На пазар във Варна - тема 65

• 42 903
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
То нямаше ли някакъв закон, според който ако човек притежава частен имот без достъп, се взима 3.50 метра широка ивица за път от съседния имот, който става общинска частна територия? Питам, понеже ми предлагаха един такъв парцел за продажба, но се отказахме.

# 436
Живко Калев навремето беше външен адвокат на Общински съвет - Варна. За ЗУТ по-разумен избор, например, е Станислава Стоева. За тези, които имат да взимат пари от общината - отиват при Частен съдебен изпълнител (ЧСИ), образуват си изпълнително дело за събиране на вземането и искат от ЧСИ да наложи запор върху банковата сметка на общината - и главницата ще платят, и лихвите, и разноските пред ЧСИ.

# 437
  • Варна
То при нас е едно сложно. Нашето място и съседните с ПУП от 2012 г. са отредени за поликлиника, трафопост и социален дом. В нашето място има къща с разрешение за ползване от 2008г. Но като са правили плана да ползвали някакви карти , в която къщата не е била отразена. На нас не ни е проблем, живеем си. Но ако решим да продаваме никой няма дс купи. 2012г. не е обжалвано. Изчела съм ЗУТ, съдебната практика за района . Ходих при един адвокат и двама геодезисти. Всеки си приказва различно.

# 438
То нямаше ли някакъв закон, според който ако човек притежава частен имот без достъп, се взима 3.50 метра широка ивица за път от съседния имот, който става общинска частна територия? Питам, понеже ми предлагаха един такъв парцел за продажба, но се отказахме.

ами, не е така ако собственика на имота не дава разрешение. Има право да откаже и това е. Нека се споразумеят с някой друг от съседите. Имам и такъв казус затова знам, аз съм отказалата достъп.

Каквото и да ти кажат Фани истината никога няма да бъде еднозначна. Както и че благосутройство на този район никога няма да има в онзи смисъл на онзи план от 2012. Затова се случват всичко тези неща. И който няма версайски дворец просто да не им се изправя на пътя. Фактът че не обжалвано е също голям минус. Баща ми ( лека му пръст точно тогава беше много зле здравословно ) също не е обжалвал и това ни поставя в същата ситуация като вас. Седим си и чакаме, но то общината не те оставя на спокойствие.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 08:16 от _re_ge

# 439
  • Варна
Дами, на ул."Генерал Паренсов", почти на ъгъла с "Генерал Колев" има нов ветеринарен кабинет - посещавала ли го някоя от вас, мнение и ако има телефон за връзка - нито име виждам в гугъл мапса (стои си стария), нито го намирам с търссене.

# 440
Не знаех, че има, кой е бил старият? Аз водя котки в бившия Ултравет вече Пресивет..
В моловете вече има ли нова есенна стока?

# 441
Здравейте.Някой да знае къде мога да гравирам химикалки?

# 442
  • Варна
В Арт стил на Битоля.

# 443
  • Варна
Има, даже и малко зимни якета. В Мохито при покупка дават ваучери за -15% от новата колекция само за онлайн магазина им. Гледам, че и reserved имат онлайн магазин вече.

# 444
  • Под Слънцето
Хора, в Младост съм, над Бриколажа. Къде най-близо мога да купя ампула фронтлайн? Има ли вет. кабинети наоколо.. Има малко  зоо магазинче на пазар Младост, но вече е късно да ида да видя. Преди няколко години пръсках с голяма ампула срещу гадове.. и се затриха. Одеве ме стресира една малка гад, та май е време да взема отново мерки.

# 445
  • Варна
Вдигат цените на градския транспорт и се замислям за алтернатива на единичните билети. Ако някой е запознат, моля да помогне
На машините за билети по спирките съм виждала билети за 10-11 пътувания. Какво представляват, как се пътува с тях? Ако се валидира при качване, може ли да се ползва един билет за 2 автобуса в рамките на 60 минути?

# 446
  • Варна
Не знаех, че има, кой е бил старият? Аз водя котки в бившия Ултравет вече Пресивет..
Старият беше "Най-добър приятел" - новия няма име, но го посетих днес. Много любезен и внимателен доктора - обяснява подробно, дава варианти за лекарствата - много съм доволна. Ако има нужда мога да дам и телефон.
Има вече есенни - дъщеря ми почти ме разори в Зара.

# 447
Къде го има това за вдигане на цените на ГТ? Искам да го прочета. Билета в автобуса и на автоматите все още е 1 лев за 60 минути без значение колко автобуса ползваш в рамките на това време.

# 448
  • Варна
Четох вчера, че са го гласували ония в общината. А днес комшийката на работа ми се оплаква, че билета ставал 1,50.

# 449
  • Варна
Как пък всички се оплакват, че билетът поскъпва, но нито един не се зарадва, че картите поевтиняха драстичо?? Аман от мрънкачи.
Аз прочетох, че ще има приложение, в което билетите ще са по 1.20. Мисля да ползвам него, изключително рядко ми се налага да се возя в автобус.

Общи условия

Активация на акаунт