Любители на котки - Тема 163

• 34 844
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
icicletdq, пожелавам бързо и леко изкарване на вируса, дано да няма усложнения.
Бебетата са много сладки, дано мама да се оправи по-бързо.

# 76
Ходих до ХИТ да гледам раници, ми те над 70 лв! И мисля дали не може да се приспособи обикновена раница. Да се отреже прозорец и да се пришие нещо?

# 77
Глупаците ще събираме бебета котета, които ще ни умират в ръцете, защото на някой котката му е свръх уникална, за да бъде кастрирана. Евала!

Барби, те самите не знаят, че ще дойде момент, в който доброволно ще го кастрират, не им се карай от сега. В началото човек има една "идея", после нещата се променят. Обикновено идеята е "взимам мъжко, за да не ми ражда", но всъщност си нямат представа, че да гледаш мъжко е по-трудно от това да гледаш женско.
Марципанът е голям красавец! Heart Eyes Да е жив и здрав!

Не може да помогнем на всички котета. Новородените почти нямат шансове да оцелеят. Малките до 3 месеца също имат малки шансове. Между 3 и 6 месеца, има ли повръщане - шансовете са едва 30%. Лично аз се научих преди да изкарам пари от чантата си, да пресмятам шансовете за живот, както и че има селекция - реално това са истинските шансовете за живот. Няма ли шансове, не чакам чудо, навеждам глава и чакам да настъпи края. Колкото по-бързо настъпи, по-добре за животинчето. В един момент приемаш, че има смърт и че само това няма разрешение, неизбежна сила е.

icicletdq, Sad не ми се искаше да прочета такава новина... Пожелавам ти възможно по-леко да преболедуваш!

# 78
Глупаците ще събираме бебета котета, които ще ни умират в ръцете, защото на някой котката му е свръх уникална, за да бъде кастрирана. Евала!
Права сте, само когато ти "подарят" пред вратата болна майка с пет малки,разцираш че кастрацията е единственото спасение. Минах през този ужас, едва спасих майката и четири от бебетата. Сега си отглеждам 5 здрави и кастрирани котки.

# 79
  • Бургас
Ходих до ХИТ да гледам раници, ми те над 70 лв! И мисля дали не може да се приспособи обикновена раница. Да се отреже прозорец и да се пришие нещо?

Имам идея - вътре в раницата слагаш кашонче с отворчета и го подплатяваш да е удобно, ще стане супер!
Благодаря за пожеланията, приятели! ❤
Тъкмо поръчах на моя вет да ми донесе ивермектин, и той го е взимал като е боледувал и го препоръча. Личния ми лекар също.
Аминка, благодаря ти! Heart

Доволния Божко, който сега не влиза в къщи Heart

# 80
  • София
icicletdq, бързо възстановяване ти желая и да минава леко, аз също съм под карантина, но съм само с главоболие. Старая се да съм по далече от Зузу.

# 81
  • София
icicletdq, бързо да ти мине!

Luba82, стопли ми душата Green Heart

Моите и мъжкият, и женската са кастрирани. Като бях малка, котаците ни не бяха. Помня препикаването, смръднята и мяукането... Това за мен е противоестествено, щом не се пускат при женска. А да се пускат при днешната свръхпопулация на бездомни животни, е безумно. Не е като да не бягат домашни котараци по тая причина. За домашно развъдените - все нещо неочаквано станало и после раздават в Olx...
Всяка пролет и есен се моля да не се натъкна на нуждаещи се, че не ми е по силите - финансово, физически, всякак.

Bubalesa, невероятни сте! Успех!

Майки в любимата вече изгризана кошница.

# 82
icicletdq, бързо да ти мине!

Luba82, стопли ми душата Green Heart

Моите и мъжкият, и женската са кастрирани. Като бях малка, котаците ни не бяха. Помня препикаването, смръднята и мяукането... Това за мен е противоестествено, щом не се пускат при женска. А да се пускат при днешната свръхпопулация на бездомни животни, е безумно. Не е като да не бягат домашни котараци по тая причина. За домашно развъдените - все нещо неочаквано станало и после раздават в Olx...
Всяка пролет и есен се моля да не се натъкна на нуждаещи се, че не ми е по силите - финансово, физически, всякак.

Bubalesa, невероятни сте! Успех!

Майки в любимата вече изгризана кошница.
Четирите са момчета, само мама е момиче. Васко го прибрах един студен януарски ден, болен, мръсен и гладен. Стабилизирах го и веднага на кастрация. Хубавица( така кръстих мама) и нея като излекувах я кастрирах, малките  също. Ама що безсънни нощи преживях, през ден бях във ветеринарния кабинет. Сега си живеем щастливи, в двора ни е веселба.

# 83
Тези, които имате мъжки котета, на колко месеца ги кастрирахте? Нашето коте вчера беше на втора ваксинация, сложиха му и чип и ми казаха на 6 месеца  да го заведа за кастрация. Мислех, че по-късно се прави.

# 84
След 1 г. Дотогава им се развивала уретрата и има опасност след кастрацията да остане недоразвита и да се запушва. Така ми обясни вет.

# 85
  • София
На 8 месеца го кастрирах.

# 86
На 8 месеца го кастрирах нашия, веднага след първото препикаване.

# 87
  • София
И Майки на 8 месеца. Мнението беше, че не е рано. Но за Бебката отказаха, защото беше около 1,6 кг. Нея чак след годинка кастрираха. Още е ситнеж две шепи Simple Smile

# 88

Това е Васко, полегнал доволно на любимото му място. Останалата част от групата са се скрили някъде из двора, чакам ги изгладнели😀

# 89
След  дълго  неписане  в темата отново ще пиша това, което съм писала и  преди,...за кастрацията се изисква  котката да  е 2.500кг. което се постига при котка на близо 1 год.(не важи за големи породи)....ама тук сме всички любители. За храната ,храня веднъж седмично  със сурово тел. месо...     останалата част  сварено  и бульон  даване  през другото време....гранули  на Акана  ,ориджейн  и Н и Д с агне и фенел....      и ето резултата от24 ч. Щастлив и доволен 25ч.

Общи условия

Активация на акаунт