За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 25 939
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
В края на четвърти месец сменихме коша, защото бебешкия му беше малък.

# 706
Смених го на 5м, защото все се надигаше и искаше да гледа.

# 707
И аз смених кошчето, когато спря да се побира в него - някъде към 6-тия месец беше, но тя много късно седна, в "летния" кош се изхлузваше доста.

# 708
И при нас го има това изхлузване макар вече да е на 1 година и това е от количката. Докато бяхме със Stoke нямахме този проблем и седеше много стабилно.
Забелязала съм че проблема се наблюдава при колички, на които гърбовете ногат да се свалят надолу нагоре.

# 709
И при нас го има това изхлузване макар вече да е на 1 година и това е от количката. Докато бяхме със Stoke нямахме този проблем и седеше много стабилно.
Забелязала съм че проблема се наблюдава при колички, на които гърбовете ногат да се свалят надолу нагоре.
И аз мисля, че е от количките.

# 710
Със сигурност е от количката. През 5 Мин само го нагласям и той пак се изхлузва.

# 711
Zendaya, опитвали ли сте промяна в храненето? Да махнеш всички алергени за известно време?
Синът ми направи АД, но само по лицето. Не беше тежко състоянието, но освен мазилата дерматоложката ни изписа и едни капсули ( Glandol ATOP), които се приемат 3-4 месеца + режим на хранене.
Освен това трябваше да махна всички плюшени изграчки за около месец.
Ако при вас е сериозно положението, може би няма да стане само с мазане.

Силно се надявам вече да нямате този проблем понеже знам каква мъка е за детето и родителите...

Преди беше доста обострен сега е овладяно положението но може би нея и най малкото петънце което се появи я дразни...
Дерматоложката ми препоръча да не и давам все още риба яйца и кисели млека каза да изчакам.. от алергените и давам само малко сирене в попарата и понякога мъничко жълтък
Аз все още я кърмя и не знам дали трябва да спа да консумират млечни продукти за известно време.. дерматоложката каза за прясното мляко специано че мога да го консумирам..
А също да подчертая че имаме 2котенца и 1куче.. може би те влошават положението знам ли 🤔

# 712
При нас лекаря беше категоричен да няма домашни любимци, но аз не мога да кажа отзив, защото нямахме такива. Също само памучни дрехи, редовно почистване на прах. Имахме проблем с влага и мухъл през студения сезон, което пречеше и кожата пламваше и в нейната стая постоянно бършех и проветрявах. При нас имаше проблем с пюрета и храни съдържащи пълномаслено сухо мляко. Ако беше обезмаслено, нямаше проблем. Затова вижте и етикетите на разни каши, ако давате. Прясно мляко започна да пие чак след 3 годишна възраст, нямаше проблем с кисело и сирене. Също имаше остра реакция към пробиотици (съдържат разни млечни култури). Дано скоро го израсте ви пожелавам.

# 713
Здравейте, дъщеря ми е на 1 г. и 3 месеца, до преди два месеца хапваше всичко. Ядеше броколи, карфиол, риба, всичко. После почна да не иска броколи и карфиол, грах също, но продължаваше да се храни със супи, манджи и т. н., дори се опитваше да ползва лъжица (не че много успяваше, но все пак). За жалост последния месец не желае нищо с лъжица, не иска дори неща, които е обичала преди, иска да яде само сандвичи, бисквитки, все по-твърди неща. Вечер си пие млякото, но това е. Педиатърката казва, че може да е защото в момента и растат кучешките зъбки, но аз доста се притеснявам. Знам че няма как да я накарам насила да яде нещо, но все пак ако можете да ми препоръчате някоя изпитана хитринка или просто да чакам да мине периода.

# 714
Опитайте да ограничите тези храни и да огладнее за манджи и супи.Не знам какъв е точно случая, но ако примерно хапва бисквитки и това го засища или ги търси, може и от това да е.

# 715
  • Пловдив
Възможно е да са зъби. И моята госпожица си е всеядна, но когато вадеше първите кътници не искаше лъжица изобщо до устата ти. Давала съм и с ръка. Винаги е харесвала попарата, даже и супа на попара. В този период не, даже съм натопявала само едната половина на залъка с манджа, а другата е суха и така ядеше. Твърди неща искаше, корички хляб, дори препечен, солети, бисквити, мръвки. Почти 3 седмици я хранех така без прибори и след това пак с лъжицата (явно докато пробие зъба). Само търпение, ще мине този период и ще дойде следващия. Simple Smile

# 716
Огромна вероятност има да е така точно заради зъбите. До сега при всеки нов , реакцията е такава.

# 717
Зендая, кортикостероиди само замазват проблема козметично и като се спре приема, после пак цъфват пъпките. А пробвали ли сте да я намажете с кърма? И щом кърмите, пробвайте да ограничите храните във вашето меню, които избягвате да давате на детето - да видите дали ще има някакво подобрение след 2 седм. Може да пробвате и домашните любимци да ги дадете на някоя от бабите за известно време. Да почистите хубаво след тях и да видите дали няма да има подобрение. Дано го израсте скоро.
Теодора25, децата често менят предпочитанията си за храна. Също както и почти не се хранят ако много ги дразнят зъбите. Гледайте да сте спокойна, като предлагате храна. Защото понякога с настояване да се яде, се получава обратния ефект. А бисквитите може да пробвате да ги замените с нещо друго - зеленчук на лентички, или някакви соленки/мъфини със зеленчуци.
Просто предлагайте разнообразна храна с различна конститенция. Може да комбинирате от това, което ще яде с нещо друго, което вие искате да яде. Също така е хубаво да ядете еднакви неща. Вкъщи напр миналата година доматите бяха на почит, а тази въобще не вървят. От време на време хапва по малко. Може да отказват храна, също ако гърлото е червено.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 01:27 от Miya_73

# 718
Zendaya, моят е с атопичен дерматит. При нас се повлиява добре от къпане всеки ден, но задължително винаги до 2 минути след подсушаване трябва да се намаже обилно с млякото за тяло и къпането да не е със сапун (има измивни пяни/гелове без сапун). Дрехите - само чист памук, малко по-свободни да не дразнят кожата. Не допускай детето да прегрее и да се изпоти. Козметика - ние ползваме А-Дерма екзомега, страхотна е, но трябва често мазане. Два пъти на ден мажем когато кожата му е добре, където има екземи - по няколко пъти на ден. А-дермата има и противосърбежен ефект, ако се чеше мажа. Ноктите - много подкъсени и всеки ден проверявам да няма подострено, разчеше ли някъде кожата доста се влошава.

Щом вече яде твърда храна, възможно е нещо допълнително да обостря АД-то, но не е задължително. За мен е безмислено да не ядеш млечни щото кърмиш, след като му даваш сирене на малкото.

# 719
Здравейте, дъщеря ми тъкмо започна 4 месец и от няколко дни е голяма драма със съня следобед. Вижда се, че и се спи, но не успява дори и с помощ да го направи. Ако успее ще е дрямка от 30 минути, която определено не решава проблема. Стигаме до нерви и истеричен рев. Вечер заспива около 8-8.30,събужда се да хапва в 1.30 и 5ч (беше го отложила за 6 часа, но сега го върна в 5). Заспива и така до към 7-8. До обяд има една дрямка от час, час и половина.
Дали пък не и идва много съня сутрин? Какво ще ме посъветвате?

Общи условия

Активация на акаунт