ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 45 803
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Лелееее това за зъби Еми е толкова болна тема....
Бях в 4 м и един стоматолог в Хаджи Димитър каза че съм за хирург и много не сме да ме пипа за по сериозни нещица, плимбичка или нещо такова да, ко за друго - не!
Отидох при хирург срещу Централна гара и ми извади 4 (много съм зле със зъбите) и ми даде срок до юни, после и той няма да прави нищо!
Сега мисля да ходя до др Веска Дринова пак в Хаджи Димитър, за да видела какво ми е положението
Та исках д а кажа че и аз съм не зле а трагично зле с тея зъби!!!
И аз съм така. Ходих при един зъболекар, който иска да го третира с Арсен … но аз отказах. Не знам какво да правя с този зъб и изобщо как да намеря добър зъболекар. Sad
Ох, това с килограмите ми е болна тема, но гледам да не ги мисля. Всичко да е наред с мен и бебчо, килограмите ще ги свалим Simple Smile Бихте ли ми препоръчали добър зъболекар в град София, който сте посещавали по време на бременност, че имам един зъб, който ме мъчи от вчера.

Бих ти препоръчала зъболекарите от Sky Dental Clinic. Много съм доволна, изключително внимателни и с подход към пациента.
Благодаря, но сега погледнах, че са в ремонт и приемат пациенти чак на 1-ви септември.

Да, в ремонт са в момента. При тях е хубаво по - отрано да се записва час, понеже са доста заети.

# 616
Аз да ви кажа, майка ми е качвала по 30кг с всяка бременност и ги е сваляла без диети дори за до 6 месеца. Близка приятелка качи 17кг и на 6 месец без диета беше по-малко, отколкото забременя.

Аз сега съм +5кг в 32+0 и бебка изостава, малка е, не разбират защо (а се тъпча като никога досега), та пак сигурно поне 4кг са си по мен… Sad Многото килограми не е лошо, а малкото (поне в моя случай) никак не значи хубаво, а може и да индикира проблем… 🤷♀

# 617
  • до най-прекрасния мъж
Аз да ви кажа, майка ми е качвала по 30кг с всяка бременност и ги е сваляла без диети дори за до 6 месеца. Близка приятелка качи 17кг и на 6 месец без диета беше по-малко, отколкото забременя.

Аз сега съм +5кг в 32+0 и бебка изостава, малка е, не разбират защо (а се тъпча като никога досега), та пак сигурно поне 4кг са си по мен… Sad Многото килограми не е лошо, а малкото (поне в моя случай) никак не значи хубаво, а може и да индикира проблем… 🤷♀
Вижте кръвоток и симптоми на прееклампсия. Има голяма вероятност да не е това, но за всеки случай. Не искам да те плаша, но на приятелка бебето се роди със спешно секцио в 32 г.с. заради недоглеждане на следящия я лекар. Малката се роди с тегло и мерки на бебе в 29 г.с. Доста дълго време неглижираха леко завишено кръвно, което за нея беше доста високо и впоследствие лош кръвоток и сериозно изоставане на бебето. Доста време вървеше все назад, докато накрая в болницата установиха, че  изостава с 3 седмици и кръвотокът е критично зле и я извадиха.
Дано при теб не е това, но мен така ме е наплашила, че меря кръвно по 2 пъти на ден от + теста насам, нищо че бебето ми върви малко напред.

# 618
Килограмите ще ги свалите и без да се усетите. Особено, ако кърмите, корема ще ви се прибере доста бързо. Матката контрахира, заради зърната. Затова не е добре преди раждане да се пипат и стимулират много. Аз първата бременност качих 20 кг. До 40-тия ден бях 4 отгоре. Не съм се ограничаваща в яденето, защото си трябват калории за плиозвадство на кърма. И много вода, поне 3-4 л. Не се притеснявайте, ако по принцип не пиете много. Тогава ще сте жадни постоянно. А не слушайте глупостите от рода, че кърменето боли. Ако позата е правилна не се и усеща. За кърмене има много лекции и безплатни консултанти. А и другата глупост е да спрете нощното кърмене, за да почива корема на бебето. Защото то яде по 3 пържоли с 5 бири на вечеря и се уморява много.

# 619
  • au bout du monde
Това за лесното сваляне на кг след раждане за мен е бла бла. Аз нищо не успях да сваля, че дори и качих. Бях си пак 8-9 кг отгоре. 😒 Кърмих и апетита ми беше огромен. Не при всеки се получава лесно.

Сега стартирах 69кг и последно бях 78. Като цяло пак не съм качила много, просто кг от предната бременност си стоят.

# 620
Аз съм +12кг, (30 седмица) а бебето си върви малко (още няма килограм) още от петия месец. И при мен идея нямат от какво, а ме гледат в две университетски болници по 2-3 доктора.... А колко изследвания ми направиха ми е бедна фантазията... Гледам да не мисля за килограмите, а само дали това, което ям има шанс да стигне до бебето.... И стискам палци всичко да се нареди някак, и да няма последствия. А ще отслабвам като му дойде времето.
Със сина ми качих 20кг, излязох от родилното и бях оставила 12 там, може би година след това си бях същата като преди без да правя нищо, но всеки е различен, а и всяка бременност също.

# 621
Подкрепям blue angel на 1000%.Хора дори да не ви е лошо мерете си кръвното всекк ден поне по 1 път.Моята вманяченост е прекалена меря го много когато е 125 направо ми призлява,но аз си пия хапчета за кръвно и съм на терапия с фракси,една приятелка по същия начин не усещаше  накрая почна много да изостава... Даже по мналата седмица реших че изостава в 33 беше около 2 кг (1996) и веднага отидих на доплер за щастие си е ок доплера ще видя тая седмица колко е вече и ходете на тонове,те също са много важни,при едно ,,страдание на плода" ще се види от тоновете.

# 622
Бях в 4 м и един стоматолог в Хаджи Димитър каза че съм за хирург и много не сме да ме пипа за по сериозни нещица, плимбичка или нещо такова да, ко за друго - не!
Отидох при хирург срещу Централна гара и ми извади 4 (много съм зле със зъбите) и ми даде срок до юни, после и той няма да прави нищо!
Сега мисля да ходя до др Веска Дринова пак в Хаджи Димитър, за да видела какво ми е положението

Здравей!! Аз съм от ноемврийските мами,но ви чета от време на време. Изключително съм доволна от д-р Величкова в Denta Heal, Х.Димитър. Млада е,супер внимателна.. преди съм ходила при Дринова и няма база за сравнение. 🙂

# 623
Момичета на мен вчера щръвного ми беше 100/68 и имах излизане на сърцето извън ритъм. Случвало ли се е е на някоя

# 624

Здравей!! Аз съм от ноемврийските мами,но ви чета от време на време. Изключително съм доволна от д-р Величкова в Denta Heal, Х.Димитър. Млада е,супер внимателна.. преди съм ходила при Дринова и няма база за сравнение. 🙂

Много ти благодаря!

# 625
Хариом,  в 33 г.с напълно нормално бебчо да е 2кг, все пак имаш още 7 седмици,  в тези седмици бебетата качват по 200-300 гр на седмица. Поне 1кг ще ти качи, 3 кг бебе си е напълно нормално. Не са важни кг, важно е да се развива нормално.

# 626
Viala, всеки ден съм така, но с по-ниско кръвно. Ходих и на кардиолог и на какво ли не, всичко е ок.
Някъде гледах една таблица, че околоплодните води тежат 1 кг поне, плацентата също, имаме 1л./1,5 повече кръв и бебето поне кило, та 5 кила отгоре поне са това. Според моите наблюдения няма значение колко е качила майката и колко ще е голямо бебето. Имам приятелка, беше качила 9кг.,а бебето се роди 4,500. Така че дали ще качиш 5 или 30 това не означава, че ще се отрази на развитието на детето.

# 627
  • до най-прекрасния мъж
Hariom, добре си е твоето. Нейното се роди няма и 1200 гр в 32 г.с. Това вече е доста малко, плюс, че кръвотокът й беше много влошен. Жива, здрава и прекрасна госпожица е вече, но доста зор видяха, докато се стабилизира и порасне. Тя вдигаше до 130/90, което е гранично, но цял живот е била с кръвно 90/60 и за нея наистина е било прекалено високо.

# 628
Съгласна съм с bubamara, че задължителна връзка с наддаването в килограмите на бебето и майката няма.

За всяка бременна е стряскащо и притеспително да чуе, че бебето изостава.

При мен бебка изоставаше с 1 седмица още в самото начало. Веднага почнах терапия с аспирин и Клексан 0.4. Бързо наваксахме и дори бебка вървеше напред. Към 5-ти месец отново започнахме да изоставаме. Качих дозата на Клексан до 0.6 и отново влязохме в норма + малко.

Аз съм с доказана тромбофилия, но съм чела тук по форумите за доста случаи с изоставане, при които веднага се предписва Аспирин Протект до установяване на реалния проблем. Увеличаване на приема на вода и движението, ако е възможно, също са добри мерки.

Стискам палци на изоставащите бебенца за бърз отскок нагоре! Heart

# 629
Аз сега започвам 31 г. с. и съм +6 кг.
Бебето върви по-голямо с около седмица, така че и според мен няма значение колко качваме ние. От месец съм на диета без въглехидрати заради ГД, предполагам заради това не качвам много.
Последните дни бебка е многоо активна, въпреки че съм с предна плацента доста осезаемо се усещат ритничетата, таткото също успява да ги усети. 🥰 Определено ще ми липсва това усещане.

Общи условия

Активация на акаунт