят, но...

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 17:44 от Latyka

# 569
  • София
Момичета, не е добра идея да ходя на погребение сега, нали?
Вуйчо ми почина вчера... много ми е мъчно, но ще ми е адски трудно да премина през такова нещо сега.
Моите съболезнования! Cry
Моят съвет е да постъпиш както го чувстваш вътрешно.
Ако имаш нужда да отидеш- отиди.
Ако не- не мисля, че някой ще те съди за това.

LA libellule, лекарят ти какво казва? Head Band Няма ли нещо, което може да облекчи поне малко положението? Grin

Общи условия

Активация на акаунт