На пазар във Варна - тема 65

• 42 897
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Аз разбрах, че ако си купиш билета от автобуса ще е 2 лв. Ако се купи от апарат на спирката (не на всяка има) ще е 1.50 лв. Ако е от приложението ще е 1.20.

# 451
Доколкото четох в самите автобуси билета ще е 2лв, а на будките по спирките/машините - 1.50 лв.

# 452
  • Варна
Как пък всички се оплакват, че билетът поскъпва, но нито един не се зарадва, че картите поевтиняха драстичо?? Аман от мрънкачи.
Аз прочетох, че ще има приложение, в което билетите ще са по 1.20. Мисля да ползвам него, изключително рядко ми се налага да се возя в автобус.
Didi, хайде малко по-спокойно и без квалификации. Кой тук е мрънкач? Зададох въпрос за нещо, което не познавам - билети за мнократни пътувания. Има ли някой ползвал?
Относно картите - нито съм пенсионер, нито ученик и не ме засяга. Затова и не коментирам.

# 453
  • Варна
Има карти за обикновени възрастни. Преди няколко дни гледах цените в сайта и ми направи впечатление, че са много поевтинели.

Относно прикачването на втора линия:
При валидиране на предплатената карта се изписва надпис “Успешно валидиране”; оставаща сума и час, до който важи валидацията.
При прекачване в друго превозно средство, картата задължително се валидира и излиза съобщение, че към момента тече времепътуването, което сте закупили.

# 454
  • Варна
Градският транспорт уверено потъва към фалита. Повишават цени на некачествени услуги. Отделно, системата им често дава бъгове или апаратите не работят. Добре, че живея на центъра.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 23:04 от Viviana91

# 455
  • Варна
На мен си ми харесват новите автобуси и бих платила и 3 лева билет, за да се возя на чисто и на климатик, от колкото левче или 80 стотинки за да се кача в ония едновремешни 20-ки с врати - хармоника, 4 стръмни стъпала с парапет посредата, където с бебешка количка няма влизане, и като седнеш някъде назад, сядаш на дъвка и ти влизат в лицето изгорели газове през дупка в пода и като ставаш, ставаш със седалката. Забравяте какво беше само преди няколко години. За хубавото сте слепи, но сте първи в книгата за оплаквания.
Сега колко точно си спазват графика автобусите, не мога да кажа.
Сори за спама.

# 456
  • Варна
Е, това е нарочно от години. Щом линии са предоставени на Ченсфийлд, редовни “клиенти” на ДАИ. Той целият град е на потъване, как изобщо има хора, които започват тук нов живот, направо се чудя.

# 457
Вдигат цените на градския транспорт и се замислям за алтернатива на единичните билети. Ако някой е запознат, моля да помогне
На машините за билети по спирките съм виждала билети за 10-11 пътувания. Какво представляват, как се пътува с тях? Ако се валидира при качване, може ли да се ползва един билет за 2 автобуса в рамките на 60 минути?

За този градски транспорт ми идва да изрека едни думи... Ползвам го много рядко, защото работя от дома и съм без деца, винаги с колело, пеш, тротинетка или такси. Но когато го ползвам, или закъснява, или не е климатизиран, или не работи машината... Въобще нямам думи разбиеам, че тъпата им фирма е на загуба и искат бързо ликвидни средства, но това е голямо увеличение и въобще не ме стимулира да си вземам карта, точно обратното. Просто искат да спечелят повече от единица създаден продукт, в случая услуга...
Потресаващо много счупени спирки има, неработещи табла, всеки път подавам сигнали за такива неща. А също ме изумява факта, че я нито 1 автобус няма поставен някъде на видно място един списък с обяснение на тъпите ЗОНИ, за които пътуваш и трябва да си купиш билет. Явно е невероятно трудно да се направи една КАРТА на града, както в София има карта на метрото и да се означи с няколко цвята всяка зона кои спирки включва. Иде ми да протестирам сама пред бавноразвиващата община, защото се опитвам да живея екологично и с това вдигане на цените на градския транспорт малко пречат на това мое намерение.

# 458
Има ли някой идея къде мога да купя пластика - предплатена карта за градски транспорт. Днес търсих информация в Интернет но не намерих актуална, все от началото на 2021 или лятото. Искам от онези дето се зареждат. По пунктовете ли се купуват?
Аз лично не виждам нищо удобно за мен в предлаганите карти. Начинът по който пътувам, транспорта който ползвам не предполага закупуване на карта и от тази гледна точка съм прецакана.  Синът ми, ученик, също не ползва карта. Пътува към училище с една линия а се връща с друга. Цената за учащи за две линии е над 42 лева -  тук искам да питам къде е хубавата цена на която трябва да се възхитя като дори за ученици не виждам да е изгодна. Дори да ползва две линии придвижвайки се до училище (както би предположил картата) всеки ученик се вмества в час и съответно ползва само един билет. Защо тогава тази цена за две линии от 42 лева? Както и че в моя квартал автомати по спирките няма. Но да да, ясно е че всичко е направено уж за мое добро но някак от това добро на мен хич не ми е добре.
Не, не бих платила 3 лева.за.билет. Когато Диди заима семейство и деца тогава ще обсъждаме кой колко иска или може да плати. За сведение синът ми беше на гости на кака си във Виена и като ученик  и гражданин на европейския съюз без значение че е българин се вози две седмици безплатно в целия градски транспорт във Виена ( ваканциите транспортът за ученици е безплатен!) и посещаваше безплатно голяма част от музеите им. Направете просто сравнение.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 23:38 от _re_ge

# 459
  • Варна
В сайта пише, че ученическата карта е 15 лева на месец за всички линии. Супер евтино е това!

Цените, които вие цитирате, не са актуални.

# 460
От октомври 2020 г.карта за учащи за всички линии - без ограничение за времетраене на пътуване и брой линии, на които се прекачва, е 15 лева. Дано остане така и занапред. Моята дъщеря и през летните месеци е с карта за транспорт.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 10:53 от *Камея

# 461
На моя син картата му струва 15лв за всички линии. Както впрочем и на всички ученици и студенти.
На обикновен редови гражданин картата  е едномесечна за всички линии - 40 лв., a за три месеца – 110 лв.
 Не знам, къде ги гледате тези цени  🙄
https://www.moreto.net/novini.php?n=446626
Мрънкайте си, ама поне с актуална информация 🙄
Картите 11 пътувания за 10лв се купуват и презареждат от машините по спирките.

Аз в автобус се качвам 1 годишно, та ако искат и 5лв да го направят от машината все ми е тази. Идеята им е да се спре ползването на хартиен билет и да се наблегне на карти.

# 462
  • Варна

Не, не бих платила 3 лева.за.билет. Когато Диди заима семейство и деца тогава ще обсъждаме кой колко иска или може да плати. За сведение синът ми беше на гости на кака си във Виена и като ученик  и гражданин на европейския съюз без значение че е българин се вози две седмици безплатно в целия градски транспорт във Виена ( ваканциите транспортът за ученици е безплатен!) и посещаваше безплатно голяма част от музеите им. Направете просто сравнение.

Докато заимам деца и тръгнат на училище, цените може да се сменят още 5 пъти.
Ако ще се сравняваме... В Швейцария билетът за влак от Женева до Берн (130 км) е 50 франка (90 лева), а тук студент бутува с БДЖ-то Варна - София за 12 лева. Няма място за сравнение, да. А тоалетните им там са все едно влизаш в космически кораб. Толкова с безсмислените сравнения. Simple Smile Бих мрънкала за всичко друго, но не и за цените на транспорта.

# 463
  • Варна
За учениците е супер с 15 лв на месец, моите лятото също често ползваха, и преди казах, че само новото "от дата до дата" ми е неудобно, но ще се нагласим. Аз пътувам по-скоро рядко с автобус, смятам или с приложението, или с предплатените 10 билета.

# 464
  • Варна
Не се сещам от колко точно години не съм се качвала на автобус. И не възнамерявам. Шест месеца в годината си ползвам колата, шест месеца мотора. Имам приложението за синя зона на телефона, зареждам си пари, плащам си паркирането, когато е нужно. Да не казвам голяма дума, но ако ми се наложи да се лиша от колата, сигурно ще тръгна пеш или ще си взема тротинетка за месеците, в които не мога да карам мотор. Предпочитам да плащам за собствения си кеф и тяло, а не да наливам грешни пари в бездънната яма ГТ.

Общи условия

Активация на акаунт