На пазар във Варна - тема 65

• 42 187
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Последно одобриха ли предложението във варненския парламент? Четох, че е одобрено във финансовата комисия и предстои гласуване.
Отдавна чакам изгодни карти, сега персонализирана за 1 месец и всички линии ще е 40 лв, а неперсонализирана - 50. Билетите до работа ми излизат 44 лв., средно 2 лв. на ден за 22 работни, някои дни ползвам и по 3 билета. Сега ще може да се пътува неограничено за 40 или 50 лв. кое му е лошото? Запазват картите от машините за 10 лв. за 10 или 11 пътувания, като сумата важи 90 дена. На хората, които се качват в автобус веднъж на 3 месеца им е все тая дали билета е 1, 1,50 или 2 лв. За редовно ползващи е супер!

# 466
Ако е 40 лева за всички линии за месец - О.К. съгласен съм. Но не е нормално билетите да са толкова скъпи. Оправданието е , че не всички си купували билети и т.н. а ако се погледне по-назад във времето, то частната автобусна компания, която сега е общинска беше на печалба !
В момента ситуацията е такава, че искат всичко да се направи електронно и да се следи. Е, ако ще е така - явно колата и колелото ще са алтернатива. Не обичам да ми се извиват ръцете ! Автобусите в момента не са цвете за мирисане. Спирките - също.
Разписанието - кога е по график, кога не и ако ползваш 2 автобуса си е направо геройство сутрин да правиш прекачване на 2 линии. В пиковите часове отново са пуснали малки автобуси по натоварените линии.
Редно е Община Варна като иска увеличение на услугата да предложи и съотвено нейното подобряване. Уви, не виждам това как ще стане.

# 467
  • Варна
Аз пътувам всеки ден от Евксиноград до ИУ-Варна. Имам от картите, които се презареждат (купуват се и се презареждат от и на машините по спирките за около 2 минути), ползвам също mpass.tixi за да си купя дигитален билет, контролата му гледа таймера, не го сканират.
Имам и монети ако дойде Ченсфийлд.
Няма да се зарадвам ако се вдигнат цените, но явно с толкова приходи, толкова може.

# 468
  • Варна
Фермани мога да напиша за пътуването с ГТ Stuck Out Tongue Winking Eye
Новите цени трябва да бъдат одобрени и от местния парламент. Така че още нищо не е влязло в сила. Но ако стане, аз като редовно пътуваща мисля да си взема месечна карта за всички линии за 40 лв. В момента такава карта е 50 лв и не ме устройва 🙄

Re_ge, карти пластики се купуват от машините по спирките (не в самия рейс).

# 469
  • Варна
Киса, къде видя цена 40 лв. за карта за всички линии? (Киса, видях, не се занимавай.)
Аз чета тук: https://www.moreto.net/novini.php?n=444320
За себе си мисля да остана на предплатените пластики, не ме ограничават с линии и не пътувам повече от два пъти на ден.
Май всеки за себе си ще търси оптималния вариант.
35 лв. за електронна карта за една линия е супер, обаче ще трябва да излизам по-рано и да се съобразявам с линията, а не как да се прибера по-бързо.

# 470
  • Варна
https://www.moreto.net/novini.php?n=446626 ето тук е подробно описано предложението. 40 лв. за всички линии е просто  перфектно за работещите, които ползват ГТ.

# 471
Аз също най- вероятно ще мина на пластика, не пътувам много и мисля, че карта за 10 пътувания ще ми е за около месец.

Аз направих опит за електронен билет още преди 3-4 седмици когато пуснаха това приложение ТикетВарна.
Не успешно за мен, може би проблемът е в моя телефон, но не знам кои настройки да разбутам.
Влизам избирам си билет и пристъпвам към плащането, въвеждам си данните на картата, и от там ме прехвърля към приложението на банката ми за да го удобря(получавам код който трябва да въведа) но ме изхвърля от ТикетВарна.
Опитах 2,3,5 пъти и се отказах.

Някой, ако знае какво мога да направя да свирка. Laughing

# 472
  • Варна
Nadito0o, този сайт ползвам аз за електронен билет https://varna.mpass.bg/bg/dashboard.
Вероятно картата ти не е валидирана за такива плащания от страна на банката. Аз сякаш правих нещо по въпроса с онлайн плащанията.
Чакам сега резултат от мамографията, пред МК Младост, някой ако е в района навън до около час Simple Smile
В жълто съм Simple Smile

# 473
Ще пробвам този сайт.
Иначе банката ми изпраща всеки път при плащане онлайн допълнителен код, уж за повече сигурност.

# 474
Можете ли да препоръчате майстор / фирма за поставяне на подпрозоречен перваз от врачански камък?

# 475
Предплатените карти за 10 лева могат ли да се купят от будките за Интегриран транспорт или се купуват само от машина? Четох в сайта, но и никъде не видях за колко време са валидни след зареждане.

# 476
  • Варна
Impresita, само от машина се купуват, от тези по спирките. Стойността от 10 лв. се ползва в рамките на три месеца, после дори и да има остатък, трябва да я захраниш пак, сумата се натрупва с наличната.
Бързо става, не е никак сложно.

# 477
  • Варна
Пластиките само на теория са удобни. Два пъти я презареждах (20 пътувания имам, имам и опит) Stuck Out Tongue Winking Eye и накрая се отказах.

Валидаторите или не работят, или трябва да цъкаш до безумие, за да ти отчете билета. А и са сложени или баш до вратата - всеки те бута и се чуди какво си се изтъпанчил там и пречиш, или са до билетната машина, където също има навалици.

# 478
  • Варна
Ако има навалица си купувам билет онлайн.
За мой късмет по маршрута ми не се случва заради часовете, в които пътувам.

# 479
  • Sofia
Здравейте,бихте ли ми препоръчали фирма за видеонаблюдение във Варна? Дали правят монтаж в региона?

Общи условия

Активация на акаунт