Любители на котки - Тема 163

• 35 470
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Не знам,майка ми се оправя с цветята си.
Аз си имах само две саксии с алое.
Ще ги прибера в хола,и без това майка през зимата прибира някои цветя.
Имаме и предверие,където Хари не ходи...
Абе общо взето на много места вече не му се дава да ходи.

Знаете,че яде дръжки от грозде(еднократно и малко количество)...За щастие е добре.Явно проблемът е за цветята и растенията,не за котката...

И още нещо-от моите безумни идеи е,никой да не се връзва без да се консултира с лекар.
Казах ви,че пих Ентерол.Хари искаше да облизва пакетчето,в което е прахчето.
Ами попитах в една клиника дали е безопасно и ми казаха,че Лактофлор и Ентерол МОЖЕ да се дават на котки.
Сега му изсипвам прахче Лактофлор Ентерик екол в пауча,яде,облизва се...
И да чукам на дърво,му е много по-добре коремчето.
5 дни и котешкия пробиотик на Пюрина сипвах.Друг щам е,но не били проблем и човешките пробиотици.
Явно известно време ще е на пробиотици,не мога да си обясня как котка се нуждае от пробиотик,но...е факт.
И...акото е повече от добре.

# 646
Браво-значи си намерила вашия начин.Доста от човешките лекарства се ползват и за котки.А на пробиотика какво да му е опасното за тях Simple Smile
За кърлежи щях да питам.Зак явно си е излизал почти месец,напипвам под едната лапа,където е мишницата,на нежната част нещо като леко топче.колкото топлийка,да кажем.Движи се,заедно с кожата/той има доста,как да кажа,излишна кожа,която се движи.При Фин нямаше/То,гледах го,не го боли,но това,което успях да видя са някакви малки резки и се вижда червено,като лимфа,кръв? Какво трябва да има,ако е кърлеж?

# 647
  • Бургас
Ами то самото коте си показа...Искаше си Ентерол.
Лактофлор Ентерик екол съдържа същите захаромицес както Ентерол+обаче и млечнокисели бактерии.
Ще му купувам и от пробиотика на Пюрина,за съжаление е 2 лв прахчето.
Но поне по 10 прахчета на месец ще му купувам.
На мен гастроентеролозите ми настояват постоянно да вземам пробиотици.
Дано се оправи и на Хари коремчето.

Не са вредни за котки човешките пробиотици,щамът,който е в пробиотика на Пюрина е пак подобен...и е от млечнокиселите бактерии.
Чревният микробиом на котки,кучета и хора е доста сходен.

# 648
  • София
Кърлежът за месец би трябвало да се надуе, няма да седи все като глава на карфица. Не е червен, отначало е черен, после с надуването става сив. Може да е някакво кожно образувание, тип брадавица.

# 649
Благодаря ви! Значи да не се притеснявам заради орхидеите. Ами в "шапката" на темата има полезни линкове за хората, които отглеждат котки... И там вътре пишеше за котките и растенията, че орхидеите са отровни, но само някои видове. В интерес на истината за Фаленопсис не се споменаваше. И друго да питам - жената, от която след няколко дни ще взема нашата писанка ми каза, че яде гранули Purina pro plan с пуешко месо. Искам предварително да имам визуална представа как изглеждат тези гранули, за да знам какво да търся в магазина. Като изпиша в гугъл "Purina pro plan - turkey" ми излиза изображение на храната, но с етикет "Adults" и пише 1+, т. е. на една годинка и повече, а нашето коте е на 5 месеца. Според вас проблем ли ще е да давам от тях или да търся нещо по-подходящо? Ами никъде така като гледам по картинки, не успях да видя в интернет суха храна на Пюрина с пуешко месо за малки котета. На всички с пуйка пише 1+. Thinking

# 650
  • София
Нека да ви изпрати снимка на пакета с храна, за да е ясно какво точно дава на котето

# 651
  • Стара Загора
Това намерих аз.

# 652
  • Бургас
red soul,ако това топче не се надува,не е кърлеж.
Ако се надуе обаче,вероятно е.
Нека го види вет...
Ако е кърлеж,снимай гадта...
Майка ми е вирусолог и микробиолог и години наред определяше вида на кърлежите и евентуално какви зарази носят...
В никакъв случай не го смачквай с ръце без ръкавици,не го и пипай без ръкавици...И изобщо не го смачквай...В контейнерчета за урина от аптеката ги затварят.
И сега ако можеш снимай,мога да попитам...

# 653
Ами,аз съм от понеделник с него.Не знам колко време е излизал и по колко време е стоял извън къщи.Това топче го напипах случайно.Той е тъмен и космат,а аз имам проблем с очите.Опитах се да го разгледам вчера и това видях.Не смогвам да го снимам,той се извива непрекъснато.Преди малко човек,който уж разбира го видя и каза,че не било.Обаче си има подутина,вчера видях малко кръв и сега май си внуших,че може и да е паднал из къщи.Кърлежите са нещо,от коетоимам страх,а не ми се е случвало на се сблъскам реално с тях.Гледам да с еконтролирам,ама ще изпера всичко.Дали,наистина има вероятност да го е изтърсил в къщата и ако не екърлеж,какво би могло да бъде?Опипах го,на други места не се усеща.Човека също го разгледа..

# 654
  • Крайбрежен район
Котешки мами, вашите пухчовци повръщат ли косми? На нас не ни се беше случвало, но от известно време моето зверче повръща топчета косми. Не знам да се притеснявам ли. Трябва ли да му давам нещо? Дали е от храната? В момента сме на FRISKIES. Дали е защото яде само суха храна? Исках да говоря с ветеринария ни, но не мога да се свържа с него.

# 655
  • Бургас
Metanoia, има специална храна, която спомага за разграждането на космените топки. Знам че Royal canin имат такава. Вземете от нея да хапват известно време.

Red soul, мисля че е съсирек това топче, няма как да е било кърлеж, те не падат сами и не оставят видими белези ако се отстранят принудително. Да го види ветеринар и го проверете дали е само едно или има и други. Но задължително го заведете на преглед.

Argent, най-добре да отдалечите китките от котките. За всеки случай. 😀

А на всички, които са осиновили или ще осиновят котенце ще кажа "БРАВО"! Най-хубавото нещо е да дариш дом и любов на някоя душичка ❤

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 18:03 от icicletdq

# 656
Red soul, на едно от котетата на майка ми се появи бучка на коремчето колкото 1 2 ст.
Първо казаха, че 2 херния, но казаха да качи кг и тогава операция. Обаче от няколко дни котето е много зле и вчера го водиха на вет. Оказа се, че е от забит кърлеж топчето, който явно е паднал сам или котето го е махнало някак. Още след първите хапчета и котенцето леко се е съвзело. Действието обаче се развива в рамките на месец.

# 657
  • Крайбрежен район
icicletdq веднага ще потърся. Благодаря много! Relaxed

# 658
Метаноя, да знаеш, че от храната със съставки против космени топки също повръщат косми. Не е страшно, споко, нормално е и е добре да се изчистват, дали с акото или с повръщане, важното е да се изхвърлят. ДМ имат храна с такива съставки за пораснали котки от 1 до 7г. Много е хубава и като състав и като цена, но напоследък пак не я намирам. В зооборсата от която пазарувам на едро има няколко вида, но цените са бая височки. Добре, че в зоомагазин до офиса ми предлагат прилична храна с такива съставки на прилична цена. Сега ми напомни да купя и аз на Мая, че тя си опасе тревичката, а новата още не е покарала. Та може и тревичка да посадиш или да даваш малцова паста, има и таблетки и лакомства с тревичка.

# 659
Аз като купя трева и Ади я опасва за 15 минути, буквално се тъпче, докато не свърши. Обаче на таблетки не я искат и не схващам защо.

Общи условия

Активация на акаунт